Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12718

Mae Hong Son


Oppdatert: 04/13/2024

Mae Hong Son ligger tett ved grensen til Burma, isolert av fjell og jungel. Her er det fjellstammene som dominerer befolkningen, du finner både Karen, Meo, Lawa, Shan, Lisu, Lahu og burmesere. I den lille byen ligger to templer som i årenes løp er vokst sammen; Wat Jong Klang og Wat Chong Kum. De ligger ved en idyllisk liten innsjø og en park, som til sammen stort sett utgjør byens sentrum. Ta gjerne en tur opp på Doi Kongmou 250m. over byen og nyt utsikten derfra. Dette er stedet for dem som søker fred og ro. Det kommer foreløpig ikke store horder med turister hit, og de som kommer blir kun et par dager. Området er kjent som smuglerruten mellom Burma og Thailand, og det var nok en av årsakene til at filmen "Air America "ble spilt inn her. Filmen handler om det illegale CIA-flyselskapet som opererte i Laos under Vietnamkrigen.

Hvordan komme hit:
Mae Hong Son kan nåes både med fly fra Chiang Mai og via landeveien. Flyturen tar ca. 40 minutter, og velger du landeveien er avstanden 200 km. Det finnes rutebuss fra Ching Mai, men turen tar lang tid, og de fleste turister leier heller en egen bil, eller kjøper en pakke med reisen, overnatting og utflukter inkludert. Kjøper du en pakkeløsning er det vanlig å stoppe underveis i fjelllandsbyer, besøke en dryppsteingrotte og en hellig fiskegrotte. En god ide kan være å kjøre landeveien til Mae Hong Son, og returnere til Chiang Mai med fly.

maehongson5
SHOPPING:
Det er ikke den samme fokus på shopping her som de andre stedene i Thailand. Innbyggerne har sine små salgsboder med en blanding av produkter til daglig bruk og noen håndverksprodukter, og innimellom blir du sikkert stoppet på veien av noen som har et eller annet å selge.

maehongson1
TEMPLER & SEVERDIGHETER:
Den viktigste severdigheten i dette området er turen til en av Padong landsbyene. Du kam komme dit med longtailbåt, og bør beregne hele dagen til denne turen. Siden du befinner deg i grenseområdet mellom Thailand og Burma, vil båten stoppe på en eller flere grensestasjoner for sjekk av pass og båtførerens dokumenter. Det er også bilvei, som gjør turen kortere.

Wat Jong Klang. Gå ikke glipp av dette vakre tempelet, like flott både om dagen og om kvelden.

maehongson2
myExtraContent13
myExtraContent15