Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12557

Khao Lak


Oppdatert: 04/13/2024


Er du på jakt etter et sted i Thailand hvor de store tursithordene ennå ikke har fått skikkelig fotfeste, kan kanskje Khao Lak være stedet for deg. Denne kyststripen er en naturperle; den har storslagen natur som likner Nordthailand, og den har kilometerlange, uberørte hvite strender.
Khao Lak ligger ca. en times kjøring nord for Phuket. Provinsen heter Phang Nga, og området består av flere strender, som ligger på rad og rekke langs hele kysten. Hotellene ligger spredt fra Bang Sak beach i nord, til Thai Muang beach helt i syd. Tilbudet varierer fra store, elegante resorts, til små, privateide familiesteder i enkel stil.

Deler av Khao Laks kyst ble hardt rammet av Tsunami bølgen desember 2004.
Det er få spor av dette i dag. Hotellene er i stor grad gjennoppbygget, og det er pent og ryddig overalt. Politibåten som ble skylt på land ved Bang Niang Beach har fått ligge til minne om det som skjedde. Et minnesmerke er reist ved skipet, og et pent opparbeidet område rundt gir rom for verdighet og ettertanke for dem som besøker stedet. Utenfor strendene ligger Andamanhavet, med krystallblått hav, og de verdenkjente Similanøyene som byr på noen av verdens beste dykkesteder. Hit går det både dagsturer og dykkecruise.


Hvordan komme dit: Fly, Buss, Båt
Fly: Bangkok - Phuket ca 75 min
Phuket airport taxi til Khao Lak ca 1.000 Baht
Buss: Bangkok - Phang-nga 10 time ca 600 B ,
Tog: Bangkok - Surattani pluss 3,5 timers busstur till khao lak, Phang-nga
Regntid: september - oktober
Best reisetid: desember - april
Se også seksjonen: Transport

Hotell-booking i Khao Lak >>>

Stemninger i Khao Lak


Ta en rusletur på stranda…


…finn en strandbar…


Avlegg "Tsunami-museet" et besøk…Ta en dagstur til Similan Islands - 50 km vest for Khao Lak -…


... med kritthvite strenger og blått hav……eller lei en sykkel…


…eller ta en tur i "sentrum"…


… og ta politibåt 813 som ble skylt 2 km avgårde i øyesyn


... omtaltes som Thaiands best dykkested …... vakkert og idyllisk.


Strendene:


KhaoLak-PhangNga
Bang Sak beach
Helt nord i Khao Lak. ligger Bang Sak beach . Det er en vakker, buet strand med turkisblått hav og store, skyggefulle trær. Stranden har nydelig utsikt mot strendene lenger syd. Det er ikke mange overnattingsmuligheter på denne stranden, men den er et yndet utfartssted for kokalbefolkning på piknik og dagsturer. Noen meget enkle strandkafeer serverer nygrillet fisk som er viden kjent for den gode smaken.

Pak Weep beach
Syd for Bang Sak beach ligger Pak Weep beach. Den skiller seg ikke så mye fra strendene nord og syd, her finner du den samme, fine sanden og krystallklart vann. Et av Khao Laks eldste resorts ligger her, sjarmerende og rustikke Similana. Hyggelige hytter ligger spredt i åssiden med utsikt utover havet. Le Meridien Khao lak holder også til her, og er trolig et av Khao Laks beste alternativer for dem som liker store resorts med mangfoldig tilbud og høy standard.

Laem Pakarang
Denne stranden er et lite stykke Thailand på sitt aller vakreste. Ser du sydover langs stranden, strekker palmetrærne seg opp over Pakarang Cape. Også her er det stille og fredelig, og langt mellom hotellene. Helt for seg selv ligger The Sarojin, som uten tvil er Khao Laks mest ekslusive resort.

Khuk Khak beach
Syd for Pakarang Cape ligger langstrakte Khuk Khak Beach. Den er flere kilometer lang, og også her er det så godt som folketomt, kun etpar resorts ligger så spredd at det er lange gåavstander mellom dem. Noe bygging er på gang, og det er god grunn til å anta at denne stranden vil bli Stranden er vakker og

Bang Niang beach og Nang Thong beach
Dette er de lengste og mest utbygde strendene i Khao Lak. Det er på ingen måte overbefolket av den grunn, langs de til sammen ca. 6 km. lange strendene ligger flere lavbygde resorts som nesten går i ett med naturen. De er nye, med hyggelige bungalows og veltrimmede hager rundt bassengene. Det er ingen trengsel, høye kokospalmer skiller tomtene og bidrar til at stranden ser ut som et ferieparadis akkurat slik vi drømmer om at det skal være. Ikke for mye, ikke for lite. Det lille tettstedet langs veien synes ikke fra stranden, men ligger i gåavstand og har et lite knippe restauranter, butikker og puber, akkurat nok til å fylle noen feriekvelder når man vil gjøre noe annet enn å sitte på sin favoritt strandrestaurant å se på solnedgangen. Det er også her bussene til og fra Phuket stopper, og her er minibank og postkontor.

Khao Lak beach
Nok en vakker og uberørt strand som innbyr til rekreasjon og hygge i fredelige omgivelser. Også her er det kun noen får overnattingsmuligheter, Khao Lak Merlin er det beste alternativet. I sydenden av stranden ligger Tap Lamu pier, som er den eneste, dypvannspiren i området. Her holder fiskebåtene havn, og også de større dykkebåtene som tilbyr dykkecruise.

Thai Muang beach
Helt i syd, et stykke nord for broen over til Phuket, ligger Thai Muang beach.
Hele 14 km. utrolig vakker naturstrand strekker seg langs kysten. Klart vann og gode svømmemuligheter gjør denne stranden til en favoritt.
Den går også under navnet Turtle beach, hit kommer havskilpadder opp på stranden for å legge egg. Dette foregår alltid i månedene november til februar, og alltid om natten. Området er vernet, og Thailandske myndigheter arbeider i området, med å bevare eggene, og beskytte og overvåke klekkingen.
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15