Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Kortspill i Thailand

Oppdatert: 03/04/2024Kortspill er en samlebetegnelse på spill der du bruker spillekort av ulike varianter, enten det er for sosialt tidsfordiv eller konkurranser og spill om penger. Spill med tradisjonelle spillekort, også kjent som den franske kortstokken, er populære over hele verden.

Likhetstrekk med vestlige kortspill


Kortspill er populært i Thailand, og mange av de tradisjonelle kortspillene i landet stammer fra eller har likhetstrekk til klassikere vi kjenner godt til fra Vesten. Spesielt populære kortspill verden over er poker og bridge, og i Thailand finner du både poker- og bridgeklubber hvor turister er mer enn velkomne. Det hevdes dessuten at du kan oppnå helsegevinster ved å spille kortspill som bridge, da det krever en tankevirksomhet som hjelper med å styrke immunforsvaret. Vi skal vi ta en kikk på noen av de andre mest populære kortspillene som stammer fra eller ligner noen av våre kjente vestlige kortspill, og som bruker den franske kortstokken.
Stacks Image 12924
Stacks Image 12928

Kortspillenes popularitet består


Verden blir stadig mer digital, men likevel består kortspillenes popularitet. De fleste husholdninger har minst en kortstokk som ofte blir trukket frem når vennegjengen kommer over, og den blir ofte med i kofferten når man reiser på tur. Spillene er stort sett lokale eller regionale, men mange har også spredt seg fra land til land og på tvers av verdensdeler. Det er vanlig at kortspill spilles i forskjellige varianter og går under flere navn, og mange kortspill er inspirert og videreutviklet av andre spill. Selv om det ikke er noen grunn til å tro at den fysiske kortstokken forsvinner med det første, er det ingen tvil om det blir stadig mer populært å spille kortspill på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen. Den store fordelen med digitale kortspill er at du alltid vil ha en motspiller.
myExtraContent13
myExtraContent15