Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Hvordan flytte til Thailand i 2022Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 12884
Det å flytte til et land som Thailand er en drøm mange nordmenn har, men langt ifra alle realiserer. Dersom dette er noe du har seriøse planer om å gjøre, er det mye som må unnagjøres og planlegges. Her kan du lære mer om de første stegene du må ta før du eventuelt flytter til Thailand.

Sett opp et budsjett

Å flytte vil alltid komme med en del kostnader, men det gjelder spesielt for flytting til utlandet. Flybilletter og bagasje må bestilles, du må gjerne bo på et hotell først og så betale depositum og leie for flere måneder om gangen med mer. Derfor er første steg å sette opp et budsjett og være sikker på at du har midlene som kreves. Kanskje du har vunnet penger fra et gratis spinn fra et nettcasino eller i lotto? Hvis ikke må du spare nok av penger før du begynner flytteprosessen. Lag en oversikt av utgifter som har med flyttingen å gjøre og begynn å legge penger til side.
Stacks Image 12918

Bestill flybilletter og bagasje

For å kunne flytte til Thailand må du selvfølgelig fly dit. Flybilletter dit kan være dyre, så det gjelder å bestille i god tid. Sjekk ut hvilke ruter du har tilgjengelig og velg flyttedato ut i fra når du finner noen rimelige priser. Husk at du mest sannsynlig må legge til ekstra bagasje i tillegg til det som er inkludert, da det nok ikke vil være nok med kun én koffert. I tillegg til bagasjen du får med på flyet, kan du også vurdere å sende esker via fly- eller båttransport. Dette vil selvfølgelig gi en ekstra utgift, men kan være verdt det dersom du har en del ting du ønsker å få med deg.
Stacks Image 12914

Ordne alt som har med utflytting å gjøre

Når flyttedatoen er klar, er det bare til å sette i gang. Dersom du leier i Norge, må leiekontrakten sies opp og boligen ryddes ut. Dersom du eier en bolig må du finne ut om du skal leie den ut, selge den, la den stå tom eller lignende. Prøv å selge unna alt du kan (som du ikke trenger) og pakk deretter ned gjenstående ting som ikke skal bli med på reisen. I tillegg til disse praktiske elementene ved flyttingen, må du også sjekke ut det byråkratiske. Dersom du har planer om å flytte til Thailand på heltid, i over seks måneder, må du nemlig melde utflytting i Skatteetaten og endre adressen din i Folkeregisteret.
Stacks Image 12916

Finn ut hva du skal gjøre med jobb

Dersom du ønsker å bo i Thailand, må du selvfølgelig ha noen form for inntekter for å kunne leve der. Dermed må du finne ut hva du skal gjøre med jobb. Hvis du er i fast jobb i Norge, må du finne ut om denne skal sies opp eller om du har mulighet til å jobbe i samme stilling fra Thailand. Hvis det ikke er mulig, må du se etter andre jobber som lar deg gjøre dette – enten ved å finne en jobb lokalt i Thailand, eller starte en fjernjobb. Det finnes også mange personer som jobber som frilansere eller selvstendig næringsdrivende i Thailand, noe som kan være en idé dersom dette er noe du har interesse for. Dersom du er pensjonert og ønsker å leve godt i Thailand kan du gjøre dette, men husk at du fortsatt må oppgi skattemelding til Skatteetaten i Norge.
 
myExtraContent13
myExtraContent15