Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Voksende interesse for e-sport i Thailand


Oppdatert: 06/29/2024

De senere årene har videospillindustrien opplevd en stor vekst i Thailand, og landet er i ferd med å bli blant de større spillmarkedene i verden. Også e-sport har etablert seg i smilets land, og øker stadig i popularitet. Til tross for et stort vekstpotensielle som enda ikke er utnyttet til det fulle, er de allerede blant de 20 største landene på verdensbasis.

Hva er e-sport?


E-sport er en fortkortelse for elektronisk sport, og er dessuten en av de raskest voksende tilskuersportene i verden. Utøverne konkurrerer mot hverandre i spill på datamaskiner, spillkonsoller eller mobiltelefoner, og ofte er det pengepremier involvert. Turneringen kan foregå både på nett og på såkalte LAN-parties. De virkelig store landene for e-sport er USA, Sverige, Sør-Korea og Tyskland, men det er en voksende interesse i områder Øst-Europa, Sør-Amerika og Thailand. Thailand regnes i dag som sentrum for e-sport i Sørøst-Asia. Det er også blitt bestemt at e-sport vil bli innførst som en medaljeøvelse under asialekene i 2022, så det er ingen tvil om at e-sport er i ferd med å etablere seg som en seriøs sport.
Stacks Image 53

Electronic sport by Albertojuanse (CC-BY-2.0)

E-sport i Thailand


E-sport er i dag såpass utbredt i Thailand at det er blitt etablert et eget thailandsk forbund kalt Thailand E-Sports Federation. Forbundet er anerkjent av Sports Authority of Thailand og medlem av det internasjonale e-sportforbundet. I dag arrangeres det enkeltstående konkurranser så vel som turneringer, og det skapte stor oppmerksomhet da et lag bestående av buddhistmunker vant en e-sportturnering i Thailand. De unge munkene studerer religion mesteparten av dagen, men det er også rom for aktiviteter mer tilpasset deres aldersgruppe og interesser mellom studieøktene. De fikk øynene opp for e-sport og endte opp med å konkurrere i mobilspillet Speed Drifters. Mobilspillplattformen er spesielt populær i Thailand, og har bidratt til å gi markedet et ekstra boost. Mye av grunnen til at mobilen er en så stor plattform er naturlig nok tilgjengeligheten. De fleste i målgruppen for e-sport og videospill har en nyere mobiltelefon som støtter denne type spill i Thailand. Det er alltid en eller annen form for konurranse eller turnering du kan bli med på enten på nett eller et LAN-party.
Stacks Image 59

Source: Unsplash

En voksende industri


Så hva er grunnen til at videospillindustrien og e-sport har opplevd en så stor vekst i Thailand den siste tiden? Det er mye på grunn av innflytelse fra Vesten og investering i thailandsk spillutvikling fra utenlandske investorer. Thailandske selskaper og spill har også begynt å få større anerkjennelse på det internasjonale markedet. Det jobbes iherdig med å utvikle spill i Thailand som er til internasjonal stanard. Stadig flere aksepterer e-sport som en offisiell sport, og sporten mottar støtte fra både offentlig og privat sektor. Det er blant annet blitt opprettet ligaer og bedre fasiliteter for gamere, slik at de kan ta opp kampen mot land der e-sport er bedre etablert. Videospill er attraktivt på grunn av underholdningsverdien, men også fordi industrien har skapt nye karrieremuligheter enten det er som profesjonell spiller, spillutvikler, investor eller arrangør av konkurranser og turneringer. Videospill og e-sport har ganske enkelt skapt en ny og lukrativ industri med mange spennende jobbmuligheter.

131119
myExtraContent13
myExtraContent15