Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene utenfor Phang Nga


Oppdatert: 08/14/2023

Stacks Image 43525

PHANG NGA BAY ISLANDS


Phang Nga Bay er området mellom Phuket og fastlandet i Andamanhavet. Nasjonalparken består av 42 øyer; vi har tatt med noen her som er vel verd et besøk.
Hele bukta er utrolig vakker, preget av kalkstein, frodig vegetasjon og flott flora og fauna. Huler og arkeologiske steder finnes i massevis her, og vannet er så herlig grunt. Folk sier at for 10 000 år siden, kunne du faktisk gå over bukten mellom Phuket og Krabi.

KOH PHING KAN

Stacks Image 43539

Foto: Joan Campderrós-i-Canas (CC BY 2.0)


Khao Phing Kan er et par av øyene i Phang Nga Bay som er ofte referert til som James Bond Island. Det er på grunn av den lille kalksteinholmen som ble brukt som Scaramanga sin onde Lair i 1974 Bond-filmen, "The Man With The Golden Gun". Holmen selv er egentlig heter Koh Tapu. Det ble også sett i "Tomorrow Never Dies".
Bortsett fra sin fortid som kult-klassiker filmlokasjon er Khao Phing Kan utrolig vakker; med sandstrender, bratte klipper og bare flott natur. Det finnes også noen grotter her, men ta hensyn til tidevannet, de grottene blir oversømt ved høyvann.

KOH YAO

Stacks Image 43551

Foto: Alix Cazenave (CC BY-SA 2.0)

Koh Yao er den største øygruppen i Phang Nga-bukten og består av to øyer - Koh Yao Yai og Koh Yao Noi - men sistnevnte blir mer utviklet og mer besøkt av de to. Begge er utrolig vakre og bebodd av noen få etnsiek grupper. Scootere og sykler er tilgjengelig for utleie og tuk tuker er tilgjengelig for letter å transportere deg rundt begge øyene. Noi er velsignet med nydelige hvite sandstrender som er perfekt for snorkling, mens innlandet og fjellene gir gode muligheter for fotturer. Du kan også padlle og fiske.

KOH KHAI NOK

Stacks Image 43549

Foto: Alix Cazenave (CC BY-SA 2.0)

Mellom Phuket og Koh Yai finner du Koh Khai - et par av øyene kalt Koh Khai Nui og Koh Khai Nok. Khai Nok er den største av de to, og generelt mer besøkt, selv om det ikke er mange som finne veien hit.
Det store trekkplasteret er de strålende hvite sandstranden og de utrolige omkringliggende farvann. Det er angivelig 12 typer tropisk fisk som har tilhold nær kysten og er de perfekte ledsagere når du svømmer. Du kan ta dykketimer her, leie utstyr og det er selvsagt utrolig flotte muligheter for snorkling.

KOH PANYEE

Stacks Image 43547

Foto: Dominique Kreuzkam (CC BY-ND 2.0 licence)

Koh Panyee - eller Panyi - er en liten øy nord i Phang Nga-bukten. Det er stiplet med klipper og steiner og er hjemstedet til en såkalt flytende landsby; dvs. en landsby bygget på stylter i de omkringliggende svært grunne vannet. Det er ikke noen hoteller her, men det er nok av restauranter og håndverksbutikker som en mye besøkt av dagstursiter fra Phuket eller fastlandet.
Befolkningen består av 360 familier og landsbyen er opprinnelig bygget av indonesiske fiskere på slutten av det 18. århundre. Bortsett fra turisme, er fiske den viktigste næringen for de fleste fastboende her.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15