Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Fem opplevelser du må
få med deg i Bangkok
 


Oppdatert: 03/04/2024

Alle som våger seg utenfor turistenklaven eller hotellet i Thailand vil oppleve noe som føles forfriskende fremmed og livlig. Spesielt i hovedstaden Bangkok er det mulig å få fullstendig sanseparalyse av alt det nye du møter på. Men er du villig du å utforske storbyen på dens egne premisser, er det noen viktige opplevelser du må få med deg.
 
Ingenting du finner på denne listen burde skremme en vanlig turist, men samtidig er det opplevelser som lener litt mer mot erfaren backpacker enn pakketurist. Husk også å lese gjennom anbefalte sikkerhetsrutiner for Bangkok og Thailand før du reiser!
stacks-image-0d0464d

Royal Bangkok Sports Club – hestesport (uten casino)
Du føler deg aldri så langt hjemmefra som når du hører et folkehav som prater et fremmed språk. Om du tenker at hestesport er for normalt for en skikkelig ferieopplevelse må du tenke igjen. Dette er også den eneste formen for pengespill som er lovlig i Thailand.

Dra for å se på løp på en energisk søndag, og kombiner med god mat og drikke fra restaurantene der. Du trenger ikke kle deg opp altfor mye, men det hjelper på opplevelsen om du sparer penklærne til denne turen. I bakgrunnen av de løpende hestene får du et scenisk bybilde, som gjør det verdt å sitte i en av restaurantene selv om du ikke har sansen for å spille på hestene.
 

Stacks Image 15568

Khlong Lat Mayom – flytende marked

Dette flytende markedet ligger en kort tur utenfor Bangkok, og Khlong Lat Mayom er anbefalt fordi dette markedet er et hakk mindre fylt av turister enn andre steder. Det eneste du trenger å mane deg opp til er en taxitur – ellers er stedet idyllisk. Det mest kjente markedet, Damnoen Saduak, er faktisk en ganske mye lengre tur ut av Bangkok.
 
Selv om det teknisk sett er et flytende marked, trenger du ikke skaffe deg noen båt for å få hele opplevelsen. Det meste foregår ved elvepromenaden, enten på land eller båter nærme land. Alt du trenger å få med deg med flytende markeder er på plass, spesielt når det kommer til autentisk mat. Og det beste er at du kan rekke en tur hit og tilbake til byen igjen med flere timer igjen av dagen.

Siam Paragon – kjøpesenter og mye mer


Selv reisende som helst vil unngå turister og turisme-relaterte ting bør unne seg en tur til minst ett kjøpesenter. Siam Paragon representerer det moderne og fremtidsrettede Thailand, og selv om det kanskje ikke føles like autentisk som et flytende marked, er dette noe de lokale vil at du skal se. 
 
I tillegg til shopping i verdensklasse, kan du også få kino og akvarium i verdensklasse. Ekte høysivilisasjonsgleder som passer fint sammen med autentiske opplevelser. De har ikke verdens beste hjemmeside, men ta allikevel en titt på http://www.siamparagon.co.th/ for å se hva de tilbyr.

stacks-image-f0cf2e7

Muay Thai – bedre enn boksing


Kampsport er kanskje ikke noe for alle, men om du tåler å se en boksekamp vil du takle Muay Thai fint. Du vil raskt oppdage at Muay Thai byr på langt flere eksplosive øyeblikk enn vanlig boksing, og det finnes flere stadioner du kan besøke for å få med deg dette – og sikkert en del amatørkamper rundt omkring for en mindre formell opplevelse.
 
Lumpinee og Rajadamnern er de to viktigste arenaene for denne sporten, og begge kjemper for å bli høyest ansett. Så begge to er et godt valg!
Wat Pho – liggende Buddha


Wat Pho ble innlemmet i UNESCOs verdensarv i 2012, som du kan lese om på sidene deres her: http://www.unescobkk.org. Her finner du den berømte liggende Buddhaen, som representerer Buddha på dødsleiet. Tempelet selv er enormt, og her finner du en gigantisk samling av interessante museumsgjenstander.

myExtraContent13
myExtraContent15