Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

De beste attraksjonene du

kan se med leiebil i Thailand


Oppdatert: 06/29/2024

Thailand har mange perler å by på. Med leiebil kan du dra dit du vil, når du vil. Her forteller vi om noen av de beste stedene som er tilgjengelig med leiebil.
 
Hvis du flyr til Bangkok kan du leie bil der, men ikke kjør inn til sentrum.
Stacks Image 15576

Unngå Bangkok med leiebil

Trafikken i Bangkok sentrum er beryktet, og ikke noe du vil begi deg ut på under en ferie. Kjøremønstret er ikke like ryddige som vi er vant til, og heller ikke trafikkreglene.
Det er i tillegg ofte køer og trafikkork i Bangkok.  Ifølge Reiseplaneten er snitthastigheten i sentrum fire km/t.
Så hent ut leiebilen, og kom deg vekk fra Bangkok. Du trenger ikke å dra langt før du finner flotte strender og andre severdigheter. Ute på landet er det langt enklere å kjøre, og trafikken er mye roligere.

Krokodiller på Samutpratkarn

Før du drar til strendene vil du kanskje hilse på noen krokodiller. Bare tre mil sør for Bangkok ligger verdens største krokodillegård, Samutpratkarn.
Der kan du følge med når krokodillene blir matet. Du kan også se krokodillebryting.
På samme stopp kan du også besøke et utendørsmuseum som heter Ancient City. De viser fram kopier av mange av de store attraksjonene i Thailand. Så kan du velge ut hvilke du vil kjøre videre til, og se i virkeligheten.

Hua Hin

Thailand er kjent for nydelige strender og vakker natur. Det finner du for eksempel på Hua Hin, om lag 20 mil sør for Bangkok.
Hua Hun er kjent som kongens ferieby, og du kan finne flotte hoteller der. Området byr imidlertid på mange overnattingstilbud i alle prisklasser.
Stacks Image 15674

Andaman-kysten

Det vakre landskapet i Thailand er berømt for sine tusenvis av øyer, som for eksempel langs Andaman-kysten. Vestkysten i Thailand har kritthvite, tropiske strender og turkist hav.

Kjører du dit kan du velge mellom en rekke feriesteder og hoteller. Langs kysten der er det også tallrike anledninger til undervannsaktiviteter og andre utendørsaktiviteter, forteller Nettavisen.

I Phuket-provinsen er det også rikt med flotte strender, som tilbyr ulike aktiviteter eller bare ren avslapping. Du kan dra til for eksempel Hat Kata eller Hat Patong.
Det samme gjelder også Phang-nga-provinsen, hvor strendene innbyr til både bading, avslapping og aktiviteter.
Krabi-provinsen er også full av vakre øyer langs kysten. Der har strendene en mer gyllen farge. Besøk for eksempel Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park, for avslappende soling og bading.
 

River Kwai

Thailand har imidlertid mye mer enn strender å by på. Noe av det finner du ved landets elver.
Filmen «Broen over Kwai» udødeliggjorde elven Kwai. Der kan du besøke krigsmuseet og gå langs det som kalles «dødens jernbanelinje».
Dette området er ikke bare krigshistorie. Også Kwai og Kanchananaburi-området har en fantastisk natur, som det egner seg godt å utforske med leiebil.
Kwai finner du om lag 12,5 mil fra Bangkok.
Stacks Image 15672

Flytende markeder


På elver, sjøer og kanaler finnes det mange steder flytende markeder. Der selges det mat og varer fra båter. Parker leiebilen i et av tettstedene som tilbyr flytende marked, og prøv denne historiske måten å handle på.
Damnoen Saduak regnes gjerne som det mest berømte av de flytende markedene. Det finner du ved å kjøre om lag 10 mil sørvest fra Bangkok. Det finnes flere slike markeder rundt om i landet, så let opp et som er i nærheten av din reiserute.

Bestill leiebilen før avreise

I god tid før avreise bør du undersøke priser og utvalg av leiebiler. Vi anbefaler å benytte en sammenligningstjeneste for leiebiler på nett som GoAutos.no eller Leiebilguiden.no. På disse nettstedene kan du velge mellom kjente firmaer som Avis, eller velge en av de lokale bilutleiefirmaene. Bestiller du tidlig oppnår du som regel en bedre pris og et større utvalg av biler til leie.

Internasjonalt førerkort

Før du reiser hjemmefra er det lurt å skaffe seg internasjonalt førerkort. Dersom du leier bil utenfor Europa er det mange som krever et slikt førerkort. Enkelte land i Europa ber også om det.
Hvor du må ha et internasjonalt førerkort, og hvordan du får det, kan du lese om hos Vegvesenet.no.

Lever leiebilen tilbake samme sted

Thailand er så rikt på vakre strender og opplevelser at det er vanskelig å reise hjem igjen. Når du likevel må gjøre det, er det viktig å levere tilbake leiebilen der du leide den. Husk også å fylle opp tanken før innlevering.
På den måten får du best pris, og unngår å få ekstra krav i ettertid.
 
myExtraContent13
myExtraContent15