Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
 • Default
 • Blue
 • Green
 • Red
 • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

10 flotte templer i Thailand


Oppdatert: 03/04/2024

Thaiene er veldig stolte av sin rike kulturarv og åndelighet - og det ser du veldig godt i templene.

Det er over 31.200 buddhisttempler, kjent som «wats», i landet. Disse templene for tilbedelse er fortsatt en stor del av det daglige for thaiene, men de representerer også fortidens kraft og håp om en fredelig fremtid.

Et besøk til Thailand er ikke være komplett uten å oppleve rikdomen av arkitektur, åndelig atmosfære og wow-faktoren til de thailandske templene gir.

Her er noen av de flotteste og vakreste «wats».

Templer i Bangkok

Det er nok sant at mange av de flotteste templene ligger utenfor Bangkok. Selv om mange av de flotteste templene ligger nord i landet, finner du noen betydningsfulle templer, rent historisk og visuelt imponerende i Bangkok. Templer er spredt over hele byen, men de mest populære ligger på øya Rattanakosin i «gamlebyen».
Stacks Image 15762

Wat Phra Kaew

Den høyt ærverdige og rolig vakre smaragd Buddhaen mediterer fra en enkelt 66 centimeter høy jadeblokk fra 1400-tallet, og mediterer fra en høy posisjon i dette forseggjort dekorerte tempelet på eiendommen til Bangkoks Grand Palace.

Statuen stammer fra India, hvor det ble profetert at den ville bringe velstand til ethvert land der statuen er. Bare kongen har lov til å berøre Buddha-bildet, og han er eneansvarlig for å endre Buddhas sesongmantel i en seremoni som finner sted tre ganger i året.

Wat Phra Kaew er det viktigste tempelet i Bangkok, kanskje til og med i hele Thailand, så en tur til «gamlebyen» og det strålende Grand Palace bør en ikke gå glipp av.
Stacks Image 15754

Wat Arun

Aruna - den indiske gud for gryningen - er navnebror til dette majestetiske tempelet som glitrer over bredden av Chao Phraya-elven. Den mest spektakulære utsikten over dette tempelet er fra østsiden av elven når solen går ned over byen.

Wat Arun er en arkitektonisk fremstilling av Meru-fjellet, verdens sentrum i buddhistisk kosmologi. Utformingen av dette tempelet er veldig annerledes enn andre du finner i Bangkok.

Det 79 meter høye tårnet i Khmer-stil er pyntet med flerfargede mosaikkfliser og omgitt av fire mindre tårn som representerer de trettito himmelen.

Det er på motsatt side av elven til Grand Palace og sentrum av Bangkok, men det er lett å kommer seg over elven på en elvetaxi.
Stacks Image 15746

Wat Pho - Den liggende Buddha

Wat Pho of the Temple på den andre siden av elven ved siden av Grand Palace-komplekset. Her finner du den gigantiske, liggende buddha-en som er 46 meter lang og 15 meter høy- Dette er en av de største buddhaene i Thailand, og hver tomme av figuren gullbelagt. Øynene er dekorert med perlemorinnlegg, og fotsålene med 108 lykkebringende scener som skildrer egenskapene til den sanne Buddha.

Den kolossale Buddha-en kan være hovedattraksjonen, men tempelkomplekset er også hjemsted for flere Buddha-bilder enn noe annet Bangkok-tempel (over 1000). Det er også her en av Thailands ledende massasjeskoler er basert, noe som gjør et besøk her til den perfekte muligheten til å nyte en tradisjonell thaimassasje.

Templer i Chiang Mai

Nord i Thailand er den gamle hovedstaden i det tidligere Lanna-riket Chiang Mai full av templer. Gamlebyen i hjertet av byen er omgitt av vegger med helligdommer.

Utenfor byen kan du også besøkende oppdage templer som ligger mellom de frodige åsene og fjellene.

Her er vår oversikt over noen templer som er verdt å utforske ...
Stacks Image 15730

Wat Chedi Luang

Konstruert i 1391 ble dette atmosfæriske tempelet utvidet gjennom århundrene til det dessverre fikk katastrofale jordskjelvskader 1545. Restaureringsarbeidet fant sted her på 1990-tallet, men det sentrale tårnet er fortsatt uferdig.
Templet er fremdeles et aktivt tilbedelsessted i det sentrale knutepunktet i gamlebyen i Chiang Mai.
Den 60 meter høye mursteinschedi har fire trapper bevoktet av utskårne steinelefanter og fryktelige nagas (mytiske slanger). Det er en stor stående Buddha her fra 1300-tallet, og et gigantisk dipterocarp-tre står vaktpost ved inngangen til tempelet. Legenden forteller at hvis dette treet faller, vil en stor katastrofe følge.
Forankret ved siden av treet er byens søyle eller ‘Spirit of the City’, som også tjener til å beskytte Chiang Mai mot katastrofer.
Stacks Image 15722

Wat Phra That Doi Suthep

Wat Phra That Doi Suthep ligger høyt på det, ofte, tåkefylte fjellet Doi Suthep og har utsikt over byen. Bortsett fra appellen til den fantastiske omgivelsen, er dette et av de mest hellige templene i Nord-Thailand og viser noen gode eksempler på tradisjonell tempelarkitektur, noe som gjør det mer enn verdt å reise ut av byen og 306 trinnstegningen for å komme til toppen .
Stigende den intrikat utskårne mytiske Naga Serpent Trapp forbereder pilegrimer for hva enventer på toppen. Templets gyldne spir når mot himmelen, og veggene rundt det er pyntet med historiske veggmalerier og helligdommer, hvorav den ene har en jade-kopi av den opprinnelige Emerald Buddha i Bangkok Wat Phra Kaew.

Den magiske relikvien som Wat Phra Doi Suthep ble grunnlagt på kan sees i White Elephant Shrine.
Stacks Image 15714

Wat Buppharam

Wat Buppharam eller ‘The Sunset Temple’ finnes rett utenfor den gamle bymuren ikke langt fra Tha Phae-porten på østsiden.
Som mange ting i Thailand er tempelet litt merkelig, med en statue av Donald Duck i hagene. Dette er et av de vakreste Thailand-templene, dekorert med rike farger som lyser i det myke sollyset.
Bygget i 1497 er arkitekturen sterkt forskjellig fra andre templer i byen. Templet er kryssformet i stedet for rektangulært, og det kombinerer både Lanna og Burmesiske stiler. Fargerike speilmosaikkdetaljer pynter fasaden, og alt blir undersøkt av de vakre øynene til fire gyldne Singha-løver.

Templer i Chiang Rai

Også i nord blander byen Chiang Rai templer, kultur og dramatisk fjellandskap. Her vil reisende finne 'The White Temple' og 'The Black House'. Disse to tydelig forskjellige bygningene kombinerer og kompletterer hverandre likevel for å produsere en harmonisk religiøs og estetisk helhet.
Stacks Image 15706

Wat Rong Khun (Det hvite tempelet)

Dette thailandske tempelet ser ut som en stjerne som er falt fra himmelen. Det hvite gipset i denne unike bygningen er fylt med glitrende glassplater som fanger solstrålene og gir et guddommelig preg som fyller bare dødelige med ærefrykt.
Den hvite fargen er ment å symbolisere renheten til Buddha, mens bruken av glass representerer Buddhas visdom.
I stedet for et tradisjonelt tempel, er Wat Rong Khun faktisk en kunstutstilling - om enn en veldig åndelig - som eies av Chalermchai Kositpipat. Herr Chalermchai har finansiert oppussingen selv i et forsøk på å gjøre det til et offer til Lord Buddha og sikre udødelighet.
Stacks Image 15698

Baan Dam (The Black House)

Det svarte hus er nesten den komplette motsatsen til Wat Rong Khun, selv om den igjen er mer en kunstutstilling enn et religiøst tempel.
Det er den unike kreasjonen til nasjonal kunstner Thawan Duchanee, og inneholder en dristig blanding av tradisjonell nord-thailandsk arkitektur og slående moderne design i en feiring av det mørkt surrealistiske.
Eksternt ligner hovedstrukturen et tempel, men inne i det er det fylt med Duchanees kontroversielle verk med temaer om lidelse, sykdom, sex og død som gir en fascinerende kontrast til uskyld, renhet og håp som er representert i Det hvite tempel.
Stacks Image 15690

Sukhothai

Dette UNESCOs verdensarvliste er uten tvil fødestedet til tradisjonell thailandsk arkitektur slik vi kjenner den, og bevis på de kreative røttene kan tydelig sees blant de mange ruinene og monumentene.
Sukhothai betyr 'Dawn of Happiness'. Denne byen ble grunnlagt i 1238 og var hovedstaden i det første rike Siam. Kongeriket blomstret i 200 år, i løpet av hvilken tid byen var et meget innflytelsesrikt politisk, kunstnerisk og religiøst senter som bare falt i tilbakegang som et resultat av den økende fremtredenen til nærliggende Ayutthaya.
Sukhothai Historical Park er full av noen av de beste ruinene av templer i Thailand, og en rekke fantastiske historiske og kulturelle severdigheter. Se etter følgende severdigheter:

 • Wat Mahathat - The Great Relic Temple, med et design basert på Mandala (det buddhistiske / hinduistiske universet). Det er den mest imponerende av ruinene ved Sukhothai (bildet)
 • Noen Prasat - Det kongelige slottet i Sukhothai
 • Wat Si Sawai - det eldste tempelet i Sukothai, bemerkelsesverdig bevart og en flott representasjon av Khmer-arkitekturen i Thailand
 • Wat Phra Phai Luang - det rituelle sentrum av Sukhothai og byens største tempel
Stacks Image 15782

Ayutthaya

Denne vidstrakte gamle byen beseiret Sukhothai i 1378 og ble hovedstaden i riket Siam. 80 km nord for Bangkok er dette komplekset nå også et UNESCOs verdensarvliste, som inneholder et mangfold av arkeologiske underverk, inkludert palasser, buddhisttempler, klostre og skulpturer.
Ayutthaya ble grunnlagt i 1350 og oppnådde toppunktet som et senter for global diplomati og handel mellom det 14. og 18. århundre. Den ble til slutt sparket og brent av burmeserne i 1767. Sterke utenlandske påvirkninger kan fortsatt sees i den gjenlevende kunsten og arkitekturen.

Se etter følgende severdigheter når du utforsker den historiske parken:

 • Wat Phra Si Sanpet - det største tempelet i Ayuthaya
 • Wat Phra Mahathat - hjemmet til rader med hodeløse Buddhaer (ødelagt av invaderende burmeserne) og Buddha-bildet som er vokst til et tre
 • Phet festning
 • Viharn Phra Mongkol Bophit -her finner du et stort bronsestøpt Buddha-bilde
myExtraContent13
myExtraContent15