Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12


Virtuell turisme i korona-karantene


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 15766
Det har skjedd mye i første del av 2020, og det var ingen som kunne forutse at store deler av verdens befolkning nå er i karantene. Reiselivsbransjen er en av de sektorene som opplever store utfordringer i forbindelse med denne krisen, og det er mange som helt enkelt ikke får lov til å reise hjemmefra. Selv om man skulle ville gjøre det så er det flere store flyselskaper som har satt nesten alle fly på bakken, og mange land slipper ikke inn turister. Da gjenstår muligheten for virtuell turisme.
Stacks Image 15768

Den enkle måten å oppleve nye steder – filmer og bøker

Til å begynne med er det viktig å huske på at den kanskje aller lettest tilgjengelig måten å oppleve nye land og kulturer på, det er å helt enkelt se på en video eller film. Det finnes ubegrensede mengder med nydelig innhold på nett, der man kan oppleve praktisk talt alle steder på kloden. Med tanke på at mange nordmenn har moderne TV-er med 4K eller høyere oppløsning, kan dette virkelig være en god opplevelse. En liten utfordring med dette er selve kapasiteten til internett. Med store deler av jordens befolkning innendørs, har flere av de store strømmetjenestene redusert kvaliteten på videoer. Det er fortsatt mulig å finne tjenester som tilbyr innhold i høy oppløsning, men dette vil forandre seg fra dag til dag.

Dette er kanskje også et tilfelle å faktisk slå et slag for gode gammeldagse analoge reiseopplevelser. Det finnes fortsatt guidebøker, og kanskje dette er en mulighet til å faktisk lese om en destinasjon som du drømmer om å besøke i fremtiden?
Stacks Image 15782

Vil virtuell virkelighet få et oppsving?

Det er relativt få som eier spesialisert utstyr for virtuell virkelighet, som for eksempel Oculus Rift eller HTC Vive. Disse hodesettene er relativt kostbare, og dessuten er kanskje ikke opplevelsen med store briller på hodet noe som er attraktivt for alle.

Akkurat nå er det vanskelig for de aller fleste å bevege seg rundt i verden, så det er ikke helt sikkert at vi ser et umiddelbart oppsving i denne formen for virtuell turisme. Likevel finnes det helt sikkert en etterspørsel, og kanskje vil vi etter hvert se at fastboende i Thailand og andre populære feriedestinasjoner i større grad deler opplevelser med et internasjonalt publikum. Hvis det tekniske legges til rette vil det helt sikkert være mange som har lyst å følge med på for eksempel en virtuell båttur blant tropiske øyer. Interaktivitet kan være nøkkelen til å virkelig oppleve det lille ekstra, hvis seere faktisk føler at de kan påvirke hva som skjer.

Forhåpentligvis vil verden komme tilbake til mer normale tilstander i løpet av ikke altfor lang tid. De aller fleste gleder seg helt sikkert til å reise på ordentlig også når det blir mulig igjen.

0320

Alle foto: Unsplash

myExtraContent13
myExtraContent15