Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12744
Den avsidesliggende Nan-provinsen med sin ville natur ble først tilgjengelig for rundt ett hundre år siden, og gikk under radaren til og med for den thailandske befolkningen helt til slutten av 1900-tallet. Den nordlige Nan-provinsen er fortsatt preget av genuine, uberørte landskaper. Her kan man utforske isolerte landsbyer blant bølgende fjell på avsidesliggende steder, hjemmet til over ti etniske grupper og dessuten Tai Lue-kulturen og dens etniske arv.

Selv om Nan-provinsen fortsatt har en rå skjønnhet og autentisitet, har utviklingen og moderniseringen også nådd dette fjerntliggende området. Med Nan Nakhon flyplass, som har ruter til og fra Bangkok og Chiang Mai, har det blitt enklere enn noensinne å utforske den avslappede gamlebyens sjarm med sine små, men kulturrike landsbyer, store rismarker, kaffeplantasjer og majestetiske fjell. Tai Lue-kulturen stammer fra dette området, og dens arv er påtagelig. Her kan du for eksempel drikke kaffe på Ban Tai Lue Café midt ute i en risåker. Og på Lamduan Textile kan du oppleve Tai Lues berømte vevingsteknikk og kjøpe tradisjonelle tøy- og tekstilprodukter.
«Whisper of Love» i Wat Phumin
Wat Phumin har noen av Thailands mest unike veggmalerier. De best bevarte maleriene skildrer buddhistiske legender og Tai Lue-folkets hverdag. Et av de mest berømte maleriene heter Whisper of Love og viser en tatovert mann som hvisker søte ord i øret til en kvinne: Pu Marn Ya Marn. Den lokale legenden sier at hvis du og din elskede ønsker dere evig kjærlighet foran Pu Marn Ya Marn, så vil kjærligheten deres bli akkurat like tidløs som veggmaleriet.

Nasjonalparkene
Nan-provinsen har ikke mindre enn sju nasjonalparker. Doi Phu Kha nasjonalpark er den mest kjente og den eneste hvor du finner det sjeldne, vakre rosa blomstertreet chomphu phu kha, som blomstrer i februar. Nasjonalparkene er en fin måte å utforske Thailands natur på, med turstier som tar deg til vakre fossefall og fantastisk utsikt over jungelkledde fjell og daler. Det er også mulig å overnatte i nasjonalparkene.
Stacks Image 12751
Wat Phra That Khao Noi
Panoramautsikten fra denne høyden med sitt fjelltempel er uovertruffen, med en ni meter gyllen buddhastatue med utsikt over byen Nan nede i dalen. Nyt magiske solnedganger som gjenspeiler seg på de forgylte tempelbygningene. Her kan man kjøre opp eller spasere opp de 300 trappetrinnene, men turen er virkelig verdt det.

Bo Kluea – saltbrønner
Bo Kluea betyr «saltbrønner», og det er akkurat som navnet antyder. I denne lille landsbyen kan du oppleve verdens eneste steinsaltbrønner. Følg hele prosessen og se når landsbyboerne trekker ut steinsaltet fra brønnene og koker det. Det er en tradisjonell og bærekraftig prosess som har vært brukt i årtusener. Å besøke denne landsbyen er en tidsreise i tradisjoner som det er umulig å forbli uberørt av.

Longboat Racing Festival
De årlige longboat-løpene i Nan byr på mye underholdning og spenning, og tilskuerne flokker til provinsene for å få med seg alle opplevelsene. Arrangementet er en av de mange thailandske tradisjonene som stammer fra Ayutthaya-epoken (for rundt 600 år siden). Båtene som brukes under festivalen, er nøye utvalgt: De er laget av spesielle trær som gjenspeiler troen i et bestemt område. Og roerne har gjerne flere års trening og erfaring. September og oktober er tiden da man bør besøke Nan hvis man vil oppleve båtfestivalen, siden det er da elven er på sitt største.

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
stacks-image-25c63f3
Nyt de lokale smaksopplevelsene
Selvsagt må du benytte anledningen til å nyte den lokale maten når du besøker et land som Thailand! Helgemarkedet utenfor Wat Phumin byr på interessante retter som friterte sirisser.

Hueanhom er en restaurant med lokale spesialiteter, for eksempel khao soi (en burmesisk-inspirert nudelsuppe) - bildet t.h., khanom chin nam ngiao (risnudler med blodig fleskesaus) og ulike typer fiskekarri.

For de som har sans for søtsaker er et besøk ved Tantie Nims (Raan Kong Wan Pa Nim) et must. Her serverer de en rekke thailandske desserter (khanom) med kokosiskrem!

Nan

Værvarsel fra yr.no:

myExtraContent13
myExtraContent15