Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Khao San road:


Khao San road i Bangkok er vugge for mang en verdensborger.
I de små kafeene og gjestehusene langs den lille, halvslitne sidegaten bak demokratimonumentet blir eksotiske drømmer unnfanget, reiseruter skissert, og opplevelser utvekslet.


khao-san-road

I flere tiår har Khao San vært et mekka for reiselysten ungdom fra hele verden. Med hjelp av Lonely Planets reiseguider og rådslagning med andre, mer erfarne loffere har de realisert drømmen om Den Store Reisen. Backpackermiljøet her har eksistert lenge, før både Alex Garland skrev boka The Beach, og lenge før Jo Nesbø skrev Kakkerlakkene.  De av oss som frekventerte her på 80-tallet har erindringer om snuskete rom, smaken av phat thai sai khai til 20 baht og melankolske avskjedskyss under dunkel gatebelysning med kjekke loffegutter fra fjerne himmelstrøk.  Sånn sett er lite forandret...

khao-San-Road3
Men selv ikke Khao San slipper unna foryngelseskuren; saneringsferdige trehus viker plassen for nyere bygninger, etasjene blir flere, glassflatene større, belysningen skarpere og aircondition med fjernkontroll erstatter takviftene og varsler nye tider. Gaten er Bangkok i miniatyr; en trygg, liten lunge som har alt, i mindre målestokk og til en billigere penge. Små gjestehus uten så mye som én stjernes standard, enkle restauranter og kafeer, butikker med hippiebatikk, sølvsmykker og piratkopiklokker, lavprisreisebyråer, skreddere, massasjesalonger og internettkafeer, alt ligger hulter i bulter bortover gaten og klemt inn i sidesmugene.

Om dagen er det litt søvnig dagen-derpå stemning. Solen står høyt og varmen dirrer av asfalten. Folk sitter i små klynger i skyggen på utekafeene og snakker lavmælt, leser eller skriver kort. Noen nyankomne med ruvende ryggsekker står midt i gaten og ser rådville ut; hva var det nå det het, gjestehuset de var blitt anbefalt ?

Når mørket faller på blir stemningen merkbart annerledes. Reklameskilt og butikkvinduer skaper fiolett lys. Lukten av grillet kylling og stekt banan fra gategrillen blander seg med kvalmende totaktsbensin og svette turister. Biler og tuk-tuker viker motvillig plassen for vandrende vrimmel av unge og eldre, turister og thaier, aktører og tilskuere; welcome to Khaosan reality entertainment! Gratis underholdning i aften er video på storskjerm i restaurantene, Rocky 5 eller Rocky et-eller-annet  sviske.  Soundtracket med klaskelydene av Stallone som går i gulvet overdøves av nabobaren,  hvor Anastasias’ vakre soulstemme  fyller luften med låta ”paid my dues”….


khaosan-2

myExtraContent13
myExtraContent15