Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 38062

Chiang RaiOppdatert: 06/29/2024

Den lille provinshovedstaden, Chiang Rai, ligger ved bredden av Kok-elven, og ble grunnlagt i 1281. Denne byen er også i ferd med å få et moderne utseende, men det er fortsatt markedene i gatene og templene som danner bildet av byen. Chiang Rai er først og fremst utgangspunktet for utflukter til det gyldne triangel og grensebyene Mae Sai og Chiang Saen, og til de mange og ulike fjellstammene.

Hvordan komme dit: Til Chiang Rai kan du komme med fly direkte fra Bangkok, eller fra Chiang Mai. Det mest vanlige er å kombinere Chiang Rai med Chiang Mai. Det går fly mellom de to byene, men velger du å fly så går du glipp av mye i den vakre landsdelen, så landeveien er absolutt å anbefale. Det enkleste er å kjøpe en ferdig pakke som starter i Chiang Mai, som går landeveien til Thaton, eventuelt med stopp på elefantcamp og orkideplantasje, og derfra videre med båt fra Thaton til Chiang Rai. Det er mulig å overnatte på Thaton Riverview Lodge, for dem som ønsker å dele opp turen. Båtturen fra Thaton til Chiang Rai tar ca. 4 timer. Det benyttes longtailbåter, og det er viktig å huske på at det ikke er spesielt komfortabelt å sitte i bunnen av båtene med støyen fra motoren i så lang tid. Men opplevelsen oppveier ubehaget. Naturen er vakker og du kan strekke deg ut i båten og slikke sol. Selv godt voksne mennesker gir svært positiv respons på denne opplevelsen. Langs elven er det flere landsbyer hvor man kan stoppe, og på et punkt skal man også av båten for å registrere passet ved en sikkerhetspost. Dersom du kjøper en ferdig pakke, er lunsj inkludert og inntas på underveis på turen.


chiangrai
LOKAL TRANSPORT:
Selve bykjernen kan gjøres til fots eller med sykkelrickshaw. Enkelte av hotellene ligger utenfor byen, da bør tuk-tuk eller taxi benyttes. For utflukter anbefales å leie taxi for en dag dersom du vet hvor du skal, ellers er det like greit å kjøpe en utflukt som inkluderer de viktigste severdighetene.

SHOPPING:
Hvis du liker lokalt kunsthåndverk og antikviteter, alt fra treskjæring til broderier, lakkarbeid og gamle sølvsmykker, så er dette som å komme til himmelen. Nå kan du angre på at du brukte så mye lommepenger på piratkopiene i Bangkok ! Spesielt på grenseovergangene til Burma og i Mae Chan kan du finne mye vakkert som er produsert av de mange fjellstammene med deres ulike særpreg.TEMPLER & SEVERDIGHETER:
Wat Phra Singh – templet skal etter sigende ha huset en svært viktig Theravada statue.
Wat Phra Keo – mytene beretter at dette tempelet skal ha vært det opprinnelige hjemstedet til smaragdbuddhaen som nå befinner seg i det kongelige tempelet i Bangkok.
LITT UTENFOR BYEN:
thai
Det gyldne triangel – ta en heldags utflukt opp til grensepunktet hvor Thailand, Burma og Laos møtes. Kombineres med besøk til grensebyen Mae Sai og til flere stammelandsbyer.
Dersom du ønsker å overnatte i det gyldne triangel finnes det et svært bra hotell som heter Le meridien Baan Boran.
Opiumsmuseet – et beskjedent, litt slitent museum som forteller om opiumsdyrking og tilvirkning av råopium.
Doi Tung – et av Thailands høyeste fjell.
Golf – spill på en svært bra 18-hulls bane omgitt av vakker natur.
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15