Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

De fire beste flytende markedene nær Bangkok

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15632
Selv om Thailands flytende markeder kanskje ikke er den blomstrende og vitale delen av den thailandske hverdagen de en gang var, er de likevel fortsatt livlige sosiale knutepunkter der mennesker møtes for å selge, handle, spise og prate, og det er alltid en jovial atmosfære.

Det er en rekke flytende markeder i nærheten av Bangkok, og de er en stor attraksjon for mange turister.

Å besøke disse unike markedene er vel verdt en tur bare ut av byen, og kan gi en fantastisk dagstur. Mange reisearrangører tar deg til dem på planlagte turer, men mange av dem kan også enkelt besøkes spontant - og la oss innse det, det er ofte den bedre måten å utforske hva livet utenfor byen kan tilby!

Her er vår guide til de beste flytende markedene i Bangkok, og hva du kan forvente når du kommer dit.

Amphawa flytende marked

Amphawa er et av de største flytende markedene i Bangkok og definitivt et av de mest turist-sentriske i hele landet.
Turer til Amphawa flytende marked finner du enkelt - mange taxisjåfører i Bangkok tar deg gjerne dit og tilbake mot en fast avgift også.

I helgene kan det bli vanvittig overfylt med lokalbefolkningen, som kommer til å nyte den naturskjønne omgivelsen blant de tradisjonelle teakbutikkene, smake på delikatesser som nykrillet makrell, skalldyr og reker, og sprut litt penger i butikkene langs de smale gangveiene ved vannet.
Herfra er det mulig å ta en 1,5 timers longtail-båttur for å utforske de omkringliggende kanalene og elvene og templene i nærheten.

Til tross for folkemengdene er stemningen på Amphawa morsom og avslappet. Suvenirbutikker og matselgere sammen med hippe butikker som selger moter og andre varer, og butikker spredt vekk fra elven for å strekke opp sidegater rundt hele byen.

Varene som selges pleier å være mer på suvenirsiden for vår smak, men det er definitivt en opplevelse det er verdt å ha uansett.
Du vil bedre gå til et av de mindre turistiske flytende markedene eller til og med nattmarkedene i Bangkok hvis du leter etter ekte funn.

50 kilometer sørøst for Bangkok er Amphawa flytende marked åpent på fredager, lørdager og søndager fra 8 til 21. For å slå de knusende menneskemengdene er det best å komme tidligere på dagen.
Stacks Image 15659

Tha Kha flytende marked

Ikke langt fra Amphawa (bare 10 km) ligger det mindre og langt mindre turistiske flytende markedet i Tha Kha.

Det er et stort antall båter her, og stemningen er roligere enn det større markedet i Amphawa. Selv om utvalget av varer å kjøpe her er mer begrenset, er det fortsatt mulig å spise godt og billigere enn på Amphawa. Dessuten føles et besøk her som virkelig autentisk thailandsk livsstil. Dette er en lokal opplevelse og en du sannsynligvis ikke vil glemme for fort.

En tur med robåt her er en lykkelig opplevelse gjennom svingete små kanaler som med eksotisk løvverk. Hvis du er der midt på dagen, vil du sannsynligvis kjøpe en av de tradisjonelle hattene s.om er tilsalgs for å få litt skygge.

Tha Kha flytende marked åpner hver 4-5 dag i henhold til månefaser, så du må sjekke at det er åpent før du drar.
Stacks Image 15661

Bang Nam Phueng flytende marked

Ting begynner tidlig på Bang Nam Phueng flytende marked, som ligger bare 20 kilometer øst for Bangkok. Dette markedet er ikke så stort, men som kjent er det ikke alltid størrelsen som teller.

Selv om Bang Nam Phueng ikke er stort sammenlignet med andre flytende Bangkok-markeder, er det et stort utvalg av interessante matvarer å prøve her, og det gir muligheten til å se et stykke ekte thailandsk landsbyliv.

Lokale matvarer som søte godbiter og eksotisk frukt, krydret grillet kjøtt, dampende boller med nudler og sjømat finnes det rikelig av. Det er en drøm for en gatematelsker.
En ting å huske på er at dette flytende markedet absolutt ikke er det enkleste å komme til, til tross for at det er så nær Bangkok. Det er fordi den ligger i Phra Pradaeng - den grønne lungen i Bangkok.

Du kan enten ta en taxi helt dit (pass opp for trafikken!) Eller ta fergen fra Wat Bang Na Nawk og deretter en mc-taxi fra brygga til markedet.
Bang Nam Phueng er åpent fredag, lørdag og søndag fra kl. 08.00 til 14.00.
Stacks Image 15655

Damnoen Saduak flytende marked

Kanskje det mest berømte flytende markedet i Thailand, Damnoen Saduak er også en av de lengste fra Bangkok - omtrent 100 km sørvest for byen.
Hvis du har sett for deg et flytende marked i Thailand er det bildet som kommer opp i tankene dine sannsynligvis noe fra Damnoen Saduak.

Men til tross for den lange avstanden å reise, er det absolutt verdt turen å komme hit og oppleve de fargerike båtene som jager etter posisjon langs kanalen, hovedsakelig bemannet av thailandske kvinner i tradisjonelle bambushatter som selger sine egne lokale råvarer. Det er et uforglemmelig syn, og det gir deg fantastiske fotomuligheter.

Organiserte turer, i tillegg til et mangfold av drosjesjåfører, vil være mer enn villige til å frakte deg hele veien dit og tilbake mot et lite gebyr. Turene vil sannsynligvis også arrangere langbåttransport for deg innen markedet.

Bortsett fra selgere som tilbyr frukt, grønnsaker og blomster, er det et stort utvalg av deilig mat til salgs på bredden av kanalen, inkludert nudler og kokosnøttpannekaker. Du finner også de vanlige thailandske suvenirene og billige varene du kan finne på alle markeder i byen.
Du må komme hit tidlig (åpner klokka 06.00) for å få full opplevelse når markedet stenger klokka 12.00. Vær forberedt på enhver tidlig start!

myExtraContent13
myExtraContent15