Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Skjulte opplevelser i Thailand


Oppdatert: 03/04/2024

Thailand er er yndet reisemål for nordmenn. Landet er eksotisk, strendene er mange, og prisnivået lavt. Det betyr at du kan få en lukrativ ferie uten at det koster for mye, men mange vet å benytte seg av gode tilbud, og derfor er Thailand årlig besøkt av turister verden over. Du trenger dog ikke å besøke stedene alle andre besøker. Foretrekker du stillhet, uoppdagede perler og destinasjoner uten turister bør du lese videre.
Stacks Image 13101

Før avreise

Thailand er lokalisert i Sørøst-Asia, og flyreisen dit er lang. Derfor bør du – uavhengig av destinasjon i Thailand – planlegge reisen godt. Du vil nemlig måtte vente på opptil flere flyplasser, og selve flyreisen, eller reisene, tar mange timer.

For å sikre at du ikke kjeder deg, bør du laste ned gode spill på mobilen. Eventuelt kan du sjekke ut noen norske spilleautomater. Da trenger du ikke å laste ned noen app i forkant, og du er garantert god underholdning. Det er også viktig å ha med bøker, og spesielt bøker om Thailand og det thailandske språk. Sannsynligheten er stor for at de kommer deg til gode når du ankommer destinasjonen også, og dessuten vil du imponere lokalbefolkningen.
Stacks Image 13099

Destinasjon Bangkok – reis videre derfra

Bangkok er blant de mest populære destinasjonene blant turister som besøker Thailand. Du bør også starte reisen der, men ikke bli værende. Bangkok er nemlig det perfekte utgangspunktet for videre reise innad i landet, og billettene dit er relativt billige sammenlignet med andre byer i området. Fra Bangkok kan du reise i alle retninger, og du kan velge å fly videre med fly, ta tog eller buss.
Stacks Image 13103

Pai – et paradis i nord

Det er ingen hemmelighet at de fleste som reiser til Thailand foretrekker øyene og områdene sør i landet. Det er normalt disse stedene du ser på eksotiske bilder, og også her de fineste strendene er. Men er du ute etter en unik opplevelse uten turister overalt, bør du rette blikket nordover. I Pai, nord i landet, er landskapet annerledes, og du får smake på en roligere del av Thailand.

Her kan du boltre deg i frodige jungellandskap eller gå på fottur i et av de mange fjellområdene. Du finner flere mindre landsbyer og får et helt unikt innblikk i hverdagslivet i det autentiske Thailand. Selve byen Pai er av det mindre slaget, men ved å spasere rundt i gatene vil du finne både flotte forretninger, unike spisesteder og en lokalbefolkning som gjerne slår av en prat eller viser deg rundt.

Nakhon Si Thammarat – den eksotiske destinasjonen

Er det flotte strender og skikkelig eksotisk stemning du søker, kan du komme over visse destinasjoner i Thailand der du får alt dette og samtidig slipper for mye tjas og mas fra andre turister. Nakhon Si Thammarat er en slik destinasjon. Stedet har beliggenhet ca. 80 mil sør for Bangkok, og her får du litt av alt. Du finner både de eksotiske strendende, hvor du kan nyte late dager mens du soler deg, men du får også en smakebit på en typisk thailandsk landsby og får se hvordan den går rundt i hverdagen.

I Pak Phanang kan du sosialisere med de lokale fiskerne, og på kveldstid kan du ta en spasertur og nyte et thailandsk måltid i en av de flere restaurantene i gamlebyen. Besøk gjerne også Kiriwong Village (bildet under), der frisk luft og grønn natur møter deg, eller hopp på en båt og se delfiner svømme i det krystallklare vannet.
Stacks Image 13105

Mulighetene er mange

Sannheten er at det finnes mange uoppdagede destinasjoner i Thailand. Vil du finne dem, bør du reise til landet med et åpent sinn og forhøre deg med lokale underveis på reisen. De vet hvor du bør reise og kan gi deg gode råd.
 
myExtraContent13
myExtraContent15