Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene utenfor Krabi


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 43581

KRABI ISLANDS


Krabi-provinsen er et mekka for Thailand-reisende, som er kjent for sine kalksteinklipper og de mange "sukkertopp"-øyene som bare bare mellom fastlands-kysten, Phang Nga-bukten og Phuket.
De fleste Krabiøyene er neppe uoppdagede - spesielt Koh Phi Phi - men deres naturlige skjønnhet er ubestridelig. La oss utforske ...

KOH PHI PHI

Stacks Image 43537

Foto: Mike Behnken (CC BY-ND 2.0)


Koh Phi Phi er ikke bare en enkeltstående øy, men snarere en samling øyer: de større landformer er Koh Phi Phi Don og Koh Phi Phi Leh, mens de mindre inkluderer Bida Nok, Bida Noi og den nydelige Bamboo Island. Du kan ta speedbåter mellom og rundt Koh Phi Phi, blant annet fra Krabi og Phuket.

Koh Phi Phis popularitet eksploderte blant turister etter filmen "The Beach", med Leonardo Dicaprio i hovedrollen. Helt siden dengang, har turistene besøkt øyene i hopetall - spesielt Phi Phi Don og Maya Bay på Phi Phi Leh - og dessverre forårsaket uopprettelig skade på omliggende koraller og det marine livet.
Uansett, er Koh Phi Phi fortsatt en utrolig del av Thailand og et hypnotiserende vakkert sted.

FINN HOTELL PÅ PHI PHI

KOH SIBOYA

Stacks Image 43543
Koh Siboya er en av de mindre kjente øyer i Krabi-provinsen og relativt uoppdaget av masseturismen - det er bare tre resorts her, og de fleste får rundt er gjort av motorsykler eller bare gå.
I tillegg til en rolig, om ikke vakker, strand, Koh Siboya kan gi deg et fascinerende innblikk i livet i landlige Thailand. Det er også muligheter for å padle med kajakk rundt kysten.
det største trekkplasteret til Koh Siboya er øyes rolige og avsidesliggende beliggenhet. Det er ingen minibanker, bare en liten medisinsk klinikk, ingen reell restauranter eller apotek. Adkomsten er ikke helt enkelt: fra Krabi, må du ta en taxi eller songthaew fra Laem Hin eller Laem Kruat.

FINN HOTELL PÅ KOH SIBOYA

KOH JUM

Stacks Image 43555

Foto: Madeleine Deaton (CC BY 2.0)

Også kjent som Koh Pu eller Crab Island, er Koh Jum annen nydelig, liten øy utenfor kysten av Krabi. Tradisjonelt er på nordsiden av øya kjent som Koh Pu og sør, Koh Jum.
Topografien er utmerket her med sitt steinete landskap. Vakkert, rolig og i hovedsak urørte strender finnes du på vestkysten av øya, sammen med øyas få feriesteder og overnattingsmuligheter.

CHICKEN ISLAND

Stacks Image 43565

Foto: McKay Savage (CC BY 2.0 Licence)

Ah, Chicken Island - så kalt det fordi det ser ut som, du gjettet det, en kylling.
Chicken Island, eller Koh Kai, er vanligvis inkludert i en dagstur fra Krabi. Selv om det er en veldig pent landskap, med en hvit sandstrand og frodig vegetasjon, er det ikke mye å gjøre her - selv om det er flott å tilbringe litt tid snorkling i disse flotte omgivelsene.

KOH PODA

Stacks Image 43571

Foto: Vyacheslav Argenberg (CC BY 2.0 licence)

Den imponerende kalksteindannelsen av Koh Poda kan lett bli sett fra Ao Nang-stranden i Krabi, også denne øya besøkes ofte med dagsturer fra fastlandet. Det er ingen hoteller eller overnattingsmuligheter her.

Utrolig hvite sandstrender er det så uavgjort her, omgitt av krystallklart vann som vil overbevise deg om de klare fordelene med snorkling. Det er tydelig å se skadene denne lille øya ble påført av av tsunamien i 2004.

KOH HONG

Stacks Image 43575

Foto: Pietro Motta (CC BY-ND 2.0 licence)

Hong er faktisk en gruppe med fire øyer, rundt 20 minutter fra Ao Nang med speedbåt. Øyene har de samme ville, steinete kalksteinklippeformasjoner med mange andre knauser i denne regionen.

Koh Hong er den største øya i gruppen, og er mest kjent for den vakre smaragdgrønne lagunen, som kan nås med både båt og kajakk. De tre andre øyene er Koh Rai, Koh Pakbia og Koh Lahding, som alle er herlige og flotte steder for fugletitting.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15