Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
Stacks Image 38049

BangkokOppdatert: 08/14/2023

Choose a location
Bangkok
Bangkok
Bangkok er hovedstaden og den største byen i Thailand. Byen ligger på begge sider av elven Chao Phraya, og grenser til provinsene Samut Prakan, Samut Sakhon, Chachoengsao, Pathum Thani, Nonthaburi og Nakhon Pathom. Bangkok har offisielt 8,160,522 (1. juli 2007) registrerte innbyggere, mens Stor-Bangkok området har ca. 10 millioner. På dagtid kan dette tallet komme opp i så mye som 15 millioner, p.g.a pendlere fra andre provinser som reiser inn i byen for å jobbe. Bangkok er en av de raskest voksende byene i verden, og har 1000 registrerte skyskrapere. Økonomien til Bangkok har de seneste årene vært på nesten lik høyde med Singapore sin, og er en av Sørøst Asias viktigste økonomiske byer. Bangkok er en av verdens mest populære turistmål, med ca. 15 millioner turister innom hvert år. (Wikipedia)

Bangkoks opprinnelige navn er Krung Thep, som betyr "Englenes by". Mange thailer, og kanskje den litt eldre garde, bruker det opprinnelige navnet på sin hovedstad og mange vil faktisk ikke forstå hva du mener hvis du sier bare "Bangkok". Vil du være helt korrekt skal du si: "Krungthepmahanakhon Amornrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit".

Bangkok Shopping GuideVi får stadig spørsmål om shoppingområder i Bangkok. Og det er ikke så rart for Bangkok er så definitivt paradis på jord for dem med spesielle gener for shopping!
I Bangkok kan man finne absolutt alt fra de meste eksklusive og originale merkenavn til billigvarer og piratkopier – og alt innenfor korte gå-distanser. Det å shoppe på dagtid kan være en utfordring varmemessig – spesielt hvis du velger utendørshandel. Det beste rådet for å bevare energi til de store shoppingøvelser er derfor å starte med de luftkondisjonerte varehusene, der du også kan gjøre kupp. Fordelen er at du kan handle med en viss stil og i et langt mer behagelig klima!  Her er nok en kort oppsummering for våre trofaste lesere av Thaiguiden.no >>>

Hvordan komme dit: Fly
Fly: Bangkok - Skandinavia ca 10-12 timer
Regntid: september til oktober
Beste reisetid: november - april
Se også seksjonen: Transport


Fra flyplassen

BUSS: Flybussen stopper på de store turisthotellene. Vanlig rutebuss, linje 522 stopper på On Nut BTS Skytrain stasjon hvor du svært enkelt kan reise til sentrum eller til t-banen eller til Hualamphong jernbanestasjon.
TAXI: Taxi skaffer du enklest utenfor terminalen. Følg skilting. Inn til Bangkok sentrum er prisen omkring 250 baht. Turen tar ca 45 minutter til Silom Road, men kan i rush- eller i regntiden ta opp mot det dobbelte.
FLYTOG: Tar deg effektivt til og fra sentrum på 15 minutter med ekspresslinjen. Linje 2 stopper på alle stasjoner og bruker 30 minutter. Se info
Hotell-booking i Bangkok >>>

Bangkok walks


Thailandske turistmyndigheter inviterer besøkende til å oppleve hjertet av Old Siam, Central Rattanakosin i Bangkok. Besøkende kan nyte Old Siam-byen gjennom The Bangkok Walking Tours Soundtrack. Med lydpresentasjon av 16 interessante bygninger som f.eks. de sjarmerende Wooden Palaces og Royal passage langs Ratchadamnoen Avenue, som betraktes som Siams versjon av Paris’ Champs-Elysées.
Lydsporene passer i vanlige Mp3-spillere og er tilgjengelig for nedlasting på Internett. Du kan også leie en Mp3-spiller ved å bruke passet som depositum.
Mer detaljert informasjon og nedlasting av lydfiler på: http://www.bangkokwalks.com

Ikke verdens største, men verdens lengste – navn


I 1782 ble Bangkok Thailands hovedstad, etter at den gamle hovedstaden Ayuthaya ble ødelagt av burmesiske hærstyrker.  Byen ligger ca, 4 mil fra munningen av elva Chao Praya.  Det var den første kongen i dagens kongelige dynasti, Chakri-dynastiet, som grunnla byen.  Byen (og Thailand) har mange menneskeskapte kanaler, som før mange steder var de viktigste ferdselsårer.  Fortsatt er det hektisk trafikk på kanalene i Bangkok, men de fleste ble tett igjen på 1950-tallet, da byen startet en rask utvikling etter vestlig mønster.

Hvor mange innbyggere det er i Bangkok, vet vel ingen med sikkerhet, men det anslås at det reelle antallet er et eller annet sted mellom 10 og 14 millioner. Det offisielle antallet var nær 8,2 mill. i 2007.

Blant utlendinger og etter hvert blant flere og flere thaier brukes navnet Bangkok (byen ved elven med en spesiell type trær) , og i thailandsk dagligtale Krung Thep (englenes by) eller Krung Thep Mahanakhon (englenes by, den store byen).  Men det fulle navnet, som i henhold til Guiness Book of Records er verdens lengste stedsnavn, er

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam PrasitOversatt til norsk skal det bli noe sånt som:

Englenes by, den store by, den evige juvel, den uinntagelige by til Gud Indra, den store verdens hovedstad beæret med 9 enestående juveler, den lykkelige by, med overflodighet i et enormt Royal Palace som gir opphold for den himmelsk hersker den reinkarnerte gud, en by gitt av Indra og bygd av Vishnukarm.

I skolene i byen lærer barna byens fulle navn, uten at de dermed forstår hele meningen, da mange ord ikke er i bruk.  Ordet er komponert med en kombinasjon av to historiske indiske språk, Pali og Sanskrit. Et godt hjelpemiddel for å huske den, ble den populære sangen Krung Thep Mahanakhon fra 1989.

Klimatabell Bangkok

Gj.snitt
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Soltimer/dag
9
8
9
8
7
6
6
6
5
6
7
8
Temperatur
26
27
29
30
29
29
28
28
28
27
27
26
Nedbør - mm
9
30
30
35
220
149
154
197
344
242
48
10
Regndager
1
3
3
6
16
16
19
20
21
17
6
1
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15