Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12545

Kanchanaburi


Oppdatert: 04/13/2024


Kanchanaburi er en av Thailands provinser, som grenser til Myanmar i vest. Provinshovedstaden har samme navn, men det er ikke byen som er hovedattraksjonen i området. Først og fremst er det de historiske minnesmerkene etter 2. verdenskrig, hvor vestlige krigsfanger bygget en jernbaneforbindelse som skulle forbinde Thailand og Burma. Krigsfangene gjennomlevde et helvete under japansk okkupasjon av området, og få overlevde de grufulle årene. Broen ble sprengt og jernbaneforbindelsen ble dermed ikke gjennomført, noe som endret krigshistorien.

Naturen i Kanchanaburi provinsen er en annen god grunn til å reise dit. Vakker, frodig og gammel regnskog frister med en rekke naturopplevelser, som for eksempel elefantridning og fotturer. Det finnes mange muligheter for naturelskere i alle aldersgrupper.

Hvordan komme dit:
Både norske og thailandske turoperatører tilbyr turer til Kanchanaburi og River Kwai. Du kan enten ta en heldagstur, eller en 2-3 dagers tur. Velger du en pakkeløsning anbefaler vi å velge en variant som går over flere dager. Det er også fullt mulig å reise til Kanchanaburi på egenhånd:
Buss:
Aircondition buss går fra Bangkok Southern busterminal hvert 20. minutt.
Bussene går fra 5 om morgenen til 21. 30 om kvelden. Turen tar ca. 2 timer.
Tog:
Ordinære tog går fra Bangkoks Thon Buri stasjon (også kalt Bangkok Noi railway station)
Togene går daglig kl. 07.35 og 13.45. turen tar ca. 3 timer. Det går også ekstraotg i weekenden fra Bangkok Hualamphong Railway station.
Togene går 06.30 lørdag og søndag, og også på offisielle fridager.
Bil:
ca. 2 timer på highway 4 (Phetkasem highway) via Nakhon Chaisi, Nakhon Pathom,
Ban Pong, Tha Maka, Tha Muang og videre til Kanchanaburi.

LOKAL TRANSPORT:
En svært hyggelig måte å oppleve byen og de nærliggende attraksjonene er med tricycle. De kan leies for en rimelig penge, og på en rundtur blir du syklet til området rundt Song Kwae road, broen over Kwae, krigskirkegården og krigsmuseet.
Mellom de ulike distriktene i provinsen går det lokalbusser. Alle starter fra Kanchanaburi bussterminal.
Kanchanaburi2

Å kjøre selv i provinsen er enkelt. Trafikken er ikke så stor, og veisystemet er oversiktelig og greit. Du kan leie jeep eller moped flere steder i byen, de fleste ligger langs Saeng Chuto road og rundt Song Kwae road.
Det er i hovedsak to ruter man kan ta for å utforske attraksjonene i området. Den vestlige ruten nr. 323 går paralelt med elven Kwae noi, og nordover til Sangkhla Buri provinsgrensen ca. 23 mil fra Kanchanaburi by. Ruten går via Sai Yok Thong Pha Phum og damanlegget Vajiralongkorn.
Den andre ruten, nr. 3199, går nordover langs elven Kwae Yai og opp til et damanlegg som ligger ca. 69 km. fra Kanchanaburi by.
Langs begge rutene er det flere historiske steder og både grotter og vannfall man kan besøke.

Kanchanaburi3
Et annet alternativ er å ta den historiske jernbanen.
Togene går fra Kanchanaburi Railway Station 3 ganger om dagen; kl. 06.11, 11.00 og kl. 16.37. toget stopper på broen over Kwae, Tha Kilen (i nærheten av Mueang Sing Historical Park), Tham Krasae, Wang Pho og ender ved Namtok Railway Station.

Det er også muligheter for båtturer i området. Ved Pak Saeng Pier i Tambon Tha Sao, kan du leie båt for inntil 10-12 personer. Turen går til Lawa Cave and Sai Yok Yai Waterfall, og tar ca. 4 timer. Kortere turer er også mulig, til Huai Mae Khamin Waterfall og tilbake tar det ca. 1 time. Disse turene starter fra Kradan Pier, 12 kilometer fra Srinagarindra Dam.
broenoverkvai
Filmen "Broen over Kwai" beskriver hendelsene, den er kjent og er sett av mennesker over hele verden. Krigsminnene finnes i form av et museum, en kirkegård med de falne, og en kopi av broen hvor man kan ta togturen gjennom området. (Det meste av filmen er dog innspilt på Ceylon, idag kjent som Sri Lanka).

Kanchanaburi4

TEMPLER & SEVERDIGHETER:
Broen over Kwai
Dette er en kopi av broen som ble bygget og sprengt under 2. verdenskrig, som skulle forbinde Thailand og Burma. De buede brospantene er orginale. Togturen med "dødens jernbane" krysser elven på denne broen. Ved broen er det flere restauranter og suvenirbutikker.
Kanchanaburi krigskirkegård
En sterk opplevelse selv for dem av oss som ikke levde under 2. verdenskrig. Her hviler nesten 7000 menn fra de allierte styrkene som oppførte broen under japansk fangeskap. Det er mange personlige hilsener og minner på gravstøttene, det er vanskelig å gå uberørt gjennom den vakre parken.
Chong-Kai krigskirkegård
Beliggende i et vakkert landskap ved elvebredden ca. 2 km. syd for byen. Denne kirkegården er både mindre og mer fredelig enn den store Kanchanaburi kirkegården.
JEATH krigsmuseum
Det lille museet er formet som en fangeleir, og er drevet av landene som har gitt navn til museet; Japan, England, Australia, Thailand og Holland. Museet gir et innblikk i livet i fangeleiren, supplert av en rekke fotogtrafier og gjenstander fra krigen. Det er endel sterke bilder, så museet er ikke godt egnet for mindre barn. Åpent alle dager 08.30-18.00, inngang koster 30 bht.
Wat Tham Khao Pun
Et grotte tempel kjent for stalakitter og stalagmitter. Det er fasinerende dryppsteinsvegger i grotten, og mange Buddhaskulpturer plassert rundt om inne i grotten.

Erawan-Kanchanaburi
LITT UTENFOR BYEN:
Muang Sing ruinpark
Langs vei 323, ca. 43 km. fra byen, kommer du til Muang Sing. I naturskjønne omgivelser ved elvebredden av Kwae noi ligger et område med 800 år gamle khmer ruiner. Tårnet, Khmer Prasat Muang sing (tårnet til løvenes by) anses for å være det vestlige endepunktet for Khmer empiriet.
I området finnes utgravninger med skjelletter som er datert eldre enn 2000 år. Andre utgravninger inneholder en rekke gjenstander og religiøse symboler, kar og krukker. Utgravningene er tidfestet til ca. 12-1400 tallet. Åpent alle dager 07.30-17.30, inngang koster 40 bht.

Sai Yok Noi vannfall
Vannfallene ligger i nasjonalparken ved samme navn, ca. 60 km. fra byen langs rute 323. Dette er det første av flere vannfall i området. I perioden Juli - september er vannstanden på det høyeste, kommer du langs veien må du regne med å bli våt!

Lawa Cave
Denne dryppsteingrotten ligger 75km. fra byen. Den beste måten å ta turen på er med båt. Lei båt ved Kwae Noi Pak Seang pier, besøk først grotten og fortsett deretter oppover sideelven til Sai Yok Yai waterfalls. Det er også mulig å leie Kano.
Kanchanaburi1

Kanchanaburi Safari Park
Giraff, zebra, løver, tigre og elefanter i "naturlige" omgivelser.

Sangkhla Buri
Den lille byen som ligger helt nord i provinsen er et utmerket utgangspunkt for kortere og lengre trekkning turer. Her kan du bli med på endagsturer med elefantridning og rafting på bambusåte. Du kan også sette sammen din egen tur over flere dager, som for eksempel også kan inneholde mountain biking og fottur.

Thungyai Naresuan wildlife sanctuary
For deg som vil noe mer enn safariparken. Området ligger helt nordøst i provinsen, nord for den lille byen Sanghkla Buri. Her lever ville tigre, elefanter og forskjellige hjorte arter. Dette er villmark, 4 hjulstrekker er helt nødvendig. Adgang kun etter tillatelse fra Thailands skogbruksdepartement. Tlf:+66 34 511 566

Golf
Ikke så begeistret for ville dyr og tett jungel?
Det finnes 8, 18 hulls golfbaner i provinsen, alle av meget høy, internasjonal standard.
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15