Thaimat er kommet for å bli!
Oppdatert: 12/25/2024
Thaimat har for fullt infiltrert det norske matkjøkkenet. Nordmenn reiser mye mer en før, tar matlagingstimer mens de er på ferie, og ønsker å ta med seg maten som smakte så godt på ferie hjem. Ifølge den norske ambassade i Thailand er det rundt 150.000 nordmenn som setter sine ben på thailansk jord hvert år. Mange av disse utforsker landet og lærer mye om lokalmaten ved å spise seg gjennom den typiske thailanske gatematen. Dette inkluderer typiske supper og nuddelretter.
Det norske kjøkken blir bare mer og mer interessant. Chilli er noe som brukes mye i thairetter, og de siste årene har dette blitt noe som de norske folk kjøper mer av, og tilsetter maten for å fremme smak. På 70-tallet derimot var ikke det mange som tok med seg den lille røde kruttønna hjem , da var det ikke snakk om å lage mat med chilli i. Nå for tiden har alt ifra kylling ’ tikka’ til currypaste fått en fast plass i de lokale butikkhyllene, og fordi nordmenn alltid er på farta er det bare mer og mer som blir tilgjengelig. Ikke bare det , men mennesker tar med seg tradisjonene hit og gjør det mer tilgjengelig for oss å få tak i forskjellige ingrediensene.
Det norske kjøkken blir bare mer og mer interessant. Chilli er noe som brukes mye i thairetter, og de siste årene har dette blitt noe som de norske folk kjøper mer av, og tilsetter maten for å fremme smak. På 70-tallet derimot var ikke det mange som tok med seg den lille røde kruttønna hjem , da var det ikke snakk om å lage mat med chilli i. Nå for tiden har alt ifra kylling ’ tikka’ til currypaste fått en fast plass i de lokale butikkhyllene, og fordi nordmenn alltid er på farta er det bare mer og mer som blir tilgjengelig. Ikke bare det , men mennesker tar med seg tradisjonene hit og gjør det mer tilgjengelig for oss å få tak i forskjellige ingrediensene.
SOURCE: Pixabay
Ferien varer lenger
Å ta med noe hjem ifra ferie viser også at du setter pris på det og da får ferien som du var på en ekstra plass i hverdagen . En norsk favoritt etter et besøk i Thailand er ofte ’ padthai’ . Oppskriften på denne retten har blusset opp i flere varianter, og råvarene er lett tilgjengelig i butikken eller i lokale asiatiske butikker. Det siste er noe som de siste årene har blusset opp i forskjellige deler av landet vårt, og som gjør det å prøve å lage asiatiske matretter mye enklere, siden de har mye mer utvalg av eksotiske ting som vi måtte trenge for å lage ulike retter.
Ta panna fatt
Når du begynner med Pad Thai legger du først risnudlene i kokende varmt vann og lar dette stå i 15 min. Surr hvitløk, chilli, koriander, sitrongress og kaffirlimebladet i en wok til du kjenner at det begynner å dufte, tilsett da kjøtt, paprika og gulrøtter og stek, mens du hiver alt rundt i panna så det blir mørt.
Woken er essensielt i et thaikjøkken, det er noe med grønnsaker på sterk varme i en wok som får grønnsakene og kjøttet til å smake bedre.
Når alt er gjennomstekt begynner det morsomme, tilsetting av smak. Sukker, fiskesaus, soyasaus og limesaft tilsettes etter smak og behag, bruk også litt soyasaus istenfor salt vist du synest det mangler litt av det, dette er noe som bringer frem smaken i retten og.
Å ta med noe hjem ifra ferie viser også at du setter pris på det og da får ferien som du var på en ekstra plass i hverdagen . En norsk favoritt etter et besøk i Thailand er ofte ’ padthai’ . Oppskriften på denne retten har blusset opp i flere varianter, og råvarene er lett tilgjengelig i butikken eller i lokale asiatiske butikker. Det siste er noe som de siste årene har blusset opp i forskjellige deler av landet vårt, og som gjør det å prøve å lage asiatiske matretter mye enklere, siden de har mye mer utvalg av eksotiske ting som vi måtte trenge for å lage ulike retter.
Ta panna fatt
Når du begynner med Pad Thai legger du først risnudlene i kokende varmt vann og lar dette stå i 15 min. Surr hvitløk, chilli, koriander, sitrongress og kaffirlimebladet i en wok til du kjenner at det begynner å dufte, tilsett da kjøtt, paprika og gulrøtter og stek, mens du hiver alt rundt i panna så det blir mørt.
Woken er essensielt i et thaikjøkken, det er noe med grønnsaker på sterk varme i en wok som får grønnsakene og kjøttet til å smake bedre.
Når alt er gjennomstekt begynner det morsomme, tilsetting av smak. Sukker, fiskesaus, soyasaus og limesaft tilsettes etter smak og behag, bruk også litt soyasaus istenfor salt vist du synest det mangler litt av det, dette er noe som bringer frem smaken i retten og.
SOURCE: Pixabay