Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12746
Opplev Thailand på en ny måte ved å reise til den sørlige provinsen Nakhon Si Thammarat og de mange flotte strendene i Khanom. Denne provinsen byr på spennende naturaktiviteter og noen av de viktigste kulturelle og religiøse landemerkene i Thailand, i tillegg til tropeøyer, fantastisk mat og mulighet til å se rosa delfiner. 

Nakhon Si Thammarat-provinsen og Khanom-distriktet ligger i Sør-Thailand, i nærheten av mer kjente destinasjoner som Surat Thani, Krabi og Trang. Siambuktas lange kystlinje og mange vakre strender danner en flott ramme for en perfekt ferieopplevelse.
Hvordan komme seg til Khanom fra Bangkok

  • Med bil: Kjør 780 kilometer sørover gjennom provinsene Samut Sakhon, Samut Songkhram, Pretchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon og Surat Thani. Dette er en flott måte å utforske Thailand på!
  • Med fly: Nakhon Si Thammarat har sin egen flyplass, som er tilgjengelig via innenlandsruter (Nok Air og Air Asia) fra Bangkok Donmuang lufthavn. Man kan også fly til Suratthani fra Bangkok Suvarnabhumi lufthavn med Thai Smile. Overgang fra flyplassene Nakhon Si Thammarat eller Suratthani til Khanom tar anslagsvis én time.
  • Med tog: Det går ekspresstog fra Bangkok jernbanestasjon to ganger per dag til Nakhon Si Thammarat, og turen tar mellom 12 og 14 timer.
  • Med buss: Det går busser fra Bangkoks sørlige bussterminal, og turen tar rundt 12 timer. Man kan også ta minibuss fra Surat Thani, Phuket og Krabi.
Opplev kulturregionen Nakhon Si Thammarat
Denne provinsen er et perfekt valg for kulturinteresserte som for eksempel ønsker å vite mer om buddhismens historie i Thailand. Start dagen med et besøk i City Museum Nakhon Si Thammarat for å få vite mer om Thailands historie, helt inn i våre dager, herunder lokalhistorien, spennende informasjon om folkets livsstil, festivaler og forestillinger. Fortsett så til tempelet Wat Phra Mahathat, som opprinnelig var et munkekloster. Det er det største tempelet i Sør-Thailand og et av landets viktigste, og antas å være mer enn 1000 år gammelt. I Tachang Road finner du suvenir- og håndverksmarkedet. Velkjente suvenirer fra provinsen er sølvtøy prydet med en unik thailandsk graveringsteknikk, «niello». Til slutt kan dagen rundes av med et besøk ved landsbyen Kiriwong – et eldgammelt samfunn som ligger ved foten av nasjonalparken Khao Luang. Nyt de vakre jungelkledde fjellene og prøv å lage naturlige batikkfargede klesplagg.

Opplev Khanom med båt
For å utforske den flotte naturen i Khanom kan man ta seg til kaia ved Nangkam Beach og ta en båttur til Pancake Rocks, klippene langs kysten av Lak Sor Bay og Tham Island. Er man heldig, får man se de rosa delfinene underveis! Fortsett båtturen til Nui Nok Island og et besøk ved øyas ferskvannkilde, en mangroveplantasje og et «fiskespa» ved Cho-fossen. Siste stopp blir grotten Khao Wang Tong, der man kan se vakre dryppsteiner av typen stalagmitt og stalaktitt.

Prøv kajakkpadling i Naga Cave
Start dagen i Tungsong-distriktet med en spasertur i jungelen og lær om floraen og skogen i den lokale treplantasjen Tapos. Deretter kan man utforske vakre Naga Cave, som absolutt bør oppleves fra en kajakk! Ta deg en dukkert i grotten og oppdag de mange flotte stalagmitt- og stalaktittformasjonene. Samtidig kan du beundre millioner av flaggermus som henger og flyr oppunder taket. Denne aktiviteten er avhengig av været og er ikke tilgjengelig i regntiden

Nakhon Si Thammarat

myExtraContent13
myExtraContent15