Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Tips til førstegangsreisende til Thailand

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 13189
Har du vunnet en stor premie fra et casino med de beste innskuddsbonusene, og lyst til å feire med å dra til Thailand for første gang? Det er en grunn til at Thailand er et av de mest populære reisemålene i verden. Landet kan by på noen av de beste strendene på kloden og utrolig god mat.

Landet har også en solid infrastruktur og en evne til å håndtere en massetilstrømning av turister, men det beste av alt er at det er superbillig og trygt. Vi skal nå gå gjennom noen gode tips, som kan forberede deg til din første tur til Thailand og gi deg et best mulig møte med landet.

Sett av nok tid

Når du skal budsjettere tid til din Thailand-tur, må du prøve så godt du kan å sette av minst to uker til formålet. Thailand er et stort land, og for mange vil noe mindre enn to uker gi en følelse av å så vidt skrape overflaten av landet. Som norsk statsborger med et pass som er gyldig i minst seks måneder, kan du oppholde deg i Thailand i 30 dager uten visum.

Lær deg språket

Ha det gøy før turen og lær deg litt grunnleggende thai! Dette er noe lokalbefolkningen vil sette stor pris på ettersom engelsk ikke er særlig utbredt. Det finnes mange gode apper tilgjengelige, som vil hjelpe deg med å lære brukbar thai på noen få uker. Alternativt kan du søke på internett etter språkkurs.

Vær og klima

Ettersom Thailand er delt inn i forskjellige regioner, hvor hver region er preget av forskjellige værforhold, er det veldig viktig å ta hensyn til dette når du planlegger reisen. Thailands «varmeste» sesong, som også er den mest attraktive for turister, starter i november og slutter i februar. I disse månedene vil været i de aller fleste områdene være behagelig. I den nordlige delen av Thailand inntreffer den tørre årstiden vanligvis mellom november og mai. Fra juni til oktober regner det mye, og mellom oktober og januar er det vanligvis relativt kjølig.

Den sørlige delen av Thailand er delt i to. Den våte årstiden på vestkysten av det sørlige Thailand starter i april og slutter i oktober, mens den på østkysten starter i september og slutter i desember. Dette betyr at du kan besøke Thailand året rundt, selv om man bør være klar over at det kan være vanskelig å nå landlige områder under den våte årstiden.

Penger og sikkerhet

Ta med deg mye kontanter. Internasjonale kredittkort aksepteres mange steder i landet, men du vil raskt finne ut at det ofte vil være hensiktsmessig og til og med anbefalt å betale med kontanter. Selgere på markedene og lokale transportmidler foretrekker å motta betaling i kontanter og vil nesten aldri godta betaling med kort.

Thailand er kjent for å være et veldig trygt land, men som på alle turiststeder i verden vil man komme over «triks» og svindel fra lokalbefolkningen. Slike ting kan ødelegge en ellers flott ferie og forårsake mange problemer. Derfor anbefales det på det sterkeste å være forsiktig, og ikke ta noen sjanser som kan utsette deg selv eller andre for fare.
myExtraContent13
myExtraContent15