Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Fjellturer i Thailand

Oppdatert: 06/29/2024

Glem Norge eller Alpene, fjelltur i Thailand er virkelig en unik opplevelse. Med tåkete topper, eldgamle skjulte templer, overjordiske karstfremspring og tett jungel som myldrer av dyreliv, byr landet på en veritabel fest for turgåere.

Enten du vil erobre fjell, gå på fantastiske sandøyer eller bare ta turen til Thailands største foss, er det mye å velge mellom. Dessuten, med et ypperlig transportsystem er det enkelt å nå de fleste turstier – selv om det også er mange gode turguider tilgjengelig.
Stacks Image 15598
Det er bare å pakke ned et kraftig insektmiddel, litt solkrem og kjøp noen sokker, og du er snart i gang med en herlig fjelltur i Thailand. I turverdenen har teknologien kanskje hatt den største innflytelsen på turopplevelsen. Teknologien har gjort det mulig for turgåere å oppgradere til nytt og moderne utstyr som er lett som gjør at pakkevekten blir betraktelig redusert. Den dag i dag når turgåere går i fjellet kan de gå på tur med bedre navigasjonssystem enn noen gang tidligere. Dette gjør det mulig for mindre erfarene turgåere å faktisk begi seg ut på en tur, og faktisk vite at det er mulighet til å finne veien hjem igjen. De nye fremskrittene som har skjedd innenfor teknologi og digitalisering er ikke bare en trend innenfor fjellturer men også andre industrier. Du kan den dag i dag se filmer og serier via strømmetjenester som Netflix, samtidig som teknologi har gjort det mullig å migrere ulike klassiske nettspill som for eksempel poker og sjakk til platformer som Chess.com og PokerStars. Sist men ikke minst er det miloig å handle ting på nett hos for eksempel XXL og hente det i butikken innen 1 time. Nedenfor kommer vi nærmere inn på de beste fjellturene som finnes i Thailand.

Krabi Tiger Cave Tempel

Det er en kort, bratt stigning opp til den 278 meter høye kalksteinen som vender ut mot Krabi by, men turgåere som klarer de 1260 trappene til toppen belønnes med tilgang til Wat Tham Suea (Tiger Cave Tempel) og en fantastisk utsikt.

Templet har fått navnet sitt fra troen på at tigre en gang bodde i de omkringliggende hulene. Dessverre er det ingen store katter her, i stedet holder gyldne stupaer og en stor sittende Buddha vakt over smaragdskogen og det viltvoksende blå havet nedenfor.

Ha med nok vann for både oppstigningen og varmen. Husk også å bruke kulturelt passende klær (bukser eller lange skjørt og topper som dekker skuldrene) siden det er et buddhistisk tempel.

Khao Yai nasjonalpark

Khao Yai ble etablert som Thailands første nasjonalpark i 1962, og er det beste stedet for en jungelvandring nær Bangkok. Den har mer enn 50 km med turstier som myldrer av makaker, gibboner, sivetter, bjeffende hjort og endemiske fuglearter som hornfugl.

For solovandrere er det et par korte, sirkulære stier som begynner i nærheten av parkens hovedkvarter. Men siden ville elefanter ofte blir oppdaget i reservatet, er det nødvendig med guider for å begi deg dypere inn i regnskogen.

Unngå besøk i helger og helligdager, da biler ofte fyller de motoriserte veiene til de viktigste severdighetene, inkludert den 150 meter høye Haew Narok-fossen og Haew Suwat-fossen.

Kew Mae Pan natursti

Den korte turen til Kew Mae Pan Nature tilbyr turgåere en sjanse til å se en av de vakreste panoramautsiktene i Thailand. Sett inne i Doi Inthanon nasjonalpark nær Chiang Mai, står det 2200m høye Kew Mae Pan-fjellet bare noen få hundre meter sør for Doi Inthanon, Thailands høyeste topp på 2565m.

Selve vandringen er en kort rundløype med strandpromenader. Det begynner inne i en skog av mosetrær og bregner som sprenger med røde rhododendron mellom januar og mars. Etter å ha passert Mae Pan-fossen, tiner kratt til et viridian gressland og fører turgåere til Kew Mae Pan Viewpoint (også kalt Station 9) som dominerer hele reservatet og er kjent for sin fantastiske soloppgang. Guider er obligatoriske her.
Stacks Image 15632

Khao Sok nasjonalpark

Den tette skogen og de ruvende kalksteinskarstene i Khao Sok, langs sørsiden av Cheow Lan-innsjøen, gjør nasjonalparken til en av de beste jungelturene i Sør-Thailand. Med 48 pattedyr som streifer rundt i skogene, er det også mange gode muligheter for å se dyreliv. Det er for det meste gibboner, makaker og bjeffende hjort, men mer unnvikende arter som solbjørner, skyleoparder og tigre har også vært kjent for å dukke opp.

Flere stier, hver rundt 12 km lange, starter fra landsbyen Khao Sok på den sørlige kanten av parken. De skjærer seg deretter gjennom tett skog og slynger seg forbi fallende fossefall til de når den sørlige bredden av innsjøen.

I oktober og desember blomstrer verdens største (og stinkendeste) parasittiske blomst, Rafflesia kerrii, noe som kan være litt av et syn. Etter fotturen er Cheow Lans flytende gjestgiverier, omgitt av hoggtandlignende karst som stiger opp fra vannet, et populært sted å oppleve innsjøen og den nordlige siden av reservatet.

Koh Jum

Motorsykler er de eneste kjøretøyene som er tillatt på den uformelle øya Koh Jum, like ved Krabi. Heldigvis er den mest givende måten å utforske denne paradisiske øyen på til fots. Den vestlige kysten har en flat sti som flyter mellom viker og rolige strender i 6 km, men for utsikt så langt som til Ko Phi-Phi (på klare dager), takle den bratte stigningen opp Khao Koh Pu-bakken.

Det er to stihoder som fører til det 400 meter høye toppen. Den mest direkte starter ved 2,9 km-skiltet på den runde veien rundt bakken. Det kan være vanskelig å navigere i de tomme gummieiendommene, men lokalbefolkningen vil ta gjestene opp for en liten sum.
myExtraContent13
myExtraContent15