Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Hvorfor du bør prøve en av de mest populære sportene i Thailand - Muay Thai


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15542

‘Muay Thai, Chiang Rai’ Chem7 - via Flickr (CC BY 2.0)

Når de fleste av oss tenker på steder å reise til for å komme oss vekk fra dystre hverdager med både regn og kulde, er Thailand som oftest ett av landene som dukker opp i tankene. Men landet har mye mer å by på enn god mat, varmt vær og polerte strender. 

Har du tenkt deg en tur til Thailand på et eller annet tidspunkt og er interessert i kickboksing for eksempel, eller er interessert i å lære deg selvforsvar? Da er Muay Thai — også kjent som Thaiboksing, eller kampsport —  verdt å sjekke ut under oppholdet ditt. 

Muay Thai i et nøtteskall 

Kampsport, som har sine røtter i Thailand, har blitt praktisert i flere århundrer og har over de siste årene også blitt en svært populær sport i land utenfor Thailand. Spesielt land her i vesten. Også i Norge vil du kunne finne treningsstudioer som tilbyr Muay Thai-kurs

Det som er så flott med akkurat denne typen trening er at det er en blanding av både styrke og kondisjon, samtidig som den hjelper med å trene det fysiske, som rumpe, armer, lår og håndledd, og det psykiske. Det er en god måte å styrke refleksene dine på, samtidig som balansen din. 

Lær deg selvforsvarsteknikker 

Stacks Image 15538

‘Muay Thai Grading 2 - All Done’ Vitorcius - via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Er du litt i tvil om hvorfor du bør prøve Muay Thai i Thailand? Vel, da skal du vite at Thaiboksing er et godt alternativ når det kommer til selvforsvar. I tillegg vil du ha gleden av å lære teknikken fra mestrene i sporten selv, thailendere. Du blir kanskje ikke verdensmester, men du kan sikkert lære deg en ting eller to. 

Steder i Thailand hvor du kan se Muay Thai-kamper live

Hvis du er mer den typen som heller foretrekker å være tilskuer istedenfor å delta, så finnes det en del steder hvor du kan få med deg Muay Thai-kamper live i Thailand. Hovedstaden er et godt sted å begynne. 

Lumpinee Stadium, for eksempel, er omtalt som et av de beste stedene å få med seg Muay Thai live i Bangkok. 

Er kampsport noe for deg?

Om du fortsatt ikke er overbevist om at kampsport er noe for deg, skader det ikke å prøve sporten, selvsagt. Det er vanskelig å slå feil med en sport som tilbyr både mental og fysisk stimulanse, samtidig som det er en fin måte å lære seg selvforsvar på. Man vet tross alt aldri når det vil komme til bruk. 
På en annen side er Muay Thai også flott trening for både rumpe, lår, armer og håndledd og kan hjelpe med å styrke refleksene dine. Det er derfor ikke overraskende at Muay Thai har vokst seg frem til å bli en internasjonal sport som nå praktiseres av folk i nesten alle aldersgrupper.
myExtraContent13
myExtraContent15