Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Hvordan unngå hjemlengsel fra Thailand

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 12957
Dersom du drømmer om å dra til Thailand for et lengre opphold eller til og med vurderer å flytte dit, har du mange spennende minner i vente. Men etter hvert som du tilbringer lengre og lengre tid borte fra Norge, kan det også være at hjemlengselen etter det kjente og kjære kommer snikende.

Dette kan det være greit å være forberedt på, for å få en best mulig opplevelse. Her gir vi våre beste tips til hvordan du kan nyte tiden i Thailand og samtidig ha med deg deler av Norge på veien.

Ta med favorittmaten

Thailand er selvfølgelig kjent for fantastisk mat. Ved å reise hit kan du teste ut utallige retter til en rimelig pris og nyte det beste landet har å by på når det kommer til kulinariske opplevelser. Likevel kan det være at hjemlengselen dukker opp eller at du blir litt lei av denne matkulturen etter hvert, og søker etter noe kjent og kjært hjemmefra. Dersom dette høres ut som noe som kan skje, eller hvis du er litt kresen på matfronten, kan det være greit å være forberedt.

Du kan selvfølgelig ikke ta med deg alt mulig av norske matvarer, men noen favorittpålegg eller snacks vil ikke ta stor plass i bagasjen. Sjekk helst tørrvarer som har god holdbarhet og kan fraktes til andre land uten problem. Slik kan du få det beste fra Norge også i Thailand, når du trenger det lille ekstra.

Husk også at du vil kunne nyte et hav av internasjonale matretter i Thailand. Spesielt dersom du befinner deg i en storby eller et turistområde, vil du kunne finne restauranter innen ulike kjøkken og slik nyte både variasjon og kvalitet for alle dagens måltid. Vær litt eventyrlysten og test ulike ting – ikke bare hold deg til den samme favoritten hele tiden.

Hold deg oppdatert på norske nettsider

For å ikke føle deg for langt borte, kan det være greit å holde deg oppdatert på hva som skjer i Norge. Dette er heldigvis ikke noe problem i dagens moderne tidsalder, ettersom du enkelt kan besøke akkurat hvilke nettsider du ønsker når og fra hvor som helst – så lenge du har nettilgang. Slik kan du holde deg oppdatert på norske nyheter, blogger eller annet som du er interessert i.

Det er også enkelt å nyte norsk underholdning på reise, igjen takket være nettløsninger. Du kan for eksempel besøke nettsider som https://www.mobilebet.com/no dersom du er interessert i pengespill på nett innen casino eller odds, eller se det siste av norske serier via nettsidene eller appene til NRK, TV2 med mer. Merk dog at det kan oppstå restriksjoner basert på hvor du befinner deg, og at det i noen tilfeller kan være nødvendig med en VPN eller bekreftelse av identiteten din for å få tilgang.

Les norske bøker

På ferie i et ferieparadis som Thailand er det naturlig at det blir litt rolige stunder med lesing. Da kan det være en god idé å ha med noen spennende bøker fra Norge som du ellers ikke har tid til å nyte. Få med deg hva som er på topplistene for tiden eller prøv en gammel klassiker. Uansett hva du velger, vil du kunne nyte et forståelig språk du kanskje ikke bruker mye ellers på turen eller i hverdagen i Thailand.

Dersom du ikke ønsker å lese selv, finnes det også mange muligheter for å lytte til norske lydbøker eller podcaster. Last ned en app og finn bøker som du kan ha i bakgrunnen mens du soler deg, kjører rundt og utforsker, lager mat med mer. Uansett hva du gjør, kan du ha noe kjent å lytte til i bakgrunnen. Ved å lytte til norsk radio eller podcast vil du også kunne holde deg oppdatert på en miks av underholdning, nyheter, musikk med mer. Ikke gå glipp av noe, spesielt under høytider eller på norske merkedager når hjemlengselen føles sterkere.

Hold kontakt med de hjemme

Det er ikke bare lokale nyheter og underholdning man kan savne og holde seg oppdatert på, men også nære relasjoner til de vi reiser fra i Norge. Selv om du er på tur og nyter spennende opplevelser, er det viktig å ikke glemme å ta kontakt med de som venter hjemme. Dette er igjen enkelt takket være løsninger som sosiale medier åpner opp for. Slik kan du oppdatere med tekst, bilder og video i sanntid.

Det kan også være morsomt å ringe opp venner og familie hjemme i Norge for å vise de hva som skjer og ha en ordentlig samtale, men da er det viktig å ikke glemme tidsforskjellen. Med Thailand seks timer foran Norge, kan det fort ende med noen telefonsamtaler midt på natten eller grytidlig om morgenen hjemme dersom man ikke passer på. Husk derfor å vente til klokken er passende både i Norge og Thailand.

Ikke glem å nyte den lokale kulturen

Det er mye man kan gjøre for å lette på hjemlengselen og få en komfortabel tur, men samtidig er det viktig å ikke bli for oppslukt i søken etter det kjente og kjære. Thailand har utrolig mye unikt og spennende å by på, og dette vil man aldri oppleve dersom man er redd for det ukjente og uvante. Det er derfor viktig at man tar noen sjanser og gjør sitt for å oppleve alt det flotte landet har å by på.

Du kan bruke tipsene over og mer til å føle deg mer komfortabel og oppdatert, men husk likevel å fokusere på å være i nuet og se hva som venter rundt hjørnet. Tips fra andre nordmenn og guidede turer kan være en god start, men for å virkelig oppleve det beste Thailand har å by på, må man gå for lokale tips og favoritter. Test deg på en matrett du ikke kjenner til, bli med på en lokal feiring eller ta en tur til en mindre kjent by. Slik kan du virkelig oppleve det beste av Thailand – og få mange flotte minner å bringe tilbake til Norge.
myExtraContent13
myExtraContent15