Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Skredder


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 9707
Skreddere finnes på alle turiststeder i Thailand, og det er mange av de. Svært mange. Nesten uten unntak er skredderne indiske. De fleste skredder-butikker har navn som er forbausende like de store europeiske motehusene, som Boss og Chanell. Det kan være vanskelig å finne ut hvilken skredder som er best.

Se fleste skreddere tilbyr ferdige "pakkeløsninger" med dresser, skjorter og slips. Gjerne med en frakk til. Hvor godt du synes tilbudet er, avhenger av ditt eget behov.


Som nevnt er de fleste skredderne indiske, og de kan oppleves som noe mer pågående enn de fleste thaier. Skedderne sitter gjerne utenfor sine skredder-butikker eller "showrooms" og hilser på alle som går forbi og tar gjerne kontakt med deg for å få igang en samtale.

Bare unntaksvis syes tøyet i forretningen. De fleste skredderne i samme område bruker oftest den samme lokale systuen. Med andre ord er det den samme systuen som leverer til mange ulike skreddere. Det vil igjen si at de er de samme syersker (ofte menn) og dermed med samme sømkvalitet. Den største forskjellen ligger måltakingen i butikken.

Her har du fem tips om hvordan går fram for å få det beste resultatet.
Klikk på titlene for å lese svaret

Gjør deg opp en mening før du går inn i butikken om hva du trenger.
En dress eller to? Skjorter? Kjoler? Slips? Frakk?
Ellers risikerer du å bli overtalt til å kjøpe mer.
Finn en skredder du har tilltit til. Snakk med venner eller kjente du stoler på.
Anbefalinger fra reiseledere og guider kan være gode nok, men mange guider for provisjon når de henviser til bestemte skreddere.
Noen skreddere gir også rabatt hvis du resier med bestemte reisearrangører. Det er igjen et forretningstiks med en provisjon til reseearrangøren.
Det kan i mange tilfeller være en "vinn-vin" situasjon for både deg og selgeren, men det er greit å vite hvordan dette henger sammen.
Du velger stoff og skredderen tar mål av deg. Sørg for at betalingsbetingelsene blir avtalt. Noen krever et forskudd evnt. et avtrykk av ditt kreditt-kort. Ikke betal alt på forskudd. 10-20 prosent forskudd skal være nok.
Du kommer tilbake til avtalt tid og prøver tøyet etter at det tilskåret og lett sydd eller hektet sammen. Skredderen i butikken retter det slik at det passer prefekt. Dersom det er mye som skal rettes eller forandres er det kanskje smart med en ny prøverunde.
Tøyet syes ferdig og du får det. Prøv tøyet i butikken og sørg for at du får rettet det du ikke er 100 % fornøyd med.
Skredderen vil altid spørre deg om når du skal hjem igjen. De vil da ha tøyet klart bare kort tid før du skal hjem. Ofte levert rett til hotellet og du mister muligheten for å få rettet opp eventuelle feil og tilpasninger.

Fortell derfor at du skal hjem noen dager før, slik at du kan prøve tøyet og få eventuelle tilpasninger utført.

Noen skreddere reklamerer med "Alt ferdig på 24 timer". Vi vil anbefale at du beregner 4-5 dager på prøving, tilpasning, evnt. nye prøver og levering.

Betal aldri hele beløpet før alt er iorden og du er 100 % fornøyd. Hvis alt er betalt, ja - da er det som hjemme: Vanskelig å gjøre noe i ettertid.
myExtraContent13
myExtraContent15