Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Hvordan du reiser rundt i Thailand

med tog og buss


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 43
Å reise rundt i Thailand er som regel ganske billig og effektivt, men det betyr ikke at det er raskt. Med mindre du velger å fly så kan det å reise lange avstander ta langt tid, så du bør smøre deg med tålmodighet.

Allikevel har Thailand langt flere og bedre transportløsninger enn andre nærliggende land. Bussene i Thailand er raske, billige og hyppige og kan være nokså luksuriøse. Tog er treigere, tryggere og gir deg en bedre muligheten til å sove.

Busser


Den deiligste måten å komme seg rundt på er en VIP-buss. Disse har air-condition og wifi. Rot thammada er de vanlige bussene, uten air-conditioning. Disse kan brukes på kortere turer innad i byer og på landsbygda for en billig penge. Det finnes to andre typer busser også, nemlig 1.klasse og 2.klasse. 2.klasse bussene har tatt over stillingen til Rot thammada og er nå de vanligste bussene i Thailand. Disse er nokså billige og har air-condition i tillegg. 1.klasse bussene er noe mer luksuriøse og har Wifi.


Artikkelen fortsetter under bildet
Stacks Image 54

Tog


Togene i Thailand er driftet av State Railway of Thailand (SRT) og består av fire hovedlinjer og et par andre forgreininger. Linje Nord kobler Bangkok sammen med Chiang Mai, via Ayuttha, Lopburi, Phitsanulok og Lampang, og er en av de mest populære linjene blant backpackere og digitale nomader som vil komme seg nord i Thailand. Dette er fordi spesielt Chiang Mai har blitt et samlepunkt for frilansere fra hele verden som jobber fra PCen. Det finnes også en nordøstlig linje, østlig linje, sørlig linje og vestlig linje.

Prisen avhenger av hvilken klasse du sitter på, om du ønsker air conditioning eller ikke, og på hurtigheten til toget. Harde og ubehagelige seter på tredje klasse er langt billigere enn bussene som kjører fra Bangkok til Chiang Mai og fungerer greit i tre timer, men etter dette begynner det å bli svært ubehagelig å sitte på slike seter.

Om du skal ut på lengre reiser kan det være greit å kjøpe deg et sete på andre klasse, hvor du får mykere seter som ofte kan lenes bakover. På langdistansereiser kan disse setene ofte lenes helt ned til senger og kan skilles fra hverandre ved hjelp av gardiner, slik at passasjerene får privatliv.

Første klasse på slike reiser betyr ofte at du får et eget lite rom for to personer, med senger og en vask. Dette kan være bra for et par som ønsker en romantisk reise. Du kan også få matservering direkte til rommet, men det ble nylig gjort ulovlig med alkoholholdig drikke på slike reiser.

Kjøp billetter i forveien


Det anbefales å bestille billetter et par dager i forveien uansett om du skal reise på første eller andre klasse. Sovekupeer burde bestilles så lang vei i forveien som mulig, siden disse er populære blant reisende. Slike billetter kan bestilles på alle togstasjoner i Thailand og også online.
myExtraContent13
myExtraContent15