Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
 • Default
 • Blue
 • Green
 • Red
 • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 15709

Dette må du vite om digital

sikkerhet når du reiser til Thailand

Oppdatert: 04/23/2024

Det er viktig å holde seg trygg mens man er ute på reise. Men det er også viktig at du har tenkt gjennom din digitale sikkerhet. Hva kan du risikere ved å bruke et offentlig tilgjengelig Wi-Fi-nett? Hvordan kan hackere ødelegge for oss? Hvordan kan vi forebygge og i beste fall forhindre dette? Og finnes det en gratis VPN som vi kan bruke til reisen?

Digitale forberedelser før reisen til Thailand

Å bruke en VPN er like viktig som å ha med deg passet når du reiser. Du vet at internett er det aller viktigste stedet for informasjon, og det er også stedet du går til for å holde kontakten med dine kjære hjemme mens du er ute på tur, enten du sender e-post, publiserer innlegg på sosiale medier eller surfer på VG-nett eller andre nyhetssider.

Det er ingen problem for deg å finne gratis, offentlig Wi-Fi, men dette er alltid risikabelt. Ved å logge på et offentlig nett, blir du et lett offer for hackere.

Så før du reiser til Thailand, bør du ta disse forholdsreglene:

Sosiale medier - gå gjennom kontoene dine

Sjekk påloggingsinformasjonen din. Vær sikker på at du har 2FA (tofaktorautentisering), som gir deg en ekstra sikkerhet mot hackere.

Lagrede dokumenter

Når du skal på reise til Thailand og har planlagt å ta med PC-en eller mobilen din, bør du gå gjennom dokumentene dine først. Om en hacker får tilgang, kan han manipulere, stjele eller slette dokumenter uten forvarsel.
Stacks Image 15711

Installer VPN eller bruk gratis VPN

For å forsikre deg om at du er beskyttet mot hackere og holder dataene og dokumentene dine trygge, er den enkleste måten å ha en VPN. Vi anbefaler at du holder deg unna gratis VPN-er, og heller bruker en tilbyder som ikke vil dele dataene dine med andre underleverandører.

Thailand er beryktet for cyberkriminalitet, så om du tar disse forholdsreglene før du reiser har du gjort gode forberedelser for å beskytte dine digitale verdier.

Slik holder du deg trygg digitalt på reise i Thailand

En god regel som du kan notere deg er at du skal tåle at alt du gjør når du bruker offentlig Wi-Fi kan komme ut offentlig. Du kan for eksempel late som om du har en samtale med en venn eller venninne på en flyplass og at det finnes folk i alle retninger som kan lytte til samtalen deres. Er det slik at det du deler med vennen din tåler dagens lys? 

Andre tips til hvordan du kan holde deg trygg digitalt på reise i Thailand:

 • Når du skal ringe til familie eller venner hjemme, bruk verktøy som Zoom. Dette er tryggere å bruke enn telefonen din. 
 • Deaktiver automatisk tilkobling til Wi-Fi-hotspot på mobilen din.
 • Ikke koble til USB-laderen din til ladestasjoner som ikke går direkte inn i en stikkontakt.
 • Ikke logg deg inn på nettsider som du ikke trenger mens du er på reise i Thailand.
 • Gratis VPN kan være greit å bruke, men på reise til Thailand anbefaler vi å bruke en VPN som du betaler for. Les mer om dette nedenfor.
Det kan også være lurt å sørge for at alle enhetene dine har den nyeste programvaren og sikkerhetsoppdateringene installert. Slå av fildeling og posisjonstjenester. Sikkerhetskopiere bildene dine og andre viktige elementer du har på enheten til skyen eller en bærbar lagringsenhet, så ofte som mulig.
Stacks Image 15713

Finnes det gratis VPN man kan bruke på reise til Thailand?

Ja det gjør det, men vær oppmerksom på at du ikke kan stole på en gratis VPN. Velger du å bruke gratis VPN, får du et tilsvarende produkt. Tilbydere som gir deg gratis VPN kan samle inn alle dataene dine og selge dem videre til andre. Dermed kan alle dataene dine spres for alle vinder, og du mister helt oversikten. Med NordVPN slipper du begrensninger på bruk av data, og du får både personvern og sikkerhet med på kjøpet.

Tilbake fra reisen til Thailand; hva gjør jeg?

Når du har kommet hjem igjen fra Thailand bør du først gå gjennom mobilen, nettbrettet og PC-en din for å se om noen har lagt inn eventuelle virus. Dette bør du gjøre med enhetene dine etter du har vært på reise i Thailand:
 • Endre alle passord som du kan ha brukt i Thailand
 • Sikkerhetskopiere alle data du har lagret på enhetene dine
 • Sjekk dataene dine for virus og kjør en rens
 • Slett alle tilgangspunkter, altså Wi-Fi-tilkoblinger og så videre som ble lagret på enheten(e) under reisen

Med gode, digitale forberedelser og en god gjennomgang av enhetene dine etter du er kommet hjem igjen, har du sørget for at reisen til Thailand har vært digitalt trygg for deg og dine.
Stacks Image 15707
myExtraContent13
myExtraContent15