Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

9 ukjente byer å besøke i år 


Oppdatert: 03/04/2024

Thailand er mer enn Bangkok og Chiang Mai!
Selv om de kan være Kongerikets mest kjente og mest populære metropoler, går du glipp av en hel verden av thailandsk skjønnhet og karakter hvis du hopper over alt det andre..

Vi har sjekket Thailands beste steder å besøke i år.. "Best" er vanskelig å definere, men vi har avgjort en kombinasjon av unik karakter, en mye å finne på og noe av den klassiske thailandske sjarmen.
Stacks Image 15596

1. Lampang - Lampang-provinsen

Hvis du elsker kulturen og arven i Nord-Thailand og har lyst på et sted utenfor allfarvei for de fleste expats og turister, kan Lampang, hovedstaden i provinsen med samme navn, være byen for deg.

Dette var en gang en viktig by i Lanna Kingdom, er Lampang nå kjent for sine hestevogner, burmesiske templer, en håndfull universiteter og Thai Elephant Conservation Center. Det er inngangsporten til Nord-Thailand, uten den samme turistiske iver som Chiang Mai og Chiang Rai.

Det er ikke bare et urbant sentrum, men har mye naturlig skjønnhet å vise fram i Wang River-dalen omgitt av imponerende fjell. Det er også fem nasjonalparker i provinsen.
Stacks Image 15660

2. Hat Yai - Songkhla-provinsen

Fra nord til sør og til Thailands 5. største by: Hat Yai. I sin posisjon i Thailands ‘dype sør’ er byen et viktig transportknutepunkt og inngangsporten til Malaysia og Singapore, samt et viktig stoppested for malaysiske muslimske pilegrimer på vei til Mekka.

Hat Yai er en flott by for de som leter etter et stort bysentrum, komplett med shopping og markeder, og for de som ønsker å oppleve et annet ansikt med thailandsk kultur. Det er en sterk kinesisk og muslimsk tilstedeværelse i Hat Yai, noe som gjenspeiles i byens karakter, kultur og mat, og malaysiske og singaporeanske turister erstatter vestlendinger som finnes i mer sentrale byer.
Et advarsel: Hat Yai er i umiddelbar nærhet til opprøret som dominerer det thailandske sørlandet og har tidligere blitt målrettet av terrorister. Vær obs på reiserådene fra norsk UD
Stacks Image 15652

3. Chanthaburi - Chanthaburi-provinsen

Provinshovedstaden ligger vakkert til langs Chanthaburi-elven, og er en elsket by av de som går gjennom på vei enten til Kambodsja eller de østlige Gulføyene, Koh Chang og Koh Kood.
En kulturell blanding av thai, kinesisk, khmer, vietnamesisk og fransk, byen ble okkupert av franske kolonitropper i 11 år til 1905, gir igjen en utrolig sjarmerende og interessant by, i form av karakter, mat og arkitektur. Det har til og med vært en sittende biskop av Chantaburi siden 1944. Den er mest kjent for sin utrolige tilførsel av tropiske frukter, spesielt den stinkende durianen.

Skjønnheten og sjarmen til Chantaburi strekker seg også til resten av provinsen, som kan skilte med fjell, elver, nasjonalparker og kyststrender.
Stacks Image 15644

4. Kanchanaburi - Kanchanaburi-provinsen

I det sentrale Thailand, ikke langt fra Bangkok, finner du den historieiske byen Kanchanaburi. Det ligger ved sammenløpet av elvene Kwai Noi og Kwai Yai når de konvergerer til Mae Klong-elven.

Kanchanaburi-provinsen er enorm og har syv nasjonalparker, men det er fortsatt mye å gjøre og se i selve byen. Synet som er mest kjent er utvilsomt “Broen over Kwai”, utgangspunktet for Death Railway, bygget av asiatiske Romusha og allierte krigsfanger under tvang av japanerne i andre verdenskrig - og relaterte kirkegårder og museer kan bli funnet rundt om i nærheten.

Kanchanaburi er imidlertid sannsynligvis ikke stedet å reise til hvis du flykter fra turister og vestlig innflytelse - dens historie, naturlige skjønnhet og nærhet til Bangkok betyr at stedet er utrolig populært.

Stacks Image 15636

5. Khon Kaen - Khon Kaen-provinsen

Khon Kaen er en av de 'store fire i Isaan' og en av regionens mest livlige og spennende byer, hjemmet til det største universitetet i nordøst. Hvis du leter etter en voksende, moderne metropol med autentisk thailandsk karakter, er Khon Kaen stedet.

Buddhistiske symboler og templer pryder byen, mens kulturen er en blanding av Laos og Nordøst-Thailand, som ligner mye på Isaan. Det er også store samfunn av kinesere, indere og vietnamesere.

Som noe av et økonomisk knutepunkt er Khon Kaen vanligvis på forretningsreisendes reiserute i stedet for turist, men for de som leter etter et alternativ til urbane Bangkok, er Khon Kaen verdt å vurdere.
Stacks Image 15628

6. Mae Sot - Tak-provinsen

Rett på grensen til Myanmar ligger den vakre og kulturelt mangfoldige byen Mae Sot. Som du kanskje forventer fra et slikt sted, er byen kjent for sin store burmesiske befolkning.

De fleste besøkende i dette avsidesliggende hjørnet av Thailand er vanligvis på “visarun” til Myanmar, men mange blir her enger; hekta og fascinert av byens helt unike kulturelle blanding. I tillegg til burmesiske og thailandske, etniske Hmong- og Karen hill-stammer her kan du finne muslimer, kinesere, militærpersonell og en håndfull vestlige utlendinger, hvorav mange jobber for frivillige organisasjoner og organiserer de nærliggende flyktningleirene.

En så mangfoldig by sørger for deilig mat, og det er absolutt et populært sted for matelsere. Grensemarkedet er noe å oppleve, og byen har en unik shopping- og kunsthåndverkskultur.
Stacks Image 15620

7. Trang - Trang-provinsen

Tilbake nede i sør er vakre Trang - mest sett på som et stoppested til provinsens vakre øyer. Men selve byen er vel verdt å bruke tid på, spesielt hvis du er interessert i markeder og mat.

Trang vil være av spesiell interesse for de som setter pris på topografien og klimaet i nærliggende provinser som Krabi og Phuket, men foretrekker mer roligere opplevelse med få turister. Det bør også vekke interessen til kulturgribber takket være den sterke kinesiske innflytelsen som sees i byens arkitektur og kulinariske scene.

Husk å sjekke ut natt- og hawkermarkedene også!
Stacks Image 15612

8. Pai - Mae Hong Son-provinsen

Pai er ikke nødvendigvis undervurdert - det er allerede ganske populært blant backpackere. Men vi synes det er verdt å inkludere et morsomt og rolig alternativ til Chiang Mai som er i nærheten.

Nydelige åser, varme kilder, fossefall og nærliggende åskammer gir kultur og naturlig skjønnhet, mens markedene, restauranter med god mat, feriesteder og til og med en flyplass gir deg gode bekvemmeligheter. Det er mye turister her, spesielt i høysesongen, og det er gode grunner for populariteten.
Mens mange besøkende ser på Pai som et lett stoppested for trekkingekspedisjoner i det store nord, foretrekker andre å bli og nyte den avslappede og vennlige stemningen.
Stacks Image 15604

9. Chumphon - Chumphon-provinsen

Chumpon “svever” bare innover på vestbredden av Thailandsbukta, og er en av de mest undervurderte provinsbyene i landet, de som kjenner stedet, kan imidlertid ikke få nok av det.

For de fleste reisende er Chumpon ikke noe annet enn en rask stopp før du tar båten til Koh Tao i sørøst eller Phuket i sørvest, men andre foretrekker å ta seg litt tid på å utforske byen: spisemuligheter i mangfold og noen nydelige, isolerte fine sandstrender i nærheten.

Turistene er i mindretall og landskapet frodig og stort sett uberørt, dette er et flott sted å dra til for å komme vekk. Hvis du er interessert i natur og eventyr, vil Chumpon være det rette for deg med fotturer, grotter, fiske, seiling, dykking og mer til er rett utenfor døren.

myExtraContent13
myExtraContent15