Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Fem av de beste strendene i Asia ligger i Thailand


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15556
Thailand er berømt for sin vakre natur og sine fantastiske strender. Derfor burde det ikke komme som en overraskelse at TripAdvisor valgte ut fem av Asias 25 beste strender nettopp fra Thailand, etter å fått innspill fra flere millioner reisende. Her får du de fem beste strendene i Thailand ifølge TripAdvisor!

Nai Harn Beach, Rawai


Sør for Phuket ligger Rawai med Nai Harn Beach, mellom grønne åser og bitte små øyer. Denne stranden var lenge bare kjent av lokalbefolkningen, men blir nå stadig mer populær. Men det lille sundet har fortsatt et stillferdig preg over seg – det er roligere her enn på de fleste populære stedene langs vestkysten, men samtidig har det nok restauranter, hoteller og butikker å fylle dagene med. Du får ekstra god utsikt over Nai Harn Beach ved vindmøllen ved siden av Ya Nui Beach. Og du kan også velge å besøke minifruktmarkedet, Nai Harn Lake eller tempelet så vel som Promthep Cape. Er du interessert i snorkling, kan du dra til den sandfylte viken Ya Nui og den lille stranden Ao Sane.
Stacks Image 15562

Phra Nang Cave Beach, Ao Nang


Phra Nang Cave Beach ligger i Ao Nang i Krabi. Dette er en storslått strand med finkornet hvit sand og turkist vann, perfekt for solbading og svømming, og bare tilgjengelig per båt. Når du først er her, bør du besøke de indre og ytre Phra Nang-grottene (Phra Nang Caves) og Phra Nang-lagunen, som gir deg mye flott å se på mot et slående bakteppe. Det flotte karstlandskapet er glimrende for fotturer, og du kan velge mellom flere ulike stier. Det er også mulig å dykke med luftapparat (scuba), snorkle eller klatre i fjellveggen.
Stacks Image 15566

Railay Beach, Ao Nang


Railay Beach ligger også i Ao Nang og er perfekt for de som vil sole seg, svømme, klatre, snorkle eller prøve scubadykking. De mange høye karstformasjonene (fjell av kalkstein) er fine å klatre i, og det finnes flere enn 700 klatreruter. Halvøya har ingen veier, så det er ingen biltrafikk som forstyrrer roen, selv om man nok vil legge merke til båtene som transporterer folk til og fra stedet. Den eneste veien å komme seg til Railay Beach på er fra Krabi Town eller Ao Nang. Railay Beach består egentlig av tre atskilte strender: Railay West, Railay East og Phra Nang Beach. Railay East er best hvis man vil nyte en vakker solnedgang. Phra Nang Beach er et flott sted å svømme med sin hvite pulversand og sitt krystallklare grunne vann, og har dessuten en grotte med et hellig Buddha-bilde. Railay West er den lengste av de tre strendene med sine mer enn 500 meter og passer godt til solbading med sin hvite sand og sitt grunne vann. Dette er den mest populære stranden og er også den som har flest overnattingssteder og restauranter.
Stacks Image 15570

Kata Noi Beach, Karon


På vestkysten av Phuket ligger Karon med Kata Noi Beach. Dette er en av de beste strendene i Phuket med lys finkornet sand, en avslappet atmosfære og bare noen få restauranter. Vannet er grunt og dermed også velegnet for barn. Det er gode muligheter for scubadykking og snorkling i nærheten, slik at man kan utforske livet under vann. Eller du kan oppsøke noe mer livlig med nabostrendene Kata Beach og Karon Beach, som ligger en liten tuk-tuk-tur unna. Det er også mulig å utforske andre øyer, for eksempel Bounty Island (Racha Yai), Coral Island, Phi Phi-øyene og Koh Yao Noi.
Stacks Image 15574

Freedom Beach, Patong


På Phukets vestkyst ligger Patong med sin Freedom Beach – en paradisliknende strand omgitt av krystallklart vann. Denne 300 meter lange hvite stranden ligger skjult mellom Karon Beach og Patong Beach og kan bare nås med en longtail-båt. Dermed får du en helt annen ro enn på de andre strendene i Phuket, uten for mange andre reisende. Stranden har noen få solsenger og en liten lokal restaurant. Det grunne vannet i begge ender av stranden rommer et rikt plante- og dyreliv og er perfekt for snorkling.
myExtraContent13
myExtraContent15