Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Det perfekte tidspunkt


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15572
Klokketårnet i Chiang Rai.
Vinteren er det perfekte tidspunktet å besøke smilets land på. Temperaturene ligger rundt 30 grader, og solen skinner det meste av tiden, samtidig som det er snø og slaps hjemme i Norge. 

Kanskje synes du Thailand er for langt borte, men fra Oslo kan du fly direkte med en rekke flyselskaper. Det finnes så mange norske og utenlandske turister i Thailand at du heller ikke trenger å bekymre deg for å gå glipp av viktige idrettsbegivenheter som ski-VM og Premier League. . En stor fordel for deg som liker å følge sport fra Europa er at tidsforskjellen på 6 timer gjør at mye av underholdningen foregår sent på kvelden, noe som betyr at du bekymringsfritt kan oppleve ting i Thailand i løpet av dagen.

Besøk Nord-Thailand

De fleste som besøker Thailand legger turen sørover til landets mange spennende øyer, som du kan lese mer om her: https://www.dagbladet.no/tema/, men kanskje frister det med en pause fra stranden? Chiang Mai i nord har mye å by på, og dette er også en langt mer konservativ og tradisjonell landsdel enn andre områder i landet. Dette fører til at du ofte møter langt mer interessante mennesker blant både lokalbefolkningen og turister, samtidig som du får et bedre inntrykk av hva Thailand faktisk har å by på.
Stacks Image 15596
Chiang Mai kan by på mange templer og en mer tradisjonell Thailand-opplevelse. 

Nord-Thailands hovedstad

Chiang Mai kan nås med tog, buss eller fly, og for de eventyrlystne kan vi anbefale å reise med bakketransport opp mens man tar fly tilbake. Fra Chiang Mai kan du selvsagt også reise videre inn i Nord-Thailand og Laos, men hvis du har lite tid anbefaler vi at du setter av et par-tre dager til å utforske byen.

Som i resten av landet er det lett å bli fraktet rundt med tuk-tuk for en rimelig penge, og du kan blant annet oppleve den autentiske stemningen innenfor de gamle bymurene og bygninger som Wat Phra SinghWat Chiang Man og Wat Chedi Luang. Chiang Mai kan også by på mange museer og gallerier, hvor det mest interessante er kunst- og kultursenteret. I byen kan du også kose deg med god mat og drikke, og det er bare Bangkok som kan tilby en bedre kulinarisk opplevelse enn Chiang Mai. Hvis du får vann i munnen av dette, kan du begynne å lage thai-mat selv basert på disse oppskriftene: https://www.matprat.no/artikler/gjester/

Wat Phrathat Doi Suthep

Områdets største Pagoda ligger 18 km fra byen, men komplekset er så digert at det kan observeres fra sentrum av Chiang Mai på en skyfri dag. Tempelet ble bygget i 1383, og legenden sier at det var en elefant som valgte beliggenheten.

Dette området kryr også av elefanter, og du kan blant annet besøke elefantparken Baanchang.

Her er det mulig å overnatte og kose seg med tradisjonell underholdning. Chai Lai Orchid tilbyr gåturer som varer i én eller to dager, og her kan gjestene mate, bade og leke med elefantene i vakre omgivelser.
myExtraContent13
myExtraContent15