Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene langs Andaman-kysten


Oppdatert: 08/14/2023

Stacks Image 43525

ANDAMAN SEA ISLANDS


Takket være deres beliggenhet, er det dykking som gjelder her, og kanskje noen av de beste steder i verden for dette, spesielt i områdene rundt Similan og Surin øyene. De andre øyene i dette området er kjent for å være stille og relativt uberørt av turisme. Disse er flotte steder for reisende som søker etter rolig liv.

SIMILAN ISLANDS

Stacks Image 43573

Foto: Fred von Lohmann (CC BY 2.0)

Similan Islands er en utrolig vakker gruppe på 11 øyer utenfor kysten av Phang Nga. De er en av de beste dykkestedene i hele verden og er unektelig nydelig, med det turkise vannet og utrolig rikt korallrev.
Du kan ikke bo på disse øyene, men du kan besøke øyene på dagsturer fra Khao Lak og Phuket. Noen enkelte områder er stengt for publikum på grunn av bevaring av revene og klekking av skilpaddeegg.

SURIN ØYENE

Stacks Image 43567

Foto: Kent Wang (CC BY-SA 2.0 licence)

Nord for Similan, mot Myanmar, er en annen øy gruppe: Surin øyene. Disse fem øyene er det beste stedet i Thailand for å svømme med havskilpadder. Regnskog dominerer øyene, med massevis av øgler, apekatter og slanger. Det er over 90 fuglearter registrert på disse øyene.

I vannet finner du over 200 arter av koraller. Den legendariske Richelieu Rock er i nærheten mens snorklere kan få en nær og personlig opplevelse med skilpadder på Ao Tao.

(Merk at et by i Isaan også bærer navnet Surin)

KOH PHRA THONG

Stacks Image 43561

Foto: zegreengeekette

Koh Phra Thong er også kjent som Golden Buddha øya og er ansett som den siste av de store, uberørte øyene i Thailand. Her finner du over 15 km med hvite sandstrender og et savannelandskap som minner mer om Afrika i stedet for Sørøst-Asia. Dette er også en av de beste fuglekikking-områder i Thailand. Vann og strøm er begrenset og typisk overnatting på øya er bambushytter.

KOH RA

Stacks Image 43555

Koh Ra er et annet ubebygd øyparadis i Andamanhavet, og er for det meste beskyttet som et dyrereservat. Det er ingen veier og definitivt ingen minibanker, så dette et annet sted å virkelig komme vekk fra det hele. Dette er også er flott sted for fugletittere.
Overnattingsmulighetene er begrenset, selv om camping er tilgjengelig her.

KOH CHANG

Stacks Image 43549

Foto: Andy Wright (CC BY 2.0)


Dette er Thailands Koh Chang nummer to - den som er mye roligere og har mindre turister enn den i Thailandgulfen. Du kan komme hit via ferge fra Ranong og kan krysse øya til fots. Mangelen på transport her bidrar til den rolige atmosfæren og mulighet for fullstendig avslapping. Det er nok av skog og mørke sandstrender. Det finnes noen feriesteder og overnattingsmuligheter her, samt en håndfull restauranter og strandbarer. Det er også en liten landsby med en butikk og internettkafé. Du kan ta båt-turer herfra til Similan og Surin øyene.

KOH PHAYAM

Stacks Image 43543

Foto: Phuket@photographer.net (CC BY 2.0 licence)

Koh Phayam er litt livligere enn naboøya Koh Chang. Her kan du leie motorsykler for utleie å utforske øya (det er ikke noen veier som er egnet for biler). Strendene her er lange og innbydende. Fergekaien er det sentrale punktet på øya, og domineres av restauranter og andre butikker.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15