Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Hvilket SIM-kort bør du velge når du skal besøke Thailand?

Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 13054
Når man skal reise til utlandet kan reisen fort bli dyrere enn forventet, om man ikke følger med på prisforskjellene for mobilbruk i landet man reiser til. Det som særlig gjør at regningen fort blir høy er om man bruker mobildata i land hvor dette ikke er inkludert.

Kjøper man derimot et SIM-kort som gjelder i landet man besøker kan man bruke mobilen uten å bekymre seg for å komme hjem til en altfor høy regning. I denne artikkelen hjelper vi deg å finne de beste alternativene om du skal besøke Thailand.

Hvordan skaffe seg SIM-kort i Thailand
Dersom man skal skaffe seg et SIM-kort i Thailand er alt man behøver å gjøre å plukke opp et SIM-kort når man ankommer flyplassen, ved å vise ID og fylle inn et skjema for å registrere seg. Landet har tre store telefonoperatører, AIS, DTAC og True Move, som alle vanligvis har en skranke du kan besøke når du ankommer flyplassen.

For å fylle på SIM-kortet kan man enkelt få gjort dette ved å besøke en av matbutikkene rundt omkring i landet. Det eneste man må huske på er å fylle på kortet hver 45 dag for at det skal forbli gyldig.

Hvilket SIM-kort bør du velge?
Som sagt er det tre store leverandører man kan velge mellom, og disse er:

hqdefault

DTAC Tourist SIM:
Dette er en av de mest populære leverandørene og kjøper man pakken kalt THB199 kan man får ubegrenset med data og gratis samtaler mellom brukere med samme SIM-kort, for kun 8 dollar. Maks hastighet er derimot 500 MB og kortet er gyldig i 7 dager.

AIS Traveller SIM: Traveller Group SIM:

Med dette SIM-kortet fra AIS får man også ubegrenset data, men her får man en høyere hastighet på opptil 2.5 GB og 100 THB i kreditt. Kortet er gyldig i 8 dager og koster 12 dollar.

True Move H Tourist SIM Card: For 12 dollar kan man få pakken THB299 med ubegrenset data og en maks hastighet på 2.5 GB. Også her får man 100 gratis THB kreditt til å ringe for. I tillegg får man gratis tilgang til alle True Move Wi-Fi hotspots og gratis ubegrenset bruk av tjenesten WeChat. Kortet er gyldig for 8 dager.

Det er med andre ord flere gode valg man kan velge å benytte seg av når man besøker landet, men det vil helt klart lønne seg å ikke bruke sitt norske SIM-kort. På denne måten kan man bruke telefonen under ferieoppholdet, uten å tenke på at prisen skal ende opp med å bli mer enn hva man har betalt for som forhåndspris.

I tillegg til at mobildata kan koste dyrt om man bruker et norskt SIM-kort er også ofte prisen for å sende SMS og ringe høye.
myExtraContent13
myExtraContent15