Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Khanom


Oppdatert: 03/04/2024

– en av de best bevarte hemmelighetene i Thailand

Stacks Image 12581
Nyt den rolige og vakre kystlinjen i Khanom sør i Thailand, en fortsatt lite besøkt turistdestinasjon. Distriktet er en uberørt oase for natur- og kulturelskere og byr på noen av landets mest spektakulære strender, fosser, øyer og kulinariske opplevelser. 
Stacks Image 12546
Khanom er en stille liten by i Nakhon Si Thammarat, som er nabo til de mer kjente provinsene Surat Thani, Krabi og Trang. Dette er et sjarmerende alternativt reisemål som ligger utenfor de travle turistområdene, med en kystlinje langs Siambukten med lange vakre strender, frodige uberørte skoger og en markant kulturarv. Her får du hjelp til å utforske en av Thailands skjulte juveler.
Stacks Image 12550

Endeløse strender

Khanom beskrives best som et reisemål med perfekte strender – et skjult paradis langt unna støyende natteliv og stressende shopping. Her kan vi ramse opp en rekke strender, som alle grenser til Siambukten. Nadan Beach er med sine ni kilometer en av de lengste strendene i Thailand. Ikke langt unna ligger Nai Phlao, som er kortere, men like hellig og vakker. Thong Ching-stranden ligger nord for Nadan og er et himmelrike for de som vil oppleve fredelig og uberørt natur. Kwang Pao ligger godt beskyttet i nordlige Khanom og er formet som en halvmåne. Hit er det fint å reise hvis man vil slappe av. Lenger sør, i Sichon-distriktet, ligger Hin Ngam-stranden med utsikt mot vakre og uvanlige fjellformasjoner. Her er det godt å slappe av med en god bok under et tre.
Stacks Image 12554

Spennende naturopplevelser


Intet opphold i Khanom er komplett uten en båttur ut for å se på de rosa delfinene, som er så populære i området. Delfinene har sine faste tilholdssteder utenfor kysten, så det er gode muligheter for å se dem hvis man blir med lokale båtførere. Du kan også ta båtturer ut for å se øyene som omringer Khanom – her er det garantert mindre folk enn på øyhoppingen andre steder. Ta en fottur og opplev den svimlende utsikten til Krung Ching-fossen i Khao Luang nasjonalpark, som er berømt for de mange fossene som er spredt over hele parken. Du kan også oppleve naturen fra en kajakk i mangroveskogen og se eksotiske fugler, fisker og småkryp.


Delikat lokal bevertning


CC Beach Bar & Restaurant er den første strandkroen i Khanom by. Her lar man gjestene slappe av i en hammock i solnedgangen, med en drink i den ene hånden og deilig grillmat i den andre.
Adresse: 28/1 Moo 6, Ban Na Dan
https://www.facebook.com/ccbeachbar/

Khanom Espresso er stedet å være hvis man vil ha en kopp kaffe av skikkelig kvalitet. Kaffebaren ligger i Khanom by og har en meny med espressobasert drikke, både cappuccino og americano, og benyttes blant annet av omreisende kontorister som har med seg PC-en sin.
Adresse: 118/24 Moo 4
https://www.facebook.com/Khanomespresso/
Stacks Image 12558
Summer Beach Khanom er en flott restaurant med spektakulær utsikt over Khanom-stranden. Menyen består av fersk lokal sjømat, smakfulle burgere og oksestek.
https://www.summerbeachkhanom.com/
Adresse: 37/4 Nadan Beach Khanom

Overnatting for alle

Stacks Image 12566
Aava Resort er et paradis omgitt av svaiende kokospalmer, frodig grønt landskap, kalkklipper og urørte strender. Overnattingsstedet ble etablert av en finsk dame og ligger på den avsidesliggende stranden Nadan, som er en av de flotteste strendene i landet. Hotellet er friskt, unikt og bygget i harmoni med naturen, og tilbyr både bungalower og villaer.
Adresse: 28/3 Moo 6 Nadan Beach Road
Stacks Image 12570
Le Pes Villas ble startet av en ung kvinnelig entreprenør, og hotellet inviterer gjestene både til å oppleve naturen og å ta et lynkurs i Khanoums kultur. Dette vennlige stedet ligger en kort spasertur fra stranden og fiskerlandsbyen, og her er man svært opptatt av å skape en rolig atmosfære der gjestene kan nyte hvert eneste dyrebare øyeblikk.

Hvordan komme seg til Khanom


For å komme seg til Khanom kan man fly til Bangkok og deretter ta et regionalt fly til Nakhon Si Thammarat lufthavn eller Surat Thani lufthavn. Herfra er det 70–80 kilometer til Khanom. Et annet alternativ er å fly til Krabi lufthavn og deretter kjøre bil i tre timer. Eller hvis du allerede befinner deg i Koh Samui, kan du ta en privat båt over til Khanom eller ferjen til Nakhon Si Thammarat og leie bil der.
Stacks Image 12579
myExtraContent13
myExtraContent15