Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Flyttelass fra Norge til ThailandOppdatert: 03/04/2024

Dag, en nybakt norsk pensjonist, og familien bestemte seg for å flytte til Thailand. Han har sendt denne historien som forteller om hvordan han sendte flyttelasset fra Norge til Thailand.
Som nybakt pensjonist ønsket min familie og jeg å flytte til Thailand permanent.
Etter mange av de så berømte valgets kvaler, så  ble det til at alt i Norge ble solgt og kun det "mest nødvendige" skulle pakkes for forsendelse til Thailand.

Sjekket flere speditører og det viste seg fort at det ikke er så mange som driver med forsendelse av privat gods. Valget falt på Team Relocation og den interesserte leser vil etter hvert forstå at det var et svært så fornuftig valg.

Kontrakten synes jeg var til å leve med, ikke minst fordi jeg kunne pakke selv og levere alt samlet for forsendelse. Normalt kommer de jo hjem til deg og pakker alt, men da vi hadde ting på forskjellig steder så ville det bli veldig tungvint.
Det er, imidlertid, en hake ved det og det er at man ikke får forsikret forsendelsen for brekkasje på innhold.
Kun egenvurdert totalverdi på alt for eventuelt "totalhavari".
Stacks Image 11018
Det ble en lang prosess med pakking, hvor hvert enkelt kolli ble nummerert og fikk sin egen innholdsfortegnelse med bilder.
Alt dette ble videresendt til Team Relocation slik at de var godt forberedt på hva som ville komme.

innhold

Hver eske ble nummerert, innholdet beskrevet på norsk og engelsk, serienumre notert og esken ble fotografert. Excell er et godt verktøy å bruke i så måte.


Endelig var det tid for å levere alt til Team Relocations lager på Midttun i Bergen 27 mai 2015. Vi kom, som avtalt kl 1000, og der stod det folk klare til å ta imot oss.

Det som skulle være en enkel og grei leveranse ble en del mere arbeid enn forventet. Vi hadde merket all elektronikk med serienummer men det viste seg at alt elektrisk også skulle merkes ekstra.
Da var det jo veldig bra at alle kolli var godt beskrevet slik at vi kunne åpne dem igjen og skrive opp: Serienumrene på kjøkkenmaskin, boremaskiner etc. Dette gikk helt uproblematisk med svært så positive lagerfolk.

Så var det klart for å stue alt inn i en "Liftvan" som er en kryssfinerkasse på 220X220X120 cm, ca 5,5kbm. Dette var det opprinnelige tilbudet fra dem men det viste seg fort i pakkeprosessen det ikke ville være nok. Tok da kontakt med dem og fikk beskjed om jeg kunne pakke så mye jeg ville. De ville fakturere iht innlevert mengde.
Og slik ble det etter at fire aluminiumskasser ble til 1kbm på en palle ved siden av. Totalt ble det da 6,5 kbm som ble fakturert. Forskjellen på 1 kbm viste at det er all håndtering, papirarbeid etc som er den egentlige kostnaden.
Stacks Image 11033
Stacks Image 11035
Kjørte fra Midttun med blandete følelser. Hva skjer nå? Vil vi se igjen alt i vårt nye hjem i Sakon Nakhon. Mye hadde stor affeksjonsverdi, for ikke å snakke om alt av glass og tallerkener som kunne knuse. Det var jo bare å vente å se, nå var jo alt ute av min kontroll.

Ble jo noe beroliget når koordinator for Team Relocation kom med en fin mail hvor det ble beskrevet hvordan varene skulle sendes videre, med hvilken båt og at det var forventet ankomst Bangkok 30 juli. Ville få kontaktperson der når det nærmet seg.
Dette i tillegg til fin oppfølging i forkant hvor kopier av min kones pass og alle stempler var sendt til agent i Thailand for forhåndsvurdering av tollen i Thailand. Tilbakemeldingen var at det med stor sannsynlighet ville komme tollfritt inn i Thailand siden hun stod som sender og mottaker og hadde lang tid i Norge.
Verd å merke seg her at tollen i Thailand krever alle originalpass som viser inn- og utreiser ifm tollbehandlingen.

Vel på plass i Thailand så var det jo en del spenning rundt hvordan det hele ville gå, for ikke å snakke om hvor vi skulle gjøre av alt. For å forskuttere litt så lurer jeg på det siste enda.
Stacks Image 11031
Allerede 19 juni fikk vi mail fra Allied Pickfords i Bangkok, som er Team Relocations samarbeidspartner i Thailand, om at de var informert om forsendelsen og ville ta den videre oppfølging mot oss.
Forventet ankomst Bangkok var fortsatt 30 juli og de regnet med at tollklarering ville ta 4-5 dager og deretter 3-5 dager før det var klart til å sendes til Sakon Nakhon.

Etter flere oppfølgingsmailer så fikk vi endelig beskjed om at varene ville ankomme Bangkok 3. august.
Vi sendte tre pass med EMS til Allied Pickfords 3. august som de mottok dagen etter. Billig og greit 42 THB, omtrent det samme som et vanlig brev i Norge.

Ved gjennomgang viste det seg at det manglet et stempel, nemlig ankomst Bangkok 28 mai. Sannsynligvis har immigration bare skannet passet. Mao min kone var egentlig ikke i Thailand tollmessig. Det var vel det eneste jeg ikke hadde sjekket i hele prosessen.
Så være OBS på slike ting.

Tollen er helt firkantet på det ifølge vår kontakt i Bangkok. Men siden vi bodde så langt unna skulle de sjekke med immigration om de kunne levere passet og få inn stempelet men at det egentlig er kundens ansvar å gjøre dette. Fredag 7. august var stempelet på plass og vi fikk mail om at de ville gå til tollen mandag 10. august for å starte fortollingsprosessen som ville ta ca en uke.
Mandag 10. august kom allerede den endelige gode beskjeden. Varene var klarert tollfritt og om vi var klare til å ta imot hjemme fredag 14 august kl 1400.

På dato og nøyaktig på avtalt klokkeslett stod det en lastebil på utsiden av huset. 59 kolli ble losset  av tre smilende karer fra Allied Pickfords som plasserte alt på anviste steder.
Vi hadde på forhånd avtalt at de ikke skulle pakke ut noe siden vi, som før nevnt, ikke helt vet hvor vi skal plassere alt.
Stacks Image 11042
En lang prosess som endte på en utmerket måte som følge av profesjonelle folk i alle ledd både i Norge og Thailand.
All honnør til dem.

Kan på det varmeste anbefale Team Relocation og Allied Pickfords til andre som ønsker å sende noe til Thailand eller andre steder i verden for den saks skyld.

Har med vilje ikke satt opp noe når det gjelder priser da jeg regner med at det vil være svært forskjellig.
Anbefaler derfor at den enkelte selv kontakter Team Relocation for tilbud på den tjenesten de ønsker.

Hilsen Dag


Verken innsenderen eller Thaiguiden.no har økonomiske interesser i Team Relocation, ei heller har noen av partene mottatt noe vederlag for innlegget.
Se også: Frakt/Container
myExtraContent13
myExtraContent15