Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Satun-øyene


Oppdatert: 08/14/2023

Stacks Image 43525

SATUN ØYENE


Satun er en av de sørligste av Thailands provinser, og grenser til Malaysia i sørover Sankalakhiri fjellene. Utenfor kysten er det en overflod av små øyer.
Mest kjent i Satun er nok Tarutao Marine Park og Koh Phetra Marine Park, som er vertskap for noen av de mest eksotiske ting som flora og fauna kan by på. Dykkere og snorklere elsker Satun øyene på grunn av det krystallklare vannet.

TARUTAO MARINE PARK

Stacks Image 43563

Foto: (CC BY-SA 2.0 licence)

Tarutao ble erklært som Thailands første marine nasjonalpark helt tilbake i 1974 og dekker utrolig 51 øyer mewd regnskog og korallrev. Det er to hovedgrupper av øyer i parken: Tarutao øyene og Adang-Rawi øyene.
Koh Tarutao er den største øya i parken. I tidligre tider var øya fengsel for politiske fanger og andre domfelte (inkludert sønn av Rama VII) før andre verdenskrig brøt ut. Krigen regelrett tappet øya for ressurser og etterlot mange fanger med malaria.
På den nærliggende Koh Hin Ngam finnes du noen svært interessante svarte steiner med litt mytisk historie hvis du har lyst på en opplevelse fra hovedøya.

KOH ADANG

Stacks Image 43559

Foto: Vyacheslav Argenberg (CC BY 2.0 licence)

KOH ADANG
Koh Adang er den nest største øya i Tarutao marine park og hovedanløpshavn i Adang-Rawi-gruppen. Øya ligger nær populære Koh Lipe og de fleste som besøker Adang tar en dagstur fra Koh Lipe.

KOH RAWI

Stacks Image 43551

Foto: Vyacheslav Argenberg (CC BY 2.0 licence)


Sanden som ser mer ut som snø på Koh Rawi. Det er ingen resorts å snakke om på på Adang eller Rawi, og de fleste som kommer på besøk er på dagsturer fra Koh Lipe.

KOH PHETRA MARINE PARK

Mer nordlig enn Tarutao Marine Park er Mu Koh Phetra, som deler jurisdiksjon med Trang-provinsen. Gruppen består av ca 30 øyer, som du bør utforske med en lisensiert guide.
De fleste som besøker Mu Koh Phetra er dykke. Det er en åpenbar mangel på noen reell utvikling på disse øyene, bortsett fra noe campingovernatting på Koh Lao Liang.
En plan finnes for å anlegge en dyp havn på Pak Bara på fastlandet (Trang).

KOH LIPE

Stacks Image 43541

Foto: ZakiTahir (CC BY 2.0)

Koh Lipe er utvilsomt den mest populære av Satun øyene og definitivt den mest utviklede. Hvis du er ute etter fantastiske strender, bra natteliv og en rekke feriesteder og restauranter, har du kommet ti rett øy. Turismen er velutviklet på Koh Lipe, selv om øya er også hjemstedet til den etniske grupppen Chao Ley (Sea Gypsy).

Strendene har den samme hvite pulversanda og det krystallklare vannet på du finnes på Koh Rawi. For en litt mer rolig opplevelse med noen fantastiske solnedganger, holde deg til Hat Pramong på vestkysten.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15