Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Det thailandske kjøkken er verdt turen alene!


Oppdatert: 06/29/2024

Når man snakker om Thailand er det som regel kritthvite strender, uberørt natur og et fantastisk klima de fleste tenker på. Mange trekker også fram det herlige lynnet til innbyggerne i Thailand, men de færreste nevner all den herlige maten dette store landet har å by på!

Det thailandske kjøkkenet er nemlig genialt i all sin enkelhet, med en rekke fantastiske retter som man virkelig bør få med seg neste gang man tar den lange turen til Thailand. Under finner du noen gode tips til matretter du absolutt bør smake på om du får sjansen.
Dette er våre anbefalte thailandske matretter:
Stacks Image 15618

Tom Yum Goong

Denne krydrete suppen er kanskje kjent for de fleste som har vært i Thailand før, men kommer likevel med på listen vår. Det er en svært tradisjonsrik matrett i Thailand, og inneholder reker, sopp, tomat, løk, fiskesaus, og masse forskjellige krydder. Den smaker både litt surt og salt på samme tid. Det finnes mange varianter av suppen, og du finner den både med fisk, biff, svinekjøtt eller kylling, så her er det bare å finne sin favoritt og spise i vei!
Stacks Image 15622

Gaeng Keow Wan Gai

Det er ikke så lett å huske navnet på alle de thailandske rettene, men etter hvert så vil du kjenne dem igjen på menyen. Dette er en slags kremet kyllingrett med kylling, kokosmelk og grønn karripasta. Den er laget av sjalottløk, vanlig løk og grønn chili samt en del andre ingredienser. Det er kokosmelken som gir suppen den rike, kremaktige konsistensen som passer så godt til kyllingen, mens den grønne karrien tar seg av den sterke smaken. Til denne suppen/gryteretten passer det best med ris til!
Stacks Image 15631

Massaman Curry

Denne retten er meget populær i den sørlige delen av Thailand, og selv om det ikke er en tradisjonell thailandsk i ren forstand, har den eksistert i landet siden 1500-tallet. Historien forteller at det var en persisk handelsmann som introduserte thaiene for denne retten. Det er en miks av kokosmelk, karripasta og sterke peanøtter, kombinert med andre krydder som blant annet kanel. Den lages med kylling og noen velger også å ha litt potet i. Poteten trekker til seg kokosmelken og kryddersmakene og gir en deilig kontrast til kyllingen. Kombinert med lime og rødløk, samt noen friske urter, er Massaman Curry et nydelig måltid!
Stacks Image 15645

Phat Kaphrao

Dette er det nærmeste man kommer et gatemåltid på listen vår, en rett du finner stort sett over alt i Thailand. En kombinasjon av frityrstekt kjøtt krydret med basilikum, løk og ikke minst chili, ispedd en dose peanøtter. Denne retten får du ofte i kombinasjon med en god porsjon klebrig ris, samt et kokt egg som gir en god kontrast til resten av smakene. Dette er enkel gatemat som smaker godt, går raskt å lage til, og er på en måte thaienes svar på bensinstasjonpølsa vi har her i Norge!

0220
myExtraContent13
myExtraContent15