Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Chiang Rai - Chiang Mai: En flott femdagerstur på lavbudsjett

Oppdatert: 06/29/2024

En femdagers tur med et budsjett på 4000 baht er det mulig? Ja - det er faktisk det. Vel og merke hvis du velger billig overnatting til ca 500 baht per natt. Denne enveisturen mellom Chiang Rai og Chiang Mai er en flott opplevelse og ikke minst rimelig. Med en god plan kan du få mest mulig ut av disse fem dagene på et lite budsjett.
Stacks Image 15596

Dag 1: Budsjett 500 baht

I Chiang Rai er det en berømt attraksjon du kan besøke gratis: Singha Park. Den flott anlagte gården og hagen er nå et bærekraftig turistprosjekt, med frukthager, teplantasjer samt noen av de originale byggåkrene. Dropp aktiviteter som zipliner (800 baht per person) eller sykling (150 baht per time).

En kort kjøretur unna ligger Wat Rong Khun, bedre kjent som "Det hvite tempelet." Templet er fylt med en storslått og utsmykket dekor med buddhistisk symbolikk, fra design, arkitektonisk design, skulpturer og relieffer. Vel tilbake på hotellet er det tid for middag.
Stacks Image 15604

Dag 2: Budsjett 400 baht

Å utforske Chiang Rai er billig hvis du velger å leie en scooter, som vanligvis koster omkring 300 baht/baht. Baan Dam eller "Black House" (entre 80 baht) er en unik kreasjon av den avdøde nasjonale artisten Thawan Dutchanee. Studioet og museet ligger i de nordlige thailandske bygningene og inneholder masse kreativ kunst. Bruk ettermiddagen med å utforske den tradisjonelle buddhistiske kunsten i Wat Phra Kaew, et av de eldste templene i byen, en gang hjem til Emerald Buddha. Du vil bli overrasket over den slående arkitekturen og den utsmykkede relieffdekorasjonen på Wat Klang Wieng, der Chiang Rais bysøyle ligger.
Stacks Image 15608

Dag 3: Budsjett 400 baht

Ta den grønne bussen til Chiang Mai (3 timer, 258 baht per person). Etter en forfriskning kan du enkelt utforske den travle byen Chiang Mai. Lei en sykkel (50 baht per dag) og med den kommer du deg raskt til Wat Phra Sing der du kan oppleve veggmaleriet og det vakre Buddha-bildet og den fantastisk utskårne gavlen i Wat Pun Tao og de gigantiske restene av en massiv pagode ved Wat Chedi Luang.
Stacks Image 15630

Dag 4: Budsjett 200 baht

Ta en “minivan” til Mae Kampong (150 baht) og tilbring en avslappende dag hvor du kan beundre det grønne området i denne fredelige landsbyen. Mae Kampong er kjent for sitt behagelige klima. Her kan du beundre de frodige fjellene, og lære mer om det som har gitt landsbys livsgrunnlag i flere tiår: nemlig syltede teblader.
Stacks Image 15628

Dag 5: Budsjett 200 baht

Opplev livet i harmoni med naturen i Mae Kampong Village og ta for all del en dukkert i fossen. På vei tilbake til Chiang Mai kan du stoppe ved den varme kilden i San Kamphaeng eller besøke Bor Sang som er fullpakket med millioner av Chiang Mais håndverk.

Det å besøke disse flotte attraksjonene kan du utmerket gjøre på lavbudsjett. Hvis du velger overnatting på rundt 500 baht per natt, kan målet for en 4000 baht tur til Chiang Rai og Chiang Mai være i sikte. Vel og merke kommer mat og drikke i tillegg. Her ser du hva det koster i Thailand.
myExtraContent13
myExtraContent15