Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Den ultimate 3-dagers guiden til Bangkok


Oppdatert: 03/04/2024

En helg i Bangkok – «Asias New York» – er et must for de som vil ha Michelin-restauranter, fantastisk gatemat, spektakulær shopping og kulturbegivenheter i verdensklasse. Thailands hovedstad er en urban opplevelse som tar pusten fra en, der det gamle møter det nye og majestetiske templer møter moderne skyskrapere. Få mest mulig ut av en helg i Bangkok med denne guiden!
Stacks Image 15538

Torsdag morgenNår du lander på Suvarnabhumi lufthavn, slik mer enn 50 millioner passasjerer gjør hvert år, drar du rett til byen med taxi. Siam Hotel er et bemerkelsesverdig luksushotell og perfekt for de som ønsker seg det ultimate urbane tilfluktssted. Hotellet ligger ved Chao Phraya-elven i nærheten av historiske og kulturelle attraksjoner og bare en kort tur med elvebåt fra byen. Et annet alternativ er stilige Shanghai Mansion, som er et prisbelønt boutiquehotell i hjertet av Bangkoks pulserende Chinatown – et område fullt av neonlys og eklektiske blandinger av lukter og smaker.

Unge og urbane reisende foretrekker kanskje Yard Hostel i Ari-distriktet – et strøk med livlige restauranter, barer og butikker. «Yard» er thai for slektning, og det er slik dette herberget ønsker gjestene sine velkomne – som nye familiemedlemmer.
Stacks Image 15544
Siam Hotel, 3/2 Thanon Khao, Vachirapayabal, Dusit, Bangkok 10300,
Shanghai Mansion, 479–481 Yaowaraj Road, Samphanthawong, Bangkok 10100,
Stacks Image 15546
Yard Hostel, 51 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai, Bangkok 10400, http://theyardhostel.com/

Torsdag ettermiddagEtter at du har gjort deg i stand på overnattingsstedet er du klar for en dag med kulturelle innslag! Ingen tur til Bangkok er komplett uten et besøk ved Grand Palace, som er blitt kalt selve byens hjerte. Dette palasset er delt inn i Smaragdbuddhaens tempel og den kongelige residens. Smaragdbuddhaen er en statue av en mediterende Buddha sittende i yogastilling, dekket av grønne edelstener og gull. Den kongelige residens har flere statlige funksjoner og brukes også til kongelige seremonier.

Museum of Contemporary Art (MOCA) gir deg et genuint innblikk både i Thailands kunsthistorie og samtidskunst. Dette er et must for kunstelskere. Den romslige fem etasjes bygningen inneholder mer enn 800 kunstverk og skulpturer laget av kunstnere fra forskjellige deler av Thailand. YenakArt Villa er et moderne kunstgalleri i en stor bygning i Bauhaus-stil i sentrale Bangkok. Det rommer en utstillingshall på 180 kvadratmeter med fem meter opp til taket og utsikt over en 600 kvadratmeter stor skulpturhage. Her stilles det ut malerier, fotografier, tegninger, skulpturer, animasjoner, videokunst og installasjoner av hovedsakelig thailandske kunstnere.
Stacks Image 15552
Grand Palace, Na Phra Lan Road, Bangkok 10200, http://palaces.thai.net
MOCA, 499 Kamphaengphet 6 Road, Ladyao, Chatuchak, Bangkok 10900 Thailand, http://mocabangkok.com
Stacks Image 15556
YenakArt Villa, 69 Prasat Suk Soi, Yen Akat Road, 10120 Bangkok, http://yenakartvilla.com
Torsdag kveld

Rund av første dag i Bangkok med god mat. Finn deg en sitteplass i Issaya Siamese Club, som er en av de fremste restaurantene til den internasjonalt anerkjente mesterkokken Ian Kittichai, og nyt tradisjonelle thairetter med en internasjonal vri. Prøv den delikate signaturretten Yum Hua Plee, bananblomst og palmehjertesalat, sprø sjalottløk og ristede peanøtter i en dressing med syltet chili.

Eller ta en snack og en drink ved en rosa gastropub fra tidlig 1900-tall: – Namsaah Bottling Trust. Her serverer de både klassiske og svært originale cocktailer så vel som asiatisk pubmat og større retter man kan dele på. Sterkt krydrede reker dynket i brus og Sriracha-aioli-glasur er verdt en smak!

Vil du prøve en romersk vri i Bangkok kan du gå til den italienske trattoriaen Appia Bangkok. På menyen her finner du italiensk kjøtt og ost, fersk pasta, sjømat fra Middelhavet og deilig tiramisu. Og er man på jakt etter Bangkoks beste gatemat bør man prøve Jay Fai. Denne restauranten er tildelt en Michelin-stjerne og er et sted der både taxisjåfører og matelskere nyter kokkens sagnomsuste krabbeomeletter, karriretter og «rekenudler».

Issaya Siamese Club, 4 Soi Sri Aksorn, Chua Ploeng Road, Sathorn, https://www.issaya.com
Stacks Image 15562
Namsaah Bottling Trust, 401 Silom Soi 7, 10500, http://www.namsaah.com
Stacks Image 15566
Appia Bangkok, 20/4 Sukhumvit 31, Bangkok 10110 Thailand, http://www.appia-bangkok.com
Jay Fai, 327 Maha Chai Rd, Khwaeng Samran Rat, Khet Phra Nakhon, Bangkok

Fredag formiddagEr du på jakt etter røverkjøp bør du prøve Bobae Market, som kanskje har Thailands største utvalg av tekstiler. Her er det mer enn 1300 butikker under ett og samme tak som tilbyr klær, sko og smykker til svært lave priser, noe som gjør dette til et shoppingparadis. Og du trenger ikke å være redd for å kjøpe for mye, for her tilbyr man å sende varene til en hvilken som helst adresse i hele verden.

Har du et romslig budsjett, kan du dra til kjøpesentrene Central Embassy eller Siam Paragon, som har flere dusin internasjonale luksusmerker, blant annet Chanel, Gucci og Prada, og thailandske merker som Disaya. Eller du kan finne rimelige designvarer på Another Story, en konseptbutikk på kjøpesenteret EmQuartier. Another Story er en oase full av flotte teknologivarer, fine skinnprodukter, duftlys og gaver til enhver anledning. Spaser gjennom EmQuartier og opplev en lang rekke designere, restauranter og en stilig atriumhage med en liten foss.

Bobae Market, 488 Krung Kasem Road, Bangkok, http://www.bobaetower.com/
Central Embassy, 1031 Ploenchit Road, Pathumwan, Bangkok 10330, http://www.centralembassy.com/
Stacks Image 15570
Siam Paragon, 991 Rama 1 Road, Puthumwan Bangkok, http://www.siamparagon.co.th
Another Story, 693 695 Sukhumvit Road, Bangkok 10110, https://www.facebook.com/AnotherStoryOfficial/
EmQuartier, 693 695 Sukhumvit Road, Bangkok 10110, https://www.emquartier.co.th/

Fredag kveld


Rett før middag kan du ta et cruise på elven for å se solen gå ned over den glitrende Chao Phraya-elven med sine tilknyttede kanaler. Det legendariske hotellet Mandarin Oriental har vært et luksuriøst tilfluktssted i mer enn 140 år og tilbyr flere cruise som kan toppe kveldsopplevelsen av Bangkok.

Tilbake i land bør du ikke gå glipp av hotellets restaurant Le Normandie, som har to Michelin-stjerner, og som byr på slående utsikt over elven. Denne restauranten har hatt hovedvekt på sofistikert fransk mat helt siden den åpnet i 1958. På menyen finner du gåselever, stekt lammesadel og Grand Marnier-sufflé, og servicen er det ingenting å si på.

Vil du ha en blanding av thailandsk og fransk kjøkken kan du prøve La table de Tee­, som er et flott spisested med en smakfull meny som stadig endres. Mesterkokken Tee Kachonklin skaper spennende kreasjoner ved å bruke to hovedingredienser som utfyller hverandre på en fin måte, og så videreutvikler han hver enkelt rett på inspirasjon, etter sesongen eller etter hva han føler for i nuet. Ferierende i Bangkok som er sugne på kinesiske nudler og gode priser bør dra til Xia Duck Noodles. På denne godt besøkte gaterestauranten får du blant annet smakfulle nudler, blodpudding, brasert and og kinesisk urtesuppe.
Stacks Image 15574
Mandarin Oriental, 48 Oriental Avenue, Bangkok 10500, https://www.mandarinoriental.com/bangkok
Stacks Image 15578
Le Normandie, 48 Oriental Avenue, Bangkok 10500, https://www.mandarinoriental.com/bangkok/chao-phraya-river/fine-dining/restaurants/french-cuisine/le-normandie
La table de Tee, 69/5 Saladaeng Road Silom, Bangrak, Bangkok 10500, http://latabledetee.com
Xia Duck Noodles, 2856 Rama IV Road, Bangkok, Bangkok 10310

Lørdag formiddag


Chatuchak Weekend Market er et av verdens største helgemarkeder med over 15 000 boder fordelt på 27 seksjoner, blant annet med antikk thailandsk husflid, unike pyntegjenstander (home décor) og gammeldagse eller moderne klær. Her kan de besøkende ha en skikkelig shoppingfest og runde av med thailandsk gatemat etterpå. Amphawa Floating Market er et ettermiddagsmarked man kan benytte seg av under en båttur. Kjøp gammeldagse leker, kunstneriske postkort eller fargerik frukt, eller smak på nydelig thaimat mens du nyter de vakre omgivelsene langs Amphawa-kanalen. Rund av handleturen med en reise til den grønne oasen Lumphini Park, også kjent som et motstykke til New Yorks Central Park. Dette er Thailands første offentlige park, og den har vært populær helt siden den åpnet i 1925. Navnet «Lumphini» er en hyllest til Buddhas fødested i Nepal, og parken er et flott stoppested for ferierende og et tropisk paradis med trær, elver og til og med en øy.

Chatuchak Weekend Market, 587/10 Kamphaeng Phet 2 Rd, Khwaeng Chatuchak, Khet Chatuchak, Krung Thep Maha Nakhon 10900, http://www.chatuchak.org
Stacks Image 15582
Amphawa Floating Market, Amphawa, Amphawa District, Samut Songkhram 75110, https://www.tourismthailand.org/Attraction/Amphawa-Floating-Market--1045/
Stacks Image 15586
Lumphini Park Rama IV Road, mellom veiene Ratchadamri og Witthayu med inngang på alle sider.

Lørdag kveld


Ta flyet hjem sent lørdag kveld, så rekker du hjem til søndag morgen.

myExtraContent13
myExtraContent15