Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Muang Boran (Ancient city)


Muang Boran, også kalt Ancient city, en historisk park utenfor Bangkok. Det er et Thailand i miniatyr, med utsøkte modeller av landets viktigste historiske templer og monumenter.
Det er også bygget en flytende landsby og en markedsgate som reflekterer det tradisjonelle livet på landsbygden.


muang-boran

Stedet er ikke så godt kjent blant skandinaviske turister, det minner lite om Disney eller andre glorete og øredøvende turistattraksjoner. Det er faktisk svært lite som skjer der i det hele tatt! Fra tid til annen er det utbygging og vedlikehold; er du heldig så ser du noen treskjærere som lager store Buddha skulpturer til nye bygninger eller monumenter. En annen gang er det kanskje noen malere som gir nytt liv til de mange dekorative veggmaleriene fra Buddhas liv. Nettopp derfor er dette en GoToAsia favoritt. Det er aldri mye folk,noe som gir god anledning til fred og ro og estetisk nytelse.

muang_boran1
Muang Boran ble åpnet i 1972 med bare noen få bygninger. Siden den gang er området betydelig utvidet, i dag er det 112 bygninger fordelt på mer enn 800 hektar. Den eneste riktige måten å besøke Muang Boran, er pr. sykkel. Det er også mulig å leie golfbil.
Det er for stort til å gå til fots, og det blir for kjedelig å se det fra vinduet i en minibuss. Med sykkel kommer du tett på bygningene, og du kan bestemme ruten selv.
Skyggefulle små kafeer slukker tørsten og byr på enkle, lokale retter.

Muang Boran er åpent alle dager 09.00-19.00. Inngangen koster 700 baht før kl 16 og 350 baht hvis du kommer etter kl 16.
Muang boran ligger sørøst for Bangkok, ved den lille landsbyen Bangpo.
Flere reisearrangører tilbyr Muang Boran som utflukt. Den kan også kjøpes hos reisearrrangører i Bangkok. 
Skal du dit på egenhånd kan du enten leie taxi for en dag, det koster ca. 2000 bht, eller du kan ta rutebuss nr. 11 ( Pinklao- Paknam ruten) fra Southern bus station. Ta den til endestasjonen, deretter må du bytte til minibuss nr. 36 som stopper ved avkjøringen til Muang Boran.


muang_boran2

myExtraContent13
myExtraContent15