Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

En tur til det nordlige Thailand!


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15550
Thailand har lenge vært et umåtelig populært reisemål for oss europeere, og ikke minst for oss i Skandinavia. Det er kanskje ikke så rart. Det finnes mye fantastisk i denne sydøstasiatiske perlen, med sin vakre natur omkranset av klart blått hav. Uansett om du vil bade, slappe av på strendene eller oppdage spennende og fascinerende byer, finner du alt her.
Stacks Image 15552
Den ekstreme populariteten har også medført at det er vanskelig å få en følelse av det «ekte» Thailand. All turismen har gjort landet veldig vestlig. For enkelte er det supert å kombinere en dag på stranden med kjøttboller og potetmos, men for andre tar dette gnisten ut av det eksotiske eventyret.

Det nesten alle turistene har til felles er at de reiser til de mest populære øyene og byene i den sørlige delen av Thailand. Den nordlige delen av landet etterlates i prinsippet urørt. Av den grunn tenkte vi å slå et slag for landets nordlige regioner, og alle de fantastiske hemmelighetene som gjemmer seg der.
Stacks Image 15566
Opplev Chiang Mai
For den som er glad i å oppdage naturen er nordlige Thailand et selvsagt alternativ. I nordvest finner vi den, av oss fra vesten, undervurderte storbyen Chiang Mai. Den er helt klart verdt et besøk. Den er ikke like hektisk og populær som Bangkok, det bor kun 160 000 mennesker her, men det finnes mye å gjøre og oppdage. Det er ikke uten grunn at Chiang Mai ble utpekt som et av verdens 25 beste reisemål av TripAdvisor 2014.

Fantastiske historiske bygninger er et eksempel på hva du kan oppdage i Chiang Mai. Byens eldste tempel, Wat Chiang Mai, ble bygget på 1200-tallet og er godt bevart. Her finnes det også mange festivaler du kan forsøke å legge inn i kalenderen. Ikke minst Loi Krathong der man i tre dager feirer månen under den tolvte måneden i den tradisjonelle månekalenderen.
Stacks Image 15558
Enestående fotturer
Det finnes ingenting galt med Chiang Mai, men fremfor alt er byen et godt utgangspunkt for fantastiske fotturer og dagsturer. Enkelte av disse turene kan vare i noen timer, og andre foregår over flere dager. Ikke bekymre deg. Du blir ikke utslitt. De omfattende turene har innlagte pauser med besøk i autentiske byer og mulighet til å ri på elefanter. I henhold til Vagabond ligger priset på cirka 250-300 kroner per dag, og da inngår det guide og losji.
Stacks Image 15562
Oppdag det mystiske Isaan
Om Chiang Mai og området rundt er et perfekt utgangspunkt i det nordvestlige Thailand, er Isaan det samme i den nordøstlige delen av landet. Her finnes området der Thailand, Kambodsja og Laos møtes, noe som gir en unik smeltedigel av sydøstasiatisk kultur. Den som vil ha en sjelfull reise bør besøke regionens fantastiske (og mange) templer. Tenk på Angkor Wat, så får du en idé om deres spennende design. Isaan er også kjent for sin fantastiske mat, som er kraftig påvirket av kjøkkenet i nabolandet Laos. Maten skiller seg kraftig fra det vi ser på som «typisk thailandsk», og du vil få en matopplevelse av de sjeldne. Perfekt for den eventyrlystne livsnyteren med andre ord!

Slik du skjønner finnes det mange grunner til å utforske den nordlige delen av Thailand i stedet for å reise til de typiske turistområdene. Det finnes mye spennende for den eventyrlystne, og det er ikke like fullt med turister her.
myExtraContent13
myExtraContent15