Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 38085

Hua-Hin


Oppdatert: 03/04/2024

Choose a location
Hua Hin
Hua Hin, Thailand


Informasjon om Cha-am Beach >>>

Hua Hin er en by i provinsen Prachuap Khiri Khan i det sentrale Thailand. Befolkningen anslås (2005) til 73 000.
Den er en kystby og ligger mot Siambukten (som er del av Sørkinahavet). Hua Hin er den eldste badeferiebyen i Thailand. Kong Prajadhipok (Rama VII) bygde et sommerpalass der. Nå har byen mange førsteklasses hoteller. Tekst: WikipediaHua Hin ble gjenstand for oppmerksomhet på 1920-tallet da kong Rama VI bygget sitt sommerpalass der. Senere har også flere andre medlemmer av det thailandske kongehus valgt Hua Hin som feriested.

Dette har blant annet bidratt til at turistutviklingen, utbyggingen og nattelivet ikke har sluppet helt løs. Det er et fredelig og fint lite sted, godt egnet for familier og dem som foretrekker en rolig ferie med avslapping, lokalt folkeliv og spaserturer.

Noen av Thailands beste golfbaner ligger i området, vakre, luftige 18 hulls baner av høy standard og med lekre klubbanlegg. Hotellene kan hjelpe til med både transport, greenfee og spilletider. Hua Hin ligger inne i Siambukten, og kvaliteten på vannet i havet kan være varierende, avhengig av årstid og vindretning.

Den kjente togruten Orientekspressen stopper i Hua Hin. Det ærverdige gamle jernbanehotellet i vakker kolonistil er fortsatt et av de beste hotellene i byen. Hotellene ligger rett på stranden og med så stor avstand mellom at det ikke er antydning til trengsel. Flere av de største hotellene er bygget i tradisjonell stil med lave bygninger og bungalows. De har vakre hager med svømmebasseng på strandsiden. I byen finnes det også mindre hoteller og gjestehus til rimelige priser.

På stranden finnes det enkle strandbarer, og hesteutleie. Rett bak stranden og hotellene ligger bykjernen, med butikker, restauranter og den store markedshallen hvor lokalbefolkningen handler sin mat og sine husholdningsvarer. Dagliglivet går sin vante gang, avslappet og relativt upåvirket av turistene.

Både turister og fastboende kommer til markedet som tilbyr alt fra gatekjøkkenmat til fargerike batikksaronger og merkevarekopier. I gatene lengst ned mot sjøen finnes det noen få kafeer og barer som gir hvile til shoppingslitne turister.

Hvordan komme dit: Buss, tog og taxi.
Buss: Flybuss fra Suvarnabhumi til Hua Hin / Cha am: http://www.belltravelservice.com
(Billetter må forhåndsbetilles. Avgang fra Plan A - utgang 8)
Tog: Bangkok Hua Lampong - Hua Hin 4 timer ca 140-150 thb
Taxi / Minibuss: Bangkok - Hua Hin - ca 2,5 - 3 timer ca 2500-3000 thb. Det er ca 20 mil fra Bangkok til Hua Hin.
Regntid: august - november
Beste reisetid: desember - april
Se også seksjonen: Transport

Besøke Pattaya?
Det går ferge mellom Pattaya og Hua Hin. Mer info: Royal Passenger Line
Hua Hin:

Klimadata fra WeatherOnline

Taxi - transport


Hua Hin Taxicenter
Hua Hin Taxicenter
Vi kan anbefale Hua Hin Taxicenter! Sikre og tygge biler med gode sjåfører. Henter på flyplassen i Bangkok og kjører trygt, sikkert og raskt til hotellet i Hua Hin eller Cha-am. Turen tar ca 3 timer og koster fra 2000-3000 baht - avhengig av hvor stor bil man ønsker. BOOK TRANSPORT ONLINE.


Last ned reiseguideLast ned reiseguide for Hua Hin og Cha-am (pdf)

Strender:Hua Hin Beach
Navnet Hua Hin - "steinete" på thai kommer fra steiene som kan ses
på stranden rett ved Sofitel Central Hotel. Hotellet har en 5 km lang strandlinje.
 

Cha-am Beach
Se beskrivelsen av Cha-am


Suan Son Pradiphat Beach
Suan Son Pradiphat Beach er beskyttet av frelsesarmeen og ligger ca. 10 kilometer fra Hua Hin. Stranden er et avslappende sted og feriere på med et stort utvalg av resturanter og overnattingsmuligheter.
 

Pranburi beach
Pranburi er ca. 30 kilometer sør for Hua Hin. Stranden er kanskje ikke fantastisk, men har tilgjengjeld en veldig fredelig atmosfære. Før valgte de fleste ferierende å bo i Hua Hin, med kun en dagstur til Pranburi. I dag er ikke dette tilfellet ettersom mange fra Bangkok nå drar her for å slappe av. Dette har bidratt til en stor økning i antall butikker og restauranter.
 

Khao Tao Beach

Khao Tao Beach er en liten strand 20 kilometer sør for Hua Hin. Stranden er stappfull av furutrær og er mer fredelig enn Hua Hin stranden.
 

Khao Takiab beach

Ligger 7 kilometer sør for Hua Hin og er kjent for bakken rett ved med et tempel og apekatter som lever nær tempelet. Grunt vann, ideelt for barn. Du kan ta en taxi eller buss til stranden fra Hua Hin sentrum.

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15