Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Reise til Thailand?

Slik velger du beste kredittkort

Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 15616
Thailand er et populært reisemål for mange nordmenn. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan spare penger på å velge det beste kredittkortet på reisen til Thailand. Vi forklarer deg også hvilke fordeler du kan få og hvordan du best kan utnytte dem dersom du velger det beste kredittkortet.

Fordeler med å bruke kredittkort på reisen til Thailand

Det finnes et bredt utvalg av kredittkort i markedet. Når du skal velge kredittkort til reisen, bør du derfor alltid sammenligne flere kort og sjekke hvilke fordeler som kommer med de ulike kortene. Deretter bør du velge et kort som gir deg flest mulig goder. Her er noen av fordelene du kan få ved å bruke kredittkort på reisen til Thailand, dersom du velger beste kredittkort for reise:

• Sikker betaling
• Bedre oversikt
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Leiebilforsikring
• Gebyrfrie kontantuttak
• Gunstig vekslingskurs
• Rabatter på flyreiser og hotell
• Cashback og bonuspoeng

Her skal vi ta en gjennomgang av de ulike fordelene:

Sikker betaling

Å betale med kredittkort gir deg ekstra sikkerhet når du skal betale for varer eller tjenester på reisen. Det samme gjelder også dersom du handler på nett. Det er nemlig slik at dersom du ikke mottar det det du har betalt for eller på andre måter blir svindlet, kan du rette et krav mot kredittkortselskapet. Det samme gjelder dersom bedriften du kjøper fra går konkurs eller av andre årsaker ikke kan levere. Dersom du skulle miste ditt kredittkort, er det enkelt å sperre det.

Bedre oversikt

Når du betaler med kredittkort har du alltid full oversikt over alle transaksjoner. Disse ser du på kontoutskriften i nettbanken. Slik kan du alltid se hva du har brukt penger på.

Reise- og avbestillingsforsikring

Når du skal reise til Thailand bør du velge et kredittkort som har reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Betaler du minst halvparten av reise- og overnattingskostnadene med det aktuelle kortet kan du få en fullgod reise- og avbestillingsforsikring som dekker deg i tilfelle tap av bagasje, tyveri, forsinkelser og helserelaterte problemer som kan oppstå på reisen. Enkelte reiseforsikringer knyttet til kredittkort dekker ikke bare innehaveren, men også flere personer i reisefølget. Et slikt kort kan derfor være spesielt gunstig for familier. Nøyaktig hva som dekkes kan variere mellom de ulike kortene, sjekk derfor alltid vilkårene som gjelder for ditt kort. Merk at det også kan være begrensninger knyttet til reisens varighet og avreisepunkt.

Leiebilforsikring og rabatt på leiebil

Enkelte kredittkort kommer med leiebilforsikring og rabatt på leiebil, noe som kan være svært gunstig dersom du har tenkt å leie bil på reisen. Leiebilforsikring er obligatorisk og koster en god del, så her kan du spare gode penger.

Gebyrfrie kontantuttak

Selv om flere og flere brukersteder aksepterer betalingskort, kan du likevel ofte få bruk for kontanter på reisen til Thailand. Dersom du skal handle på markeder eller i mindre forretninger, må du ofte betale kontant. Et kredittkort med gebyrfrie kontantuttak kan være gunstig i disse tilfellene.

Gunstig vekslingskurs

Når du skal bestemme deg for et kredittkort til reisen, bør du alltid sammenligne vekslingskursen og valutapåslagene de ulike kortene opererer med.

Rabatter på flyreiser og hotell

Før du reiser, sammenlign gjerne flere kredittkort og velg et kort som kan gi deg rabatter på for eksempel flyreisen og hotelloppholdet. Noen kort gir deg fordeler i form av poeng som du kan samle opp og bruke på flyreisen, mens andre kort gir deg gode hotelltilbud. Sjekk hvilke fordeler som kommer med ditt kredittkort før du bestiller reisen. Merk at du ofte må bestille via spesielle nettportaler for at du skal få rabattene. Enkelte ekslusive kort gir deg også fri eller rabattert inngang til utvalgte lounger på flyplasser verden over.

Cashback eller bonuspoeng

Mange kredittkort gir deg muligheten til å spare opp cashback eller bonuspoeng på alt du handler eller når du kjøper utvalgte varer eller tjenester. Cashback trekkes direkte fra på kredittkortregningen, mens bonuspoeng kan brukes til å kjøpe for eksempel flyreiser. Sjekk vilkårene som gjelder for ditt kredittkort.

Slik sammenligner du ulike kredittkort

Når du skal velge kredittkort til reisen, kan det være lønnsomt å bruke litt tid på å sammenligne flere kredittkort for å finne det kortet som gir deg flest fordeler. Les gjerne anmeldelser og sammenligninger på nett og sett deg godt inn i vilkårene før du bestiller.

Kan man bruke flere kredittkort på reisen til Thailand?

Det er ikke noe i veien for å skaffe seg flere kredittkort som gir ulike fordeler på reisen til Thailand, men husk at dersom reiseforsikringen skal gjelde må du betale minst halvparten av reise- og overnattingskostnadene med kredittkortet med reiseforsikring.

Forsvarlig bruk av kredittkort på reisen

De beste kredittkortene kan gi deg mange fordeler, men dette forutsetter forsvarlig bruk av kredittkort. Det betyr at du ikke bør bruke mer penger enn du greier å betale tilbake når kredittkortregningen kommer. Dersom ikke hele beløpet du skylder betales ved forfall tilkommer renter og gebyrer, og rentene på kredittkort er svært høye. Da går vinningen av fordelene raskt opp i kostnader knyttet til bruk.
Stacks Image 15618
myExtraContent13
myExtraContent15