Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Ut og shoppe i Bangkok
- ikke bare varehus men markeder også!


Vi får stadig spørsmål om shoppingområder i Bangkok. Og det er ikke så rart for Bangkok er så definitivt paradis på jord for dem med spesielle gener for shopping!


Vis Shopping i Bangkok i et større kart

Nedenfor finner du mer informasjon om de nevnte markeder – og her om de mer tradisjonelle, up-market shoppingsentre og her om de svært berømte flytende markeder

Suan Lum Night Bazaar
Artig marked som antagelig best kan beskrives som Bangkoks VIP utendørsmarked! Her finner du smart antrukne, rett fra kontoret-Thailendere, mange utvandrere (expat’s you know!) og ganske så uformelt kledde turister! Med sine overdekkede handlegater og strategisk plasserte snack-barer er nok dette det mest luksuriøse (utendørs) marked i byen. I utkanten, i kort avstand fra markedet, men samtidig nær nok til å nyte en forfriskning mens man observerer travelheten og aktivitetene fra de handlende, finner man en lang rekke barer og restauranter med Thailandsk, Italiensk, Tysk og til og med Meksikanske mat. I samme område ligger det berømte Joe Louis Dukketeater, der det er mulig å se middagsforestillinger med klassisk Thailandsk teater med dukker.  Også dette markedet har hjemmeside og du finner mer artig stoff nettopp her: www.suanlum-nightbazaar.com
Patpong Night Market
Vi har nevnt det før; dette er stedet for ’merkevarer’. Mange turister elsker stedet,  men det er også mange som synes Patpong er overpriset og at det ligger alt for nær de mange hektiske go-go barene på begge sider av gaten!  Du kommer dit lett og enkelt med SkyTrain, og vær ikke i tvil: alle taxisjåfører kjenner adressen! Etter at det ble ryddet kraftig opp i gatetrafikken for en stund siden er Patpong blitt et ’must’ for kveldshandel i Bangkok. På dagtid er det helt øde og det skjer ingen ting! Stort sett alt er stengt og alle lader opp for kvelden og nattens anstrengelser!  Patpong ligger i Silom området og er gjerne det aller første stopp for nye turister til Bangkok, både på grunn av det notoriske natteliv med alle go-go barer og de såkalte billige shoppingmuligheter.  Generelt vil vi fraråde deg å handle her fordi prisnivået er meget høyt i forhold til andre markeder. Hvis du føler at du virkelig kan prute er det nok verdt et forsøk, men er du av den noe mer tilbakelente sorten som ikke vil prute for mye, vil du neppe gjøre de helt store varpene her! Som tidligere nevnt, vis forsiktighet og fornuft – det er så lett å la seg friste her – både på den ene og andre måten…..
Chatuchak Weekend Market
Chatuchak aka Jatujak er alle markeders konge – eller i likestillingens navn - alle markeders mor – og er antagelig et av de største og mest berømte i verden!! Hvis du ikke kan finne hva du leter etter her, finnes det antagelig ikke! Det vil ta deg dager, kanskje uker å dekke alt som skjer på dette yrende markedet. Den beste tiden for et besøk er rundt 9:30 tiden om morgenen, før det blir alt for varmt. Hvis du tror at det er lurt å komme tidligere er det ikke det! Dette fordi de aller fleste butikkene og boder åpner en gang mellom 9.00 og 10.00. Chatchak er også åpen om fredagene og er ment å være forbeholdt grossister, men det er ikke noe problem for vanlige mennesker å handle på denne dagen også. Åpningstidene er de samme som de øvrige dager. Fredagene kan derfor være et nyttig alternativ. Ikke alle vet om denne muligheten, før nå da! Ved lunsjtider er du antagelig totalt utslitt, varm og trett. Prøv da en av de spisestedene som har luftkondisjonering for en matbit og for å kjøle deg ned!

Markedet dekker hele 70 rai (eller omtrent 35 mål) med over 15.000 boder og mer enn 200.000 besøkende hver lørdag og søndag.  Et lite råd: Vær forsiktig når du vil handle antikviteter. De aller fleste er forfalskninger, men det er ofte meget vanskelig å se forskjell på falsk og ekte vare. Ekte antikviteter krever en tillatelse for å ta ut av landet, og du vil kunne bli avkrevd en for en falsk antikvitet også hvis den er så godt laget at den også lurer tolleren. Og tollvesenet i Thailand ønsker du ikke å bli godt kjent med! Og et råd til; se opp for lommetyver! Det er ikke et enormt problem, men ikke gjør det enklere enn nødvendig for dem med lange fingre!

Den enkleste måten å komme til markedet på er med Skytrain. Gå av på Mo Chit stasjonen. Det er da bare ca 5 minutters gange til markedet. Å finne veien er lett – bare følg den lange skare av folk som har samme mål som deg! Alternativt, som alltid i Bangkok, kan du ta en buss. Vanlige busser sist vi sjekket rutetabellen: 3, 8, 26, 27, 28, 34, 38, 39, 44, 52, 59, 74, 77, 96, 97, 104, 108, 112, 134, 136, 138, 145 og air-con busser med nr 2, 3, 9, 10, 12, 13, 29, 38, 39, 44, 136 og 138. Tar du taxi skal du be om suan jatujak (Chatuchak parken, der markedet holdes). Hvis det å lete etter et handlekupp gir deg et adrenalinkikk, vil et besøk på dette markedet hensette deg i en konstant rustilstand; det er garantert en opplevelse av de sjeldne. Men husk, det er ingen enkel oppgave å innta Chatuchak. Belønningen for masse tålmodighet – samt et par flasker vann – er at du kan finne akkurat det du ikke finner andre steder – og som du antagelig ikke trenger! Er du i tvil og vil vite mer, nøl ikke, det er her! www.jjmarketplace.com

Tar du taxi til Chatuchak Weekend Market, kan du vise dette: Da kommer du sikkert frem!
Pratunam Market
Ligner på Chatuchak, men er ikke på langt nær så stort og med begrenset utvalg. Det ligger i krysningen mellom  Ratchaprarop og Phetburi Roads, like ved Amari Watergate Hotel. Her handles det billige klær og tøyer. Det er interessant å se at til og med eksportører foretar sine innkjøp her. Det betyr at du vil oppleve det samme som i Chinatown – såkalt wholesale - eller engros-salg. I praksis betyr det at det rekker å kjøpe 6 av en type for å kunne handle. Dessverre er det ofte kommunikasjonsproblemer da mange av selgerne har lite språkkunnskaper. Vær oppmerksom på at selve markedet ligger innenfor selve hovedgaten. Se etter inngangene bak butikkene!
 
Bai Yoke Market
Ligger ikke langt unna Pratunam market og selger omtrent de samme varer som dette. I utkanten av begge markeder vil du finne mange gateselgere. Generelt sett er det veldig mange klesbutikker og tekstilutsalg i dette området.
Nai Lert Market
Litt lenger nedi veien (og da snakker vi fortsatt om Phetburi road) er Nai Loet (også kalt Nai Lert) markedet som enklest kan karakteriseres som et mini Chatuchak. Hvis du allerede har vært på  Chatuchak er det ikke noe poeng i å besøke dette markedet. Derimot, hvis du ikke har vært på det første markedet, kan dette være et lite alternativ. Ordinære busslinjer  2, 11, 23, 38, 58, 60, 62, 72, 93 113, 139, 140 og air-con buss 12 stopper alle nær de tre markedene listet ovenfor.
Banglamphu Market
Banglamphu market ligger på Phra Sumen Road og Chakrapong Road med tilgrensende sidegater.  Til tross for nærheten til den typiske turistgaten Khao San road er dette mer et typisk lokalt marked for befolkningen og varer som selges er i hovedsak klær, husholdningsartikler og lignende ting. Grunnen til at vi lister det her er at det langs den nevnte nærliggende Khao San Road finnes butikker og boder med mer "cool stuff" som kanskje kan tiltrekke ryggsekkturister interesse. Reiseutstyr, stereo, pirat CD’s, bøker,  smykker, og ditto klær av det mer ’groovy’ slaget til billig penge kan anskaffes her!
Vanlige bussruter som 2, 15, 39, 44, 47, 59, 68, 79 og air-con 3, 9, 11, 39 og 44 stopper alle på Ratchadamnoen Klang road, bare noen få minutters gange til begge disse alternativene. Alternativt kan du ta en taxi til dta-laht bahng-lam-phu (Banglamphu Market) eller tanon kao sahn (Khao San road).
Bo-Be Market
Hvor Khlong Saen Saep møter Krung Kasem Road, med andre ord ikke så langt fra de to ovenfor nevnte markeder. Dette er et typisk grossistmarked med billige klesvarer og tekstiler. For de mer spesielt interesserte finner man også her noen amulett-markeder i området rundt Wat Ratchanada og Wat Mahathat
Pak Khlong Market
Til slutt må vi nevne Pak Klong market som er et engros-marked øremerket til blomster og grønnsaker. Markedet passer kanskje best for dem med søvnproblemer fordi tiden da det skjer i dette markedet er mellom kl 02.00 og 04.00 om natten/morningen. Da kommer fullastede båter på Chao Phraya River og lastebiler fra provinsen med blomster, grønnsaker, krydder og frukt. Alt stables pent opp innenfor markedet og i de omkringliggende gatene. Dette gir den fotoglade fantastiske muligheter til helt spesielle fargesprakende bilder, men noen hevder at dufter og lukt fra det hele kan bli litt vel mye for sarte skandinaviske neser.  Ja, og hvor ligger det så? Jo – der Khlong Lawt møter Chao Phraya river rett ved Memorial Bridge og den nordøstre delen av Chinatown! For å komme dit er det mange muligheter; man kan gå sydover langs Maharat road fra det kjente Wat Pho, ta en båt-taxi til Tha Saphan Phut eller be en taxi om å ta deg til bpahk klong dta-laht (Pak Khlong Market) eller kanskje enklere:  sa-pahn put (Memorial Bridge)  Buss er også en mulighet:  3, 4, 7, 9, 10, 21, 37, 42 og 82 stopper alle rett ved markedet. Og klokken 10.00 er det helt over!
myExtraContent13
myExtraContent15