Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Få med deg disse stedene når du besøker ThailandOppdatert: 08/14/2023

Thailand er et land som byr på så mangt. Fra travle byer med scootere og tuk-tuker overalt til buddhistiske templer og statuer, stammer i fjellene, dyreliv, nydelige strender og fantastisk natur. Selv etter mange år i Thailand er en ny opplevelse rett rundt hjørnet. La oss se på noen av stedene du absolutt bør besøke.
Stacks Image 12884

Bangkok


Bangkok er en by full av liv. Fra tidlig om morgenen til langt på natt har Bangkok noe å by på. Uansett om du er interessert i fantastiske palasser og gamle templer, eller ønsker å teste utelivet vil du ikke bli skuffet. Khao San Road er et fint sted å starte om du er interessert i det siste. Her finner du mange butikker og spisesteder sammen med barer og nattklubber.

Stacks Image 12888

Chiang Mai


I den nordlige delen av Thailand finner vi Chiang Mai og dette er en av de mest besøkte destinasjonene for turister i landet. Chiang Mai ligger 310 meter over havet og har en befolkning anslått å ligge rett over 200 000. Er det noen få steder du burde besøke kan vi foreslå Wat Chiang Man, Wat Srisuphan og Woo Cafe & Art Gallery.
Wat Chiang Man er det eldste tempelet som finnes i byen. Det dateres tilbake til året 1296 da Chiang Mai ble grunnlagt av Mengrai som regjerte som konge på denne tiden.

Wat Srisuphan, eller sølvtempelet, er også en perle du finner i Chiang Mai. Den kan minne litt om et eventyr og er soleklart en verdig destinasjon om du tar turen til den populære byen.

Woo Cafe & Art Gallery serverer ikke bare veldig god kaffe, men de har også vestlige og thailandske retter på menyen. I tillegg har de et flott kunstgalleri som virkelig er verdt å se.
Stacks Image 12892

Ayutthaya


Ayutthaya har tidligere blitt kalt den mest fantastiske byen i verden og det er definitivt noe spesielt med dette stedet. Det er ikke uten grunn at den står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner vi ikke mindre enn tre palasser og over 400 templer. Av de er definitivt Wat Phra Mahathat, Wat Chaiwatthanaram og Wat Yai Chai Mongkhon verdt et besøk - for ikke å snakke om Wat Phra Si Sanphet, What Phanan Choeng, Wat Ratchaburana og Wat Phu Khao Thong. Byen Ayutthaya ble først opprettet i 1350 og det var ikke før i 1767 at hovedstaden ble flyttet til Bangkok. Ettersom byen bare er 80 kilometer unna hovedstaden er det absolutt verdt en tur.
Stacks Image 12896

Phanom Rung


Phanom Rung sitter på en utdødd vulkan nordøst i Thailand. Tempelreservatet ligger i nærheten av landsbyen Nang Rong som ble bygget dedikert til den hinduistiske guden Shiva. Phanom Rung representerer Mount Kailash som er det hellige hjemmet til Shiva. Fire ganger i året skinner solen gjennom alle de 15 døråpningene til komplekset. Under disse hendelsene utvider parken sine åpningstider og er absolutt noe å få med seg. Det er også Phanom Rung-festivalen der lokalbefolkningen feirer i april med gamle seremonier, lyd og lysshow.
Stacks Image 12900

Hva vil du oppleve?


Uansett hvor du velger å dra vil du kunne sitte igjen med minner for livet ved å dra til Thailand. Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya og Phanom Rung er alle steder som byr på forskjellige opplevelser. Har du ikke klart å bestemme deg for reisemålet enda, kan du enkelt lete mer på siden vår.

Alle foto: Unsplash

myExtraContent13
myExtraContent15