Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

De beste kulturopplevelsene i

Chiang Mai, Bangkok og Phuket


Oppdatert: 06/29/2024

Følg den siste reisetrenden: Bytt ut sol og strand med kulturlivet i Thailand! Stadig flere reisende velger ta med seg kulturattraksjoner og museer når de drar på ferie. Thailand har mye spennende kunst man kan fordype seg i, med samtidskunstnere, kreative kunstmiljøer, håndverkskunstnere og inspirerende utstillinger. Både moderne og historiske arbeider vises frem i gallerier, museer og på gater over hele Thailand, fra Chiang Mai i nord til Phuket i sør, via kulturmetropolen Bangkok. Turistmyndighetene i Thailand har håndplukket to populære reisemål for hver destinasjon. 

NORD-THAILAND – CHIANG MAI Chiang Mai er den senere tiden blitt et yndet reisemål for ferierende til Østen og fikk en plass på TripAdvisors liste over de beste destinasjonene i Asia i 2017. Her kan man nyte provinsens hippe samtidskunst og den kuleste gata i byen.

Nimman Soi 1   

         
Nimman Soi 1 er kanskje den mest trendy sidegaten til Nimmanhaemin Road og har alltid vært regnet som en av de mest kunstneriske og poppe gatene i Chiang Mai. Det er en bitte liten gate der man finner mange interiørbutikker med etablerte lokale merker, gallerier, kafeer, konditorier og restauranter samt et boutiquehotell. Her finner du også designprodukter av høy kvalitet laget av samtidskunstnere fra Chiang Mai, og kreative husflidsprodukter laget av unge kunsthåndverkere. 

Adresse: Nimmanhaemin Road
http://nimmansoi1.com/
Stacks Image 15540

MAIIAM Contemporary Art Museum MAIIAM åpnet i 2016 og er Chiang Mais første samtidskunstmuseum. Museet huser en permanent kunstutstilling med banebrytende arbeider fra mesterne innen thailandsk samtidskunst, så vel som av unge og lovende kunstnere fra regionen og resten av Thailand. Bare museumsfasaden gjør det verdt å ta turen – den er kledd med tusenvis av små speil som reflekterer lyset og omgivelsene på en nydelig måte.

Adresse: 122 Moo 7 Tonpao, Sankampheang, Chiang Mai
http://www.maiiam.com

SENTRALE THAILAND – BANGKOK


Bangkok er midtpunktet for de siste trendene i Asia og omtales derfor ofte som «Asias New York». Byen har alt man trenger for en innholdsrik og inspirerende ferie fylt med kulturopplevelser og moderne museer. 
Stacks Image 15544

The Jam Factory I det historiske distriktet Khlong San, nær vestbredden Chao Phraya River, finner man en kreativ plass som rommer galleri, bokhandel, hage, kafé og restaurant. Jam Factory er et kreativt knutepunkt i en ombygget fabrikk. Stedet grenser til et hageområde som lokalbefolkningen bruker som rekreasjonssted, og her man kan kjøpe kunstgjenstander. Det store bodhitreet i hagen brukes som meditasjonsplass, for ifølge tradisjonen var det et slikt tre Buddha satt under da han fikk sin «oppvåkning». 

Adresse: 1 Charoen Nakorn Road 
https://www.facebook.com/TheJamFactoryBangkok/         
Stacks Image 15552

MOCA Museum of Contemporary Art Ved MOCA samtidsmuseum får man en moderne tilnærming til Thailands kunsthistorie. Dette har vært en favoritt blant kunstelskere helt siden åpningen i 2011. Den romslige fem etasjes bygningen inneholder mer enn 800 kunstverk og skulpturer laget av kunstnere fra hele Thailand, deriblant noen av landets mest anerkjente kunstnere.

Adresse: 499 Kamphaengphet 6 Road, Ladyao
http://www.mocabangkok.com

SØR-THAILAND – PHUKET Arkeologiske funn tyder på at det var folk bosatt på Phuket allerede rundt år 100 fvt., og øya har en ekstra interessant historie fordi det har bodd indere, kinesere, thailendere og europeere her. Øya gir et perfekt innblikk i den eldgamle thailandske kulturarven, samtidig som man kan nyte kontrastene i den unge, blomstrende kunstscenen.  
Stacks Image 15560

Wua Art Gallery & StudioPhuket Old Town eller gamlebyen er kjent som den kuleste delen av provinsen og tiltrekker seg de hippe og unge. Stedet er et must å besøke for kulturinteresserte. Wua Art Gallery & Studio ligger i gamlebyen og er en morsom og fengslende kombinasjon av galleri og butikk med malerier av eieren, Mr. Zen. Maleriene forestiller tenkte skapninger og abstrakte portretter, malt i en minimalistisk stil med oljemaling i gråtoner på lerret med noen klatter livlige farger. 

Adresse:50 Pang-nga Road Taladyai, Muang, Phuket 83000
http://www.wua-artgallery.com/
Stacks Image 15566

Thai Hua Museum


Dette sjarmerende herskapshuset i britisk kolonistil fra 1930-tallet huset tidligere den eldste kinesiske språkskolen i Phuket. Huset er godt bevart og gir et godt innblikk i eldre tider. Museet forteller historien om Phuket som handelssentrum for det kinesiske samfunnet. 16 gallerier fordelt på to etasjer viser øyas kinesiske røtter og hvordan Phuket Town har utviklet seg til å bli den rike byen den er i dag. Utstillingene er informative og består av originale gjenstander og miniatyrmodeller som illustrerer hvordan livet var på 1800-tallet.

Adresse:Talat Nuea, Mueang Phuket District
http://www.thaihuamuseum.com/

Kilde: Tourism Authority of Thailand (TAT)

myExtraContent13
myExtraContent15