Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Fem markeder du må oppleve i Bangkok


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15536
Uansett hvor i Thailand du er, finnes det minst ett åpent marked. Dette er en flott måte å oppleve den ekte thailandske kulturen på. Det finnes dagmarkeder, loppemarkeder og flytende markeder – kuppjegerens utfordring, et eventyr for oppdagelsesreisende og et paradis for shopperne, med gode tilbud på eksklusive retroartikler, kunst og håndverk.

Her er det alt man kan ønske seg, og mer til. Her vil vi tipse deg om fem flotte markeder du kan besøke på din neste tur til Bangkok!

Chatuchak – markedet som har alt


Dette er et landemerke i Bangkok! Chatuchak er en av verdens største basarer, og her kan du finne hva som helst. Helgemarkeder har lang tradisjon i Thailand, og dette er det største av dem: Det dekker 140 000 kvadratmeter, er delt inn i 27 avdelinger og består av over 15 000 salgsboder.

På Chatuchak finner du klær, pyntegjenstander, interiør, tresløydartikler, samleobjekter og suvenirer fra hele landet. Uansett hva du leter etter, vil du sannsynligvis finne det her til en svært gunstig pris (etter å ha prutet). De beste måten å komme hit på, er via BTS Mo Chit stasjon eller MRT stasjon. Chatuchak-markedet er åpent lørdag og søndag fra kl. 9.00 til 18.00.
Stacks Image 15542

Bang Lamphu – lokalbefolkningens favoritt-dagmarked


Dette markedet i Bangkok har en avslappet stemning som hovedsakelig tiltrekker seg lokalbefolkningen på jakt etter et kupp, for eksempel billige klær, mote fra Vesten og tradisjonelle matvarer som karri og søte kokosnøttdesserter. På din vei gjennom de lange korridorene kan du smake på spennende thaimat fra bodene. Og nå som stadig flere utlendinger finner veien hit, dukker det opp flere restauranter og matbutikker. Dette er også et godt marked for husholdningsartikler. Den letteste måten å komme hit på er med vanlig taxi eller med båttaxi på San Saep Canal. Bang Lamphu er åpent hver dag fra klokken 8.00 til 18.00.

JJ Green – en handleopplevelse på kveldstid


JJ Green er et av de nyeste friluftsmarkedene for livsstilsartikler i Bangkok og laget for å gi de besøkende en helt ny shoppingopplevelse. Det som skiller JJ Green fra andre markeder er det pulserende nattelivspreget på et stort området tettpakket av butikker og salgsboder som selger antikviteter, gjenbruksklær, pyntegjenstander og møbler. Markedet er perfekt for å finne unike gaver og suvenirer, i grønne og fine omgivelser. I sentrum av markedet finner du et restaurantstrøk med mat fra Nordøst-Thailand, alle typer thailandske delikatesser og sjarmerende ølkroer. JJ Green ligger 200 meter fra BTS Mo Chit stasjon og er åpent kl. 17.00 – 2.00 fra torsdag til søndag.
Stacks Image 15546

Srinakharin Train Market – hipsterens paradis


Dette markedet er også kjent som Talat Rot Fai og har en rolig atmosfære med puber, kafeer og andre spisesteder og haugevis av boder som byr på en eksklusiv shoppingopplevelse med designklær, gjenbruksprodukter og retroartikler i form av gamle kameraer, sykler og japanske animasjonsleker. Dette skaper en varm og gjestfri atmosfære full av liv. Det er et av Bangkoks populære kveldsåpne friluftsbasarer for unge, kunstneriske studenter og retrointeresserte. Du reiser hit ved å ta BTS Skytrain til On Nut stasjon og så taxi. Her kan du få en morsom kveld fra solnedgang til midnatt, og det er åpent torsdag til søndag kl. 17.00 til 1.00.
Stacks Image 15552

Khlong Lat Mayom – et flytende marked for store og små 


Dette dagmarkedet langs elven har vært populært hos lokalbefolkningen i lang tid. Det begynte med at man satte ut noen båter med salgsvarer i en trang kanal og bandt noen av dem sammen under en lav bro. Markedet er delt i to hoveddeler: en med ferske produkter og en annen med varme retter og suvenirer av alle slag. Her er det mulig å sitte på små stoler og smake på fersk sjømat eller kjøpe lokal frukt som bananer og kokosnøtter. Det finnes også en avdeling hvor man kan både lage og male suvenirer selv. Rundt et hjørne finner man attraksjoner i form av en ponniranch, eller man kan ta en longtail-båt for å utforske kanalen og livet langs vannkanten. Den beste måten å komme hit på er å ta BTS Silom-linjen til Bang Wa stasjon, og så taxi. Markedet er åpent lørdag, søndag og offentlige helligdager fra 9.30 til 16.30. 
myExtraContent13
myExtraContent15