Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Koh Kret - en oase i BangkokKoh Kret (Ko Kret – Koh Kred) er en øy (Koh betyr øy) i elva Chao Phraya, elva som renner gjennom Bangkok.  Øya ligger rett utenfor grensa til Bangkok, i naboprovinsen Nonthaburi.  Chao Phraya gjorde en sving her, og i 1772 beordret den daværende Kong Thania at det skulle graves en kanal, slik at avstanden fra datidens hovedstad Ayathaya ble kortere, ja adskillige km.

Øya ble oppholdsstedet for Mon-folket, som kommer fra Burma og som dominerte sentral-Thailand fra det 6. til det10. århundre.  De har bevart sin kultur og sin form for Buddhimsme.  De er nå spesielt kjent for sin pottemakerkunst. På øya finner du også et kilometerlangt handlemarked, med muligheter for mange svært gode kjøp. Vinyfriterte fiskekakene.  Disse er tilsatt en helt spesiell grønnsak som finnes her på øya.

På Koh Kret har du ikke mye følelse av å være i Bangkok. Bebyggelse, veisystem og vegetasjon minner lite om den hektiske metropolen.

Koh Kret har en nærmet kvadratisk form, og er på nær 4 km2.  Det tar 1,5-2 timer å gå rundt, men du kanleie sykkkel.  Øya er tilnærmet fri for biler.  Det er tilbud både om leie av sykler og båttaxier.

Den enkleste måten å komme til Koh Kret på er å ta Chao Phrtaya Express-båt fra Central Pier.  Central Pier lieggerved skytrainstasjonen Saphan Taksin, og det er bare et par tre minutter å gå ned dit.  Er dere mange kan dere jo også leie en taxibåt.  Men med expressbåten har dere mulighetertil å stoppe underveies og besøke andre severdigheter og
miljøer.  En annen mulighet er å ta buss eller drosje til Pat Kret Market in Nonthaburi, og vandre ned til ferjeleiet bak Wat Sanam Neua.

Tekst: Webjørn Engesrønning

Bilder fra Flickr:


myExtraContent13
myExtraContent15