Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene utenfor Phuket


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 43525

PHUKET ISLANDS


I Sørøst-Thailand utenfor Andamanhavets kystlinje, er Phuket Thailands største øy. 'Phuket' refererer også til provinsen som finnes på hovedøya og 32 mindre øyer i sin nærhet.

PHUKET

Stacks Image 43543

Foto: William Cho (CC BY-SA 2.0 licence)

Også kjent under kallenavnet "The Pearl av Andaman", er Phuket en av de mest populære turistmål i Thailand, ja, kanskje i hele Sørøst-Asia.

Mens det er mange turister, reisende og expats på store deler av øya - spesielt i Patong og Phuket Town, er det fortsatt noen få steder som er tilbaketrukket hvor en kan finne roen. Vel verdt et beøk er Sirinat National Park.

COCONUT ISLAND

Stacks Image 43551

Foto: barabarella

Coconut Island, lokalt kjent som Koh Maphrao, er en liten øy utenfor østkysten av Phuket som er lett tilgjengelig med kysten fra "fastlandet". Her finner du sjarm og skjønnhet hos lokalbefolkningen som stort sett er fiskere. Det er noen få strender og et par resorts for de som ønsker å forlenge oppholdet. Som Phuket, er øya kupert og det er mulighet for spennende turer og turer.

KOH LON

Koh Lon er en av de større øyene utenfor kysten av Phuket, men er likevel bemerkelsesverdig roligere enn det meste av hovedøya - navnet betyr bokstavelig talt "ensom øy". Lokalbefolkningen er vennlige, muslimske landsbyboere.
Øya byr på noen vakre strender, og det er noen muligheter for overnatting på øya. Vannsport, inkludert padling og kitesurfing er noen av aktivitetene du kan nye.

KOH SIRAE

Koh Sirae, eller Sirey Island, er så nær Phuket Town at du må zoome inn ganske mye til å oppdage at det er en øy i det hele tatt. Du trenger bare å krysse en bro!
Det er en pen øy, takket være den flotte utsikten. Se opp for apekatter!

KOH HE

Koh He er også kjent som Coral Island, og det er dette som er det mest kjent for - samt vakre Banana Beach, som ligger en kort hurtigbåttur fra Chalong Bay på Phuket. Øya ligger like sør igjen fra Koh Lon.
Til tross for å være en del av en marine park, er det mange muligheter for vannsport her, inkludert svømming, paraseiling, snorkling og dykking. Det er også bananbåter for den eventyrlystne!

KOH RACHA

Stacks Image 43571
Foto: Phuket@photographer.net (CC BY 2.0)
Lenger sør for Koh Han er de to øyene Koh Racha - Yai og Noi. Med sintt utrolige krystallklare vann og hvite sandstrender, er dette stedet oppsøke for dykking og snorkling i Phuket. Koh Racha Yai er den mest tilgjengelige øya.
Det er mye roligere her enn Coral Island og Phuket, og et perfekt sted for de som ønsker naturlig skjønnhet. Det er noen få feriesteder her med bungalower og en liten landsby.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15