Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Med rullestol i ThailandAtle Haglund sitter i rullestol men det er ikke til hinder for å feriere i Thailand - og nyte hva Smilets Land har å by på. Atle har sendt oss denne historien om sine opplevelser i Thailand.

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15552
Det er med stor glede jeg ønsker å fortelle hvor glad jeg er for og ha oppdaget hvor vanskelig det er og ta seg frem med en rullestol i dette landet, men det er ikke derfor jeg reiser hit.

AV Atle Haglund

Jeg reiser hit ene og alene for å fokusere på fordelene for et menneske som kommer fra kalde nord, enten man går på krykker eller sitter i rullestol.
Stacks Image 66
Du får litt ekstraservice om du skulle ha behov for det.
Det som er litt gøy og oppleve her kontra hjemme i det liksom universelle samfunnet,er at her i Thailand blir du ute langs fortauskantene - ikke på fortauet. Her tas det ingen hensyn til du triller i rullestol - Neida bilen kom før beina/hjula... eller?

Siden jeg har nevnt universell utforming allerede, så blir man som eier av rullestol veldig glad når man ankommer Bangkok - for inngangsporten til dette landet er utformet etter internasjonale mål, men det går fort over.

Folk med bein syntes at fortauskanter er høye her, og småunger må enkelte steder løftes opp. Artig er det da, men hovedårsaken er etter som jeg hørte at biler ett sted må holdes unna.


Stacks Image 69
Det er litt rart å tenke på dette her med "eier av rullestol", ett utrykk jeg kom på i skrivende stund,da jeg jo ser på oss mennesker som født med hjul på beina så si. Allerede før vi ble født lå vi gjerne inne i en mage i hu og hast på vei til et sykehus på hjul,tilomed kanskje blitt unnfanget baki en sein 76' Granada, og deretter blir trilla ut i barnevogn fra sykehuset for så bli stabla inn i en bil igjen.
Så blir vi tvunget på en trehjulsykkel, tohjulsykkel, moped, så får man lappen og hjula ruller videre. Selv startet jeg livet uten og rekke å lære å sykle en gang da jeg i steden som 8 åring valgte ved ett uhell og ta i øyesyn en stol lastebil undenifra, for så å fjerne begge beina.

I og med at det meste skjer på hjul fra begynnelse til stop er det rart at kun bilforrettninger og matvaregiganter nesten er de eneste som lar det være fremkommelig med hjul, ellers kommer verken kunder eller varer inn. Sånn sett er det rart at verden ikke har blitt mer universelt utformet for lenge, lenge siden, spør du meg.
Selv har jeg lært meg å være den som tilpasser meg, for vi kan jo ikke sitte å vente på at verden skal tilpasse seg alle våres rare behov.
Det er klart det er ett sant helvete og være sommerturist å tenke på at rullestolhjul ikke passer på en sandstrand...
Atle Haglund
Jeg og alle de andre jeg kjenner som er eiere av rullestol, har tatt utfordringen ved å reise til dette landet med rullestol er nok ikke av mennesketypen som fokuserer på hindringer som smale dører og fjellhøye fortauskanter. Men; - men vi ser løsninger i stedet, og vet at dette er noe jeg bare vil og skal.

Av en eller annen merkelig grunn så finner man noen ganger ett smutthull i fortauskanten som er laget for nettopp transport av varer. Det er klart det er ett sant helvete og være sommerturist å tenke på at rullestolhjul ikke passer på en sandstrand, men det er slik at alle kan aldri delta på alt i livet, men det er om og gjøre og finne alternative løsninger, eller andre opplevelser som kan glede en solhungri kropp fra nord.

Stacks Image 86
Stacks Image 88
Til daglig snakker jeg selv til mennesker i hverdagsbedrifter på å se nettop på "egne grenser" og ikke la utfordringer ta eierskap over livet, med bli løsningsorientert.
Skulle du på død å liv vite mer om dette kan du ta en kikk på min hjemmeside www.atlesiden.no.

Ha en fin tur til Thailand å ta med en på hjul hvis du tør, eller spør gjerne om råd til undertegnede først.

myExtraContent13
myExtraContent15