Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene utenfor Trang


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 43525

TRANG ISLANDS


Hvis vi våger oss forbi Krabi-provinsen, og tar turen lenger sør kommer vi til den fantastiske, men likevel undervurderte, Trang-provinsen.
Provinsen har nesten 200 km strandlinje og nesten 50 flotte, uberørte og for det meste ubebygde øyer. Provisen deler også noen av de fantastiske marine nasjonalparken Koh Phetra med den tilgrensende sørlige provinsen, Satun. Vi har tatt med her bare fire av de mest besøkte øyene.

KOH KRADAN

Stacks Image 43561

Foto: Mark Fischer (CC BY-SA 2.0)

Koh Kradan er en tynn, trekantet formet øy som kan nås med longtailbåt fra brygga på fastlandet. Koh Kradan er rett og slett fantastisk, med sine hvite sandstrender og krystallklart vann. Det er blitt mer populært blant reisende de siste årene, men er fortsatt helt rolig og fredelig for de som leter etter noe som er langt roligre enn Krabi og Phuket. Det klare vannet og dertilhørende snorkling vil gi deg en opplevelse for livet.

KOH MUK

Stacks Image 43549

Foto: Martin Abegglen (CC BY-SA 2.0 licence)

Koh Muk, eller Mook, er litt lenger nord for Kradan og har litt mer i form av lokal karakter, takket være fiskersamfunnene som finnes på øya. Du kan nå her med ferge eller longtail fra Trang. Nok Air tilbyr en pakke fly og "transfer deal" til øya.
Farang Beach er den mest populære stranden på øya, men den virkelige perle Muk er Emerald Cave, også kjent som Tham Morakot. Du kan ta en kajakktur ved lavvann og utforske denne 30-meter lange hulen, som også fører til en helt innelukket strand. Dog kan det i perioder være svært mange turister her.

KOH LIBONG

Stacks Image 43563

Foto: Hanumann (CC BY 2.0)

Libong er den største øya utenfor Trang og har finner du sjarmerende fiskevær. Strendene er gylne og bronse, og øya er en blanding av jungel og mangrove.
Noen av Koh Libongs høydepunkter er Batu Mountain, ferskvannsdammer, en foss, Libong National Park, Tub Beach og utsiktspunktet Dugong.

FINN HOTELL PÅ KOH LIBONG

KOH SUKON


Koh Sukon er en annen "off-the-beaten-track" øy som du finnes i hopetall i Trang-provinsen. Her finner du noen få reortert og fem strender. Vestkysten av øya er best
Livet er enkelt her og her finner du det "ekte" Thailand. Øya har en befolkning på rundt 3000 mennesker, hvorav mange er muslimer, som arbeider på øyas kokos- og gummiplantasjer.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15